Συζητήσεις - Αρχαια Ελληνικα Ονοματα!
Χρήστης: bella_33
Θέμα: Αρχαια Ελληνικα Ονοματα!
Ημερομηνία: 10/09/09 09:45

Τα Αρχαια Ελληνικα Ονοματα εχουν ξεχωριστη δυναμικη, ειναι εξαιρετικα ευηχα, δονουν κατα την προφορα τους και υπαρχει πολυ μεγαλο ευρος ωστε να επιλεξει καποιος που επιθυμει και του ταιριαζει.

Τα ονοματα που εδιναν οι προγονοι μας στα παιδια τους, προεκυπταν απο τον χαρακτηρα του παιδιου και τα χαρακτηριστικα του κατα την παιδικη ηλικια.

Επαιζε σημαντικο ρολο η επιλογη του ονοματος γιατι προετρεπε το παιδι να υποστηριξει και να επιβεβαιωσει κατα καποιο τροπο το ονομα του, στην διαρκεια της ζωης του.

Τα περισσοτερα αρχαιοελληνικα ονοματα ειναι συνθετα, προκυπτουν απο τον συνδυασμο απιστευτα πολλων και μοναδικων ελληνικων λεξεων, προσδιδουν ιδιαιτερο χαρακτηρα και γεμιζουν υπερηφανεια τους κατοχους τους.

Δεν κανει το ονομα τον ανθρωπο, θα πουν καποιοι βιαστικα, αλλα βεβαιο ειναι πως σε μεγαλο βαθμο προσδιοριζει και διαμορφωνει την προσωπικοτητα του ανθρωπου και οδηγει τις πραξεις του.

Ενδεικτικα παραδειγματα επιφανων ανδρων:

Περικλης: Ο μεγαλος στρατηγος που διαχρονικα στην Ιστορια περι - βαλλεται απο κλεος (δοξα).

Αλεξανδρος: Αυτος που ελκει την ανδρεια!

Σωκρατης: Κυβερνητης του εαυτου του, ερμηνευοντας το εσω και κρατος.

Εν κατακλειδι, καθε αρχαιο ελληνικο ονομα εχει διακριτη εννοια και εμπεριεχει πολλαπλα μηνυματα τα οποια χριζουν αναλυσεως, απο τους εραστες ομως της ερευνας και της γνωσης.

Κι οπως λεει ο μεγιστος Ηρακλειτος: "Ο Αναξ, ου τω μαντειω εστι το εν Δελφοις, ουτε λεγει, ουτε κρυπτει, μονον σημαινει".
Απάντηση από archaios:

Προς το τέλος είναι που αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον...

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να αακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση.. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν..

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση..

< BR>

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....., κυκλο...., ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ....., κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.

Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια !


Απάντηση από archaios:

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ,=ΕΠΙ- ΤΩΝ -ΚΟΥΡΩΝ,.ΚΟΥΡΗ ή ΚΟΡΕΣ σημαινει,εφηβος ή εφηβη νεοι ανθρωποι.

Δηλαδη αυτος που βοηθαει τους νεους ανθρωπους,να κατανωισουν τον κοσμο γυρο τους.

αυτο το ονομα μου εχουν δωσει,οι μικροι μου φιλοι.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΕΡΩΣΤΕ..


Απάντηση από deleteduser:

αθηνας λαλακια κοψε την πρωινη,ακομα τετοια κανεις;

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ATHINAS_SOFIA:

ΜΑΚΕΔΟΝΑ

αχαχαχχαχαχα εχεις δει την ελληνικη ταινια που λεει

πνευμα και ηθικη !

αχαχχαχαχα

ιδιος εισαι αχαχαχχαχαχαχαχ

ελπιδουτσικο μαθε πρωτα να απαντας με το απαιτουμενο υφος στους αλλους για να λαβαινεις το αντιστοιχο !!!

απλα πραγματα ./


Απάντηση από IanosAimil:

152

DAIMONα ,

Να λοιπόν που με κάθε απάντησή σου επιβεβαιώνεις την άποψή μου οτι πράγματι συμβαίνει αυτό που καταθετω : έχετε ακροβολισθεί δυο-τρείς περι τον σαμάνο και συστηματικά ποδηγετείτε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την συζήτηση των περισσοτέρων θεμάτων προκειμένου εν τέλει να περιστρέφονται γύρω από εβραίους , λαμβάνοντες πάντα φιλοεβραικες θέσεις . Οποιος δεν συμφωνεί μαζί σας στις φιλο-εβραϊκές θέσεις σας ( πρόσεξε , ΔΕΝ μιλώ για σημιτισμό και τέτοια ) εσείς του κολλάτε την ταμπέλα : αντισημίτης εθνικι , εθνικοπατριώτης , ορθόδος χριστιανος (!) , χριστιανοκομμουνιστής , φασίστας .και καθαρίζετε ...

Βεβαίως δεν αναφέρομαι στα διάφορα ακροδεξιά , φασιστοειδή , φιλοναζιστικά σκουλίκια που κατά καιρούς περιφέρονται ...

Αντιδρώ όμως στην προσπάθειά σας να μου δημιουργήσετε ( και σε άλλους χρήστες , ανάλογα ) ενοχικά συμπλέγματα -συνδροματα με την απαράδεκτη θέση : αφού δεν συμφωνείς με μάς , δεν είσαι με μας , ε τότε είσαι με τους φασίστες , ακροδεξιούς φασίστες , με τους αντισημίτες , είσαι αντισημίτης

Και για του λόγου το αληθές , το ξαναλές ακόμα και με την τελευταία σου (152) : "... Αν διαφωνείς με την άποψη μου ... θεωρω απαράδεκτο απο εσενα να παιζεις το παιχνιδι των αρχαιο-φασιστων... "

Ασε μας bre DAIMONακο , που θα μας ξαναφέρετε την βαλαωρίτου εδώ μέσα ...


Απάντηση από bella_33:

Μακ, μαθε και κρινε τον εαυτο σου και επιτελους ασε τους υπολοιπους να κανονισουν την ζωη τους!

Κανεις ανω κατω ολα τα θεματα. Οποιος θελει να πιστεψει στο ο,τιδηποτε θα το κανει οικειοθελως!


Απάντηση από DAIMON:

Αιμιλιανε,

Η υπαριθμον 111 απαντηση μου, αφορούσε μια εντελώς προσωπικη άποψη.

Αν διαφωνείς με την άποψη μου, ευχαρίστως να συζητησουμε οτι θες, αλλα θεωρω απαράδεκτο απο εσενα να παιζεις το παιχνιδι των αρχαιο-φασιστων, οι οποιοι καταφερονται εναντιον σε οποιαδηποτε διαφορετικη άποψη.

Μηπως εισαι λίγο προκατειλημμένος με κάποιους χρήστες?


Απάντηση από deleteduser:

το ελπιδουτσικο ειναι μικροτερο απο σενα σε ηλικια αλλα με περισσοτερη λογικη και νοημοσυνη,δεν ασπαζεται ειδαλα,εσυ εμεινες στον μεσαιωνα στον μυθο και εφαγες απο αφελεις τα παραμυθια...ασε τους ιερεις ανεδαιστατη,που να γνωρισεις αγιους εσυ οπως ο Παισιος ο Πορφυριος και πολλοι αλλοι,που μας προπαγανδιζεις τους κεραταδες και μεθυσους ανυπαρκτους θεους....καλα σε λεει οικογενεια εχεις και παιδια τετοιο ηθος και παιδεια τα προσφερεις...ολη μερα εδω πρωι βραδυ αηδιες με την ιδεα οτι καποια εισαι...δεν εχεις υποχρεωσεις και δουλειες αληθεια..

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

μα δεν κανω αστοχες κριτικες!!!!προσπαθω ν ακταλαβω αλλα δυστηχως παντου τα ιδια λες!!!!

εχουμε ξεφυγει κατα πολυ απο το θεμα και το καναμε προσωπικου επιπεδου και χωρις να υπαρχει λογος!!!!σου απαντησα και στο θεματακι σου καταλληλως!!!αν θες να κανουμε διαλογο θα τον κανουμε σε λογικα πλαισια και θα μιλαμε φρονημα!!!!χωρις υπαινιγμους, χωρις υβρεις και χωρις αστοχα παραδειγματα(βλ: γιαννη φραγκουλη)

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ATHINAS_SOFIA:

οκ μπορεις να συνεχισεις να χαχανιζεις και να κανεις αστοχες κριτικες ανευ γνωσεων μαζι με τον μακεδονα μικρη μου !!!

για να συζητησεις πρεπει να μπορεις να καταλαβεις τι λεει ο αλλος !

πως γινεται να μην καταλαβαινεις μονο εσυ και ο μακεδονας ?

αποριας αξιον !


Απάντηση από deleteduser:

Ευτυχως που υπαρχει θεος και θα μας κρινει καποια στιγμη...και δεν θα σου πω οτι θα πας στην κολαση......ενα σκοτεινο μερος σου φτανει για να σκεφτεις οσα ελεγες!!!!

ειναι αυτο που σου επα .......δεν σου ευχομαι να πας στην κολαση αυτο ειναι που σου λεω......ενα μερρος σου φτανει για να καταλαβεις ολα αυτα που λες!!!!!!!δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο εμεις οι δυο!!!!!εσυ πιστευεις αυτα που θελεις να πιστεψεις ενω αντιθετα εγς σου λεω οτι δεν εχω κανενα προβλημα με το τι πιστευεις!!!Ασχολεισου λιγο με την ελληνικη γραμματεια και ασε στην καρη τις διαφορες θεοτητες.....μην τα μπερδευεις αυτα!!!προσβαλλεις και την γραμματικη ετσι!!!ελεος

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ATHINAS_SOFIA:

ελπιδουτσικο

μην λυπασαι κανεναν αλλα τον εαυτο σου !

η κολαση ανηκει στα παρα-μυθια και τις δισειδαιμονιες που ποτιζουν το μυαλο σας οι αγραμματοι ψυχωσωστες ( παπαδαριο )

ευτυχως εχω ενα μερος απο την γνωση για την πορεια της ψυχης μετα θαβνατον της υλης !

ειναι κατι που μου δοθηκε οπως και σε ολους οσους διαβαζουν αρχαια ελληνικη γραμματεια !

θα σε παραπεμψω στο ασμα εδω ειναι ο παραδεισος εδω και η κλαση γλυκια μου μικρη!

μονο που καποιοι δολιοι ( παπαδες ) περνανε παραδεισια εις βαρος του φτωχου τω πνευματι !


Απάντηση από IanosAimil:

121 κατα κανόνα αναπάντητη ερώτησή μου την βάζω και δεύτερη φορά για να είμαι σίγουρος οτι ο ερωτών κατάπιε την γλώσσα του

Να , λοιπόν που με δικαιώνετε , DAIMONακο

Παίρνετε στα χέρια σας τα περισσότερα ποστ ( κεντάει με την 8 του ο σαμανος ) , έχετε καταστήσει το φόρουμ μονοθεματικό στρέφοντας την συζήτηση οιουδήποτε θέματος με τον ένα ή με τον άλλο τόπο εν τέλει να περιστρέφεται γύρο από τους εβραίους και όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας , ξέρετε εσείς του κολλάτε την ταμπέλα : εθνικι , εθνικοπατριώτης , ορθόδος χριστιανος (!) , χριστιανοκομμουνιστής , φασίστας , αντισημίτης .και καθαρίζετε ...

γειά σου DAIMONακο , ελευθερανοικτόμυαλε προοδευτικοδελαπατρίδη


Απάντηση από deleteduser:

kαλημερααααα!!!!

Γλυκια μου Αθηνα εχω καταλαβει οτι τα βαζεις γενικα με τους θρησκοληπτους....Γιατι εισαι κατα των Χριστανων?Μήπως εισαι του διωγμου και εσυ?Εγω λυπαμαι για τα καημενα τα παιδακια σου που αν τους δωσεις τετοια ανατροφη και μαθουν να εχουν την ιεροσυλια ως πρωτυο καηκαμε ομαδικος!!!!!!!

Θα επρεπε να ντρεπεστε για αυτες τις αποψεις σας!!!Ευτυχως που υπαρχει θεος και θα μας κρινει καποια στιγμη...και εν θα σου πω οτι θα πας στην κολαση......ενα σκοτεινο μερος σου φτανει για να σκεφτεις οσα ελεγες!!!!

και για σενα φιλε romfaia που συνεχως ισοπεδωνεις καθετι θρησκευτικο.κατακρινεις συνεχεια τους χριστιανους!!!απογονε του Ηρωδη!!!!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από areyousureq:

Μια ερωτηση για σενα αγαπητε Μακεδονας_gr42

αφου λοιπον ο Χριστιανικος θεος ειναι οικουμενικος,

γιατι τον αποδεχτηκαμε (δεν θα μιλησω για τις συνθηκες

της καταστασεως γιατι θα οδηγηθουμε αλλου..) "οικουμενικως"

επι Κωνσταντινου; Γιατι δηλαδη επρεπε να περιμενουμε τριακοσια

ολοκληρα χρονια μετα την επισκεψη του Παυλου στην ελλαδα;

Γιατι δεν ασχοληθηκαμε 300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρονια με τον χριστιανισμο,

και τι ηταν αυτο που αλλαξε την κατασταση; Μια κατασταση που δεν

αλλαξε ουτε με την επισκεψη του Παυλου εδω στην Ελλαδα!

φιλικα areyousureq


Απάντηση από deleteduser:

μη πινεις πολυ ρε εισαι που εισαι για τα μπαζα πινεις κι ολας εισαι για την χωματερη....

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ROMFAIA:

Ποιος χριστος ρε ασχετε?Του γιαχβε ειναι η εκκλησια κοιμισμενε.Πανδιων


Απάντηση από deleteduser:

και κατι αλλο αν εισαι αγανακτησμενος πιες λιγο χαμομηλι ισως σου περασει λιγο,ετσι θα οργιζεσθε σαν τον σατανα και θα ωριεσθε αρρωστοι πνευματικα δαιμονολατρες...οσο ειστε εχθροι της μιας ζωσας εκκλησιας του Χριστου και αληθινου Θεου...

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ROMFAIA:

Θεος της οικουμενης ο ΓΙΑΧΒΕ?Μην ξερασω νυχτιατικα.Πανδιων


Απάντηση από deleteduser:

η κατασταση σου ειναι αθεραπευτη....ξεπερασες και τους δαιμονες,ποιος χαζος κι απτα ραδικια που λενε,εχω δει σερσεριδες και σερσεριδες με σας τπυς φαντασιοπληκτους τρελαμενους νεοειδωλολατρες σηκωσαν τα χερια και οι γιατροι,δεν σας αναλαμβανουν πλεον...ειπες αλλαξες και το ονομα σου ,απαρνηθηκες δηλαδη το ονομα ποπυ σε ορισανε οι γονεις σου,τους σεβεσαι και κεινους δηλαδη....εμεις δεν εχουμε σχεση με εβραικη θρησκεια που την παρουσιαζετε ξυπνειστε ο Θεος ειναι Θεος ολης της οικουμενης φιλοσοφοι εδω της κακιας ωρας...

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ROMFAIA:

Αγαπητοι φιλοι ολοι μαζι να δωσουμε ενα καλο χτυπημα στο ανυδρο ερημοξηρασμενο πετσι τους.Χωρις ελεος .Πανδιων αγανακτησμενος .


Απάντηση από ROMFAIA:

Αγαπητη φιλη Μπελλα εγω αλαξα το ονομα μου σαφως.Μπορειτε ολοι.Μια αιτησουλα ειναι και μια αποφαση μονο.Μια αποφαση που σε ξεκοβει οριστικα και αμετακλητα απο τον ανθρωποκτονο ΕΒΡΑΙΣΜΟ.Πανδιων κατα ΖΟΟ, ΔΙΟΔΩΡΟΣ κατα κοσμον .


Απάντηση από ROMFAIA:

Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι διοτι αυτοι θα κληρονομησουν την γη?παρντον?δεν το καταλαβα.Δηλαδη στην γη θα μεινουν οι ηλιθιοι?χαχαχαχα Εβραιοπαλαβιαρηδες ερχεται το τελος και θα ειναι αδυσωπητο.Νεμεσις και Πανδιων


Απάντηση από ROMFAIA:

Εβραιολαγνοι θα παρετε ποδι απο την Ελλαδα χεχεχε,Πανδιων


Απάντηση από yougko:

133 Bardon????


Απάντηση από bella_33:

Χρησιμοποιησε το μυαλο σου εποικοδομητικα, αποψη μου. Οι αποριες ειναι καλες οταν μας βοηθουν λυνοντας τες να βελτιωσουμε τον εαυτο μας, ειδαλλως τι μας προσφερουν;


Απάντηση από yougko:

Mandam gia poia aisxh milate?Gia poies evraikes kateythinseis lete?kai pio dikeoma pernete kai apo pou na krinete otidipote?Giati nomizeis oti kapios thelei na se tapeinosei?Kai se poia "mistiria" tis mithologias exeis entrifisei?Mhpos esy eisai polemios tou ellinismou ?kai mipos esy eisai afiniasmenh dogmatiki?Kai mipos esy tha xreiasteis sigoura farmakeytiki agogh?

ps

:))))


Απάντηση από yougko:

126 "Οπως και να το κανουμε τα Ελληνικα ονοματα ειναι πιο ευηχα, με ουσιαστικο περιεχομενο και προερχονται ολα απο τις αρετες και απο την φυση!"

Symfonoi kafe omos mporoun na kanoun?

Παρε τωρα ενα Ελληνοπουλο και βγαλτο Ιωβ ή Αβρααμ!!!

Avraam Papadopoulos ,mia xaroula ,thelei douleia vevea alla ..... se genikes grammes kalos.

Χριστος και αποστολος!!

Matheneis siga siga!!!!

Φιλ

yougko.


Απάντηση από ATHINAS_SOFIA:

μακεδονα

το οτι η ιστορια βριθει απο τα αισχη του κληρου εναντια στον ελληνισμο και οτι η πιστη σας εχει εβρα'ι'κες ριζες και κατευθυνσεις μας δινει το δικαιωμα να κρινουμε την σταση τους !

εσυ καταπιανεσαι απο την μυθολογια που ουτε καν γνωριζεις στο ελαχιστο για να ταπεινωσεις εμας που εχουμε την τυχη να εντριφισουμε στα νοηματα της !

δυστυχως διαπιστωνω οτι εισαι πολεμιος του ιδιου του ελληνισμου και αφινιασμενος πιστος ενος δογματος που εχει παραλυση τις εγκεφαλικες σου λειτουργειες !

σου ευχωμαι ολοψυχα να επανερθεις στην πρωτητερη εγκεφαλικη σου κατασταση χωρις την χρηση φαρμακευτικης αγωγης !

ειλικρινα περαστικα σου αγαπητε φιλε !


Απάντηση από ATHINAS_SOFIA:

δεν εχω παρα να συμφωνησω με τον φιλιβο !


Απάντηση από deleteduser:

....

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Na_PaTe_aLLou ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

σε τελικη αναλυση το θεμα ειναι ενα!! ειμαστε εεληνες και ελληνικα ονοματα να εχουμε!!ασχετα με τη θρησκεια

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη mariachloris ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από Filivos:

Οπως και να το κανουμε τα Ελληνικα ονοματα ειναι πιο ευηχα, με ουσιαστικο περιεχομενο και προερχονται ολα απο τις αρετες και απο την φυση!

Παρε τωρα ενα Ελληνοπουλο και βγαλτο Ιωβ ή Αβρααμ!!!

Χριστος και αποστολος!!

Φιλ


Απάντηση από deleteduser:

μπραβο ρε ελπιδακι σε παραδεχομαι....

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

πες τα ρε μακεδωνα...δεν μπορεις να φανταστεις ποση ωρα πολεμαω!!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από IanosAimil:

( 121 )

( 27 ) να , λοιπόν που με δικαιώνετε , DAIMONακο

παίρνετε στα χέρια σας τα περισσότερα ποστ ( κεντάει με την 8 του ο σαμανος ) , έχετε καταστήσει το φόρουμ μονοθεματικό στρέφοντας την συζήτηση οιουδήποτε θέματος , με τον ένα ή με τον άλλο τόπο , εν τέλει να περιστρέφεται γύρο από τους εβραίους και όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας , ξέρετε εσείς του κολλάτε την ταμπέλα : εθνικι , εθνικοπατριώτης , ορθόδος χριστιανος (!) χριστιανοκομμουνιστής , φασίστας , αντισημίτης .και καθαρίζετε ...

γειά σου DAIMONακο , ελευθερανοικτόμυαλε προοδευτικοδελαπατρίδη


Απάντηση από deleteduser:

ειστε για γελια μερικες που υπονοειτε οτι μονο τα αρχαια ονοματα ειναι ελληνικα,αληθεια το μπιοντινα τι ειναι?ρωσσικο το κοβω...τα ενδοξα και τιμημενα ονοματα ειναι τα ονοματα των αγιων μας που δοξασανε την ελλαδα μας,θαυματουργησανε προσφερανε πνευμα δωσανε και το τιμιο αιμα τους για τον Χριστο,δεν ασπαστηκανε νεκρα ειδωλα και δαιμονες και τα περιγελασαμε μαζι με τους ειδωλολατρες αιμοσταγεις ηγεμονες και αυτοκρατορες,,,αθηνουλα σταματα την χαζολογεια περι ιερεων....ποιους θελεις να ακουμε τους δικους σας ειδωλολατρες <<πνευματικους>>η Ελλαδα γκρεμισε τα ειδωλα και ξεσκεπασε εδω και χρονια την πλανη του μυθικου και παραμυθενιου ανυπαρκτου 12θεου...μερικοι δικαιωμα σας να τους ασπαζεστε αλλα κοψτε την μανιοκατακριση προς καθε τι ορθοδοξο.....ειτε προσωπα ειναι αυτα που σεβεται ο καθε χριστιανος ειτε ονοματα Αγιων που τα παρουσιαζετε εβραικα...μη ψαχνετε αφελεις οκ...

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Makedonas_Gr42 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από DAIMON:

Αιμιλιανε να μας ενημερωνεις προκαταβολικα, ποιες μέρες εισαι άθεος κομμουνιστης και ποιές ορθοδοξος χριστιανος εθνικιστης...

Το γαβριηλ ειναι χριστιανικο όνομα... και σχετικα διαδεδομενο στην ελλάδα...


Απάντηση από DAIMON:

Ετσι μπραβο ξανθουλα περικλη, Σολομώντιο λύση....

Αμα το μαθει η συμμορια σου, οτι επικαλεστηκες εβραικο όνομα εστω και σαν σχημα λογου , θα σου κοψει τον μανδραγορα για ενα μηνα....


Απάντηση από IanosAimil:

111

χα ! εμ τόπα εγώ , με την πρώτη απάντηση του σαμάνου ...

που θα πάει , σε λίγο θα βγούν και τα σαμανόπουλα και από δω θα το πάνε από κει θα το πάνε θα καθοδηγήσουν και αυτήν την συζήτηση και θα τρέχει με σημείο αναφοράς πάλι τους εβραίους ... τα ονόματα των εβραίων εν προκειμένω ...

ορε κόφτηνε την ελε- μαρη λένη μου την ελιά

ορε κόφτην την ελένη την ελιά γιατι τρελαίνεις τα παιδιά

ορε δεν την κό- λέει δεν την εκόβω την ελιά

ορε δεν τηνε κόβω την ελιά κι ας τρελαθούνε τά παιδιά


Απάντηση από deleteduser:

daimonako 111.Εγω δαιμονακο θα προτεινα μια Σολομωντιο λυση για να ξεπερστει το προβλημα!!!θα προτεινα να το φωναζουν!!!ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ!!!!Τυχερουλη !!!ετσι θα χαρει και το αφεντικο σου!!!!οξωωωωωωωω ρεεεεεεεεεεεε!!!!χαχαχαχαχα

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη periklisxanthi ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από bella_33:

Κι εγω βαριεμαι αφορητα...


Απάντηση από bandog:

ελ-πηδουτσικο και κουνια-μπελα_33

ειστε μεγαλες κοπελες.

κατεβειτε απο την τραμπαλα.


Απάντηση από deleteduser:

Ε ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ..........

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από bella_33:

Δεν ειναι κατι που επιδιωκω σφοδρα διοτι εσυ κι αν δεν εχεις επιχειρηματα. Αλλα τερμα η αντιπαραθεση απ την πλευρα μου.


Απάντηση από bella_33:

Δαιμονα

Ευτυχως δεν χρειαζεται να επιλεξουμε. Στην Ιστορια εμεινε γνωστος ο Εφιαλτης του Ευρυδημου, ωστοσο υπηρξε και ο Εφιαλτης ο Αθηναιος, μεντορας του Περικλη και ευυποληπτος πολιτης.


Απάντηση από deleteduser:

παρακαλω bella δεν μου εχεις δωσει ουτε ενα σωστο επιχειρημα για να σε παρω στα σοβαρα!!!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από DAIMON:

Πέραν του κατα πόσο ευηχο ειναι ενα ονομα (ανεξαρτήτως εθνικότητος), σημαντικη παράμετρος επιλογής ενος ονοματος (περαν της παραδοσης), ειναι και με το ποια ιστορική προσωπικότητα εχει ταυτιστει το εν λόγω όνομα.

Οι γονεις επιλέγουν συνηθως ονόματα που εχουν ταυτιστει με μεγαλες προσωπικότητες όπως λοφου χάρη: Αλεξανδρος (μεγας) , Οδυσσεας (πολυμήχανος), Δημήτριος (αγιος), Ναπολέων (στρατιλατης)...

Ειμαι περίεργος τι όνομα θα έδιδαν στο παιδι τους οι "αρχαιοχτυπημένες" αυτου του θέματος αν ειχαν τις κατωθι δυο επιλογές...

Γαβριήλ (εβραικο μεν , αρχάγγελος δε) ή Εφιάλτης (ελληνικο μεν προδότης δε...) ???


Απάντηση από bella_33:

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!


Απάντηση από deleteduser:

α!!!!!!!12 θεο!!!!!!ε ενταξει τοσο αρχαιολατρεια δεν την περιμενα!

τετοια παιδεια πια 12θεο λοιπον!!!!!δηλαδη αν σε ρωτησουμε αν ξερεις σολνα και κλεισθενη εισαι τοσο σιγουρη οτι θα απαντησεις!!!στειλε απλα ενα message στην παολα να σου τα εξηγησει αυτη που ειναι γνωστης!!!τουλαχιστον εκεινη εχει αποψη και τεκμηριωνει!!!!συ μπα!!!!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη elpidoutsikoo ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.

Επιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.