Συζητήσεις - ....ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣΗ ......!!!!!
Χρήστης: dvsas1
Θέμα: ....ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣΗ ......!!!!!
Ημερομηνία: 27/03/09 03:36

Ο Άνθρωπος είναι κατ εικόνα και ομοίωση ΘΕΟΥ !!! Δηλαδή είναι τρισυπόστατος !!!

ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ, ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΣΩΜΑ , ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ (ΨΥΧΗ) !!!!

ΠΑΤΗΡ : Η γενεσιουργός αιτία έξω από την χοροχρονική διάσταση (ΑΧΡΩΝΟΣ)

ΥΙΟΣ : Η ΕΝΧΡΩΝΗ παρουσία του ΘΕΟΥ ( Θεός διότι Θέει από την επόμενη διάσταση ) σε ταχτώ χρονικό διάστημα γιά να δηλώσει την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ως ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ !!!!

ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ : Το ΧΕΡΙ του ΘΕΟΥ που από την επόμενη διάσταση επεμβαίνει σε αυτήν την διάσταση ανά πάσα στιγμή και διαμορφώνει τον τρισδιάστατο κόσμο !!!!

ΣΩΜΑ : Το τρισδιάστατο υλικό εργαλείο που μετά τον θάνατο επιστρέφει στο χώμα και ανακυκλώνεται !!!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ : Η αντίληψη του κόσμου και η συνεχώς διαμορφωμένη προσωπικότητα που μετά τον θάνατο αποκτά δική της (οντότητα ) και πηγαίνει στον κόσμο των μακαρίων !!! ( Αυτή είναι που καταδικάζεται ή όχι )

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ : Το μέρος που επικοινωνεί με την επόμενη διάσταση και σε αυτό κατοικεί η ΨΥΧΗ !

Το ασυνείδητο γνωρίζει την ΧΟΡΟΧΡΩΝΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ και δεν επιτρέπει την ροή της πληροφορίας από αυτό προς το συνειδητό . Αλλά δέχεται όλες τις πληροφορίες από το συνειδητό ο λόγος είναι ότι εάν οι πληροφορίες του ασυνείδητου περνούσαν στο συνειδητό τότε θα ήσουν ανίκανος να κουνήσεις το μικρό σου δακτυλάκι από το μέγεθος της πληροφορίας ! <ΘΑ ΚΟΛΑΓΕ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ !!!> (Είναι δηλαδή σαν να χρησιμοποιείς έξτρα τεραμπαϊτς στο διαδίκτυο έξω από τον υπολογιστή σου γιατί η χοριτικοτητά του δεν φτάνει)!!

Η κίνηση είναι η δουλειά της δική μας διάστασης , αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη γιά την επόμενη διάσταση όπως απαραίτητη είναι η κίνηση των ηλεκτρονίων γιά να υπάρχει ο κόσμο μας !

Το ασυνείδητο - ΨΥΧΗ είναι αυτό που ελέγχει αυτή την κίνηση ώστε να είναι ωφέλιμη γιά την επόμενη διάσταση ( ΘΕΟΣ ) γιαυτό κάποιες φορές μας στέλνει κάποια μηνύματα ( Προαισθήματα - εικόνες από το μέλλων ) γιά να μας προσιδιάσει !!!

Η επικοινωνία συνειδητού και ασυνειδήτου παράγει την σκέψη !! Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μεταξύ συνειδητού προς ασυνείδητου που όταν είναι <εκ βαθέων > τότε περνά από το ασυνείδητο στην επόμενη διάσταση δηλαδή στον ΘΕΟ !!

Μετά τον ΘΑΝΑΤΟ η ΨΥΧΗ επιστρέφει στην διάσταση της στην πηγή της και συνεχίζει να υπάρχει !!
Απάντηση από dvsas1:

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ !!!!!!!!!!!!!!!


Απάντηση από MENISCUS:

hot


Απάντηση από deleteduser:

δε νομιζω ρε νοι ντουε ,

ο τσακωνας λεει πετυχημενα ανεκδοτα.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη bandog ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

μπαντε (57)

αν όμως είναι ο Τσάκωνας που έχει φτιαχτεί κατ' εικόνα και ομοίωση;....

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη neumeier2 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

αν η μονικα μπελουτσι

εχει φτιαχτει καθ' εικονα και ομοιωση ,

τοτε ο ΘΕΟΣ

ειναι και πολυ μωρο !!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη bandog ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από dvsas1:

Ο πρώτος ¨θυσιάζεται " γιά την χάρη της επόμενης ΖΩΗΣ !!!!! Όπως τα σπερματοζωάρια που μένουν πίσω στην εκείς τους διάσταση και ο Πρώτος ο Καλλήτερος Θυσιάζει την εκεί του ζωή γιά την νέα ΖΩΗ στην επόμενη ΔΙάσταση !!!! Ο Θάνατος του είναι η γονοιμοποίηση του Ωαρίου που θα δημιουργίσει νέα ποιό ολοκληρωμένη ΖΩΗ !!! Μόνο ο ΠΡΩΤΟΣ μπωρεί να κάνει αυτή την ΘΥΣΙΑ και φυσικά όταν την κάνει ΑΝΑΣΤΕΝΕΤΑΙ σε ΝΕΑ ΖΩΗ !!!!!!!


Απάντηση από anhamita:

αντιγονη οταν λεμε ολη τη δημιουργια ολη

δεν δικαιολογειτε με τα του ανθρωπου..............ασε που η αδικια της καταρας ερχετε να αναιρεθει με την αδικια της σταυρωσης του αγαπημένου υιου που ειναι αθώος

Μήπως ο αγαθος και αγιος θεος θελει τον αθωο να πληρωνει τα του ενοχου?////

και σε τι τον πειραζε να συχωρεσει δια μέσω του λόγου και οχι αιματοχυσιας?


Απάντηση από dvsas1:

Η απαντησή μου στο 52 αφορά το 50 και όχι το 51 που έγραψα από παραδρομή . Βέβαια αφορά και τους υπόλοιπους φυσικά .


Απάντηση από antigoni007:

51 H αληθεια ειναι πως η πορεια του ανθρωπου υπηρξε σκετη απογοητευση για τον θεο οπως για τον καθε ενα μας που κανει ενα παιδι και του βγαινει με παραβατικη συμπεριφορα .

Ομως παρα την απογοητευση του για τις επιλογες των ανθροπων εχει συνεχισει να μας φροντιζει να μην παραβαινει τους νομους και τις υποσχεσεις του προς το ανθρωπινο γενος Αναλογα με την δικη μας συμπεριφορα και τις κατηγοριες που του εξαπολιουμε νομιζω πως τελικα μια χαρα μας φερετε αν αναλογιστουμε πως αρκουν 2 λεπτα να σταματηση το οξυγονο και ολοι εμεις που νομιζουμε πως ειμαστε ο καθε ενας μας το κεντρο του κοσμου να εξαφανιστουμε ομως κατι τετοιο οχι μονο δεν το κανει αλλα μας παρακαλαει να σταματησουμε να φερομαστε παραβατικα για να μην υποστουμε τισ συνεπειες.

Και σαν την μεγαλητερη αποδειξη των συναισθηματων του για εμας στελνη και τον γιο του να τον σκοτωσουμε στα αληθεια πιστευεις πως αδικα μας καταραστηκε? που ειναι η αδικια καλη μου? οι πραξεις μας μας αδικουν κανενας αλλος


Απάντηση από dvsas1:

Εγώ δεν μιλάω γιά Θεώτητες γενικά και αόριστα ανχαμίτα !!!!! Όταν λέμε Θεός ενοούμε αυτός που Θέει δηλαδεί " κοιτάει " από πάνω πρός τα κάτω και όταν λέμε πάνω δεν ενοούμε τον ουρανό αλλά την επόμενη διάσταση !!!! Φυσική είναι !!!! Η Φυσική Επιστήμη αποδηκνείει την ύπαρξη της επόμενης διάστασης του ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ !!!!! Το ΩΝ της επόμενης διάστασης είναι αυτό που Θέει στην δική μας διάσταση τον ΧΩΡΟ και αφού ΘΕΕΙ είναι ΘΕΟΣ !!!!!

Γιά να αρχίσεις να καταλαβαίνεις την λειτουργία του τετραδιάστατου σκέψου το εξείς : Το σύμπαν είναι άπειρο , όταν λες άπειρο σημαίνει ότι δεν έχει πέρας (τέλος ) αφού δεν έχει τέλος δεν έχει και αρχή !!! 'Αρα βρείσκεσαι μέσα σε ένα σύμπαν πού ποτέ δεν άρχεισε !!!! ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ !!!! Αναλογίσουτο λίγο και θα σου περάσει η ζαλάδα που σου δημιουργεί η σκέψη του ότι είσαι μέσα σε κάτι που ποτέ δεν Άρχησε !!! Αυτό είναι η ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ και περιβάλει τα πάντα !!! Αυτό είναι και ο Θεός που εξηγώ σε γενικές γραμμές στο θέμα !!


Απάντηση από anhamita:

προς αντιγόνη

Περι Αδάμ και Έυας κοιτα στο οσοι πιστοι προσέλθετε

οσο αφορα τώρα τους νόμους λυπουμε που ως χριστιανοι κολλάμε σε αυτούς

Ωστοσο θα πρέπει να ξέρεις οτι ο δίκαιος και καλα θεος της παλαιάς σου καταράστηκε ολο το δηθεν δημιουργημα του και τις μελλοντικές γενιες.

Κάτι που δεν είναι λογικό αν το θές και δίκαιο με καμιά εξίσωση.


Απάντηση από trelogkazos:

nomizo oti anapoda einai to thema , apo oti exo diavasei mexri simera , oles oi theotites kata tin istoria tou anthropou einai kat eikona kai katomoiosi tou teleiou anthropou


Απάντηση από dvsas1:

Γιά να γίνει λίγο ποιό κατανοητή η λειτουργία της ΑΝΤΙΚΙΝΗΣΗΣ (Κακό ) θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα που αναφέρει ο Τειρεσίας στο 19 γιά να δείξει την "αδιαφορία του Θεού "

Ο Κέβιν Κάρτερ ασήμαντος Φωτογράφος μέχρι το 1994 βρείσκεται στο Σουδάν με έναν ενδόμυχο στόχο , να κατορθώσει μέσα από την προσφερόμενη δυστυχία να κάνει την τύχη του !!! Ήταν σχεδόν βέβαιος ότι αυτός ο πόλεμος θα ήταν η χρυσή του ευκαιρία γιά την διάκριση που πάντα ονειρευόταν !!!

Τον είχε προϊδεάσει ο Δαίμονας και έτσι βρισκόταν σε κατάσταση ευδαιμονίας παρόλη την καταστροφή που υπήρχε γύρω του !!! Και τότε η Χρυσή ευκαιρία ήρθε !! ένα χιλιόμετρο μακριά από την βάση του ΟΗΕ το παιδάκι και ο Γύπας που το περιμένει να πεθάνει γιά να το φάει ήταν αυτό που θα του χάριζε το πολυπόθητο πούλιζερ !!! Χωρίς να χάσει στιγμή πείρε την φωτογραφική μηχανή και τράβηξε το χρυσό πλάνο . Μόλις πείρε το πλάνο σκέφτηκε να πάρει το παιδάκι με το τζιπ και να το πάει στον ΟΗΕ ,αλλά τότε ο δαίμονας του λέει πονηρά στο αυτί !!! " Μην είσαι κουτός αν σώσεις το παιδάκι τότε αυτοί που θα δουν την φωτογραφία θα ανακουφιστούν και θα χάσει την αξία της , ενώ αν γνωρίζουν ότι το παιδί θα φαγωθεί τότε θα είναι η γροθιά στο στομάχι τους που χρειάζεσαι για την διάκριση σου !!! Δεν χρειαζόταν άλλη δικαιολογία , προσπέρασε το παιδί και αδιαφόρησε φεύγοντας μακριά !!! Η πράξη του αυτή έδωσε την εξουσία στον δαίμονα να κυριαρχήσει στην ΖΩΗ ΤΟΥ και φυσικά ο δαίμονας τον αντάμειψε χαρίζοντας του το βραβείο !!!! Ο δαίμονας όμως δεν επιδιώκει το κακό γιά να πάρει την ψυχή σου , γνωρίζει ότι δεν μπορεί να την έχει !!! Αυτό που θέλει είναι η συνείδηση σου , έτσι λοιπόν όταν παγιδεύει την συνείδηση σου σε αποκαλύπτει !! Ο Κέβιν μετά την διάκριση ρωτήθηκε το απλό πράγμα : " Γιατί δεν πήρατε το παιδάκι με το αυτοκίνητο να το πάτε ένα χιλιόμετρο μακριά μήπως σωθεί ??? " Τρείς μήνες μετά από αυτήν την ερώτηση ο Κέβιν αυτοκτονεί !!!! Γιατί άραγε ??? Είναι απλό ο Δαίμονας γνωρίζει τον Κέβιν ξέρει κατά βάθος ότι είναι καλός άνθρωπος και ότι έχει την δύναμη να μετανοήσει και έτσι να σώσει την συνείδηση του , γιαυτό εξαργυρώνει αμέσως την συμφωνία δημιουργώντας την ερώτηση συνείδησης , τον αποκόπτει από το περιβάλλον του (οικία πρόσωπα που θα του δώσουν συναισθηματική ασφάλισα) αφού το ψέμα δεν ομολογείται και έτσι οδηγείται σε κατάθλιψη και αυτοκτονία !!! Η συνείδηση του Κέβιν χάθηκε γιά πάντα με την τελευταία πράξη της ζωής του !!!!


Απάντηση από dvsas1:

Ο Λόγος του Θεού έρχεται την στιγμή που πρέπει να γίνει γνωστό στους Ανθρώπους ο Νέος νόμος της Κίνησης !!!! Με τον νέο Νόμο ο Κόσμος μπαίνει σε μία νέα εποχή και το Κοσμικό Σχήμα αναπρογραμματίζεται !!!! Η κίνηση εξυπηρετεί την Δημιουργία, είναι η ουσία της Δημιουργίας οι Οντότητες Συνείδησης που Δημιουργούνται είναι το επιδιωκόμενο προϊόν !!! Στο 31 εξηγώ πως το Φωτόνιο μετατρέπεται σε ύλη !! Χωρίς αυτήν την μετατροπή δεν υπάρχει η 3η διάσταση , έτσι και χωρίς την ολοκλήρωση ως Οντότητας της Συνείδησης δεν υπάρχει 4η διάσταση ( δεν θα μπω τώρα σε λεπτομέρειες , ίσως αργότερα το κάνω ) . Η δράση όμως δημιουργεί αντίδραση ( καλό-κακό ) . Έτσι το "κακό" προσπαθεί να αναχαιτίσει την κίνηση αποτρέποντας την Ολοκλήρωση της συνείδησης !!! Το "κακό ' όμως είναι μέρος της 3ης διάστασης όπως και ο Άνθρωπος και έτσι είναι περιορισμένη η Δράση του !!!! Ο Δαίμονας μόνο Υλικά ανταλλάγματα μπορεί να σου Δώσει και απαιτεί κάτι που είναι αδύνατο να του δώσεις γιατί δεν σου ανήκει , την ΨΥΧΗ σου !!!! Ο πραγματικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την συνείδησή σου ώστε να γίνει άχρηστη γιά την Οντότητα της επόμενης διάστασης !!!!


Απάντηση από antigoni007:

46 και εγω σε ευχαριστω συνεχεισε να ερευνας και να ασχολησε με πνευματικα πραγματα


Απάντηση από deleteduser:

45 antigoni

Για εμένα ο Χριστός είναι ο υιος του Θεού,. η αλήθεια, το φως, που ήρθε με την αποστολή να μας δείξει τον τροπο με τον οποίο εμείς οι άνθρωποι θα ξαναγυρίσουμε πνευματικά στον δημιουργό μας.

Δεν γράφω αλλο για να μην βγουμε αλλο απο το θεμα

Σε ευχαριστώ για την ωραια συζητηση

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από antigoni007:

44 θα ζητησω και εγω την κατανοηση του φιλοξενου θεματογραφου και θα ξεφυγω λιγο απο το θεμα βλεπεις φιλε μου αυτα τα θεματα ειναι δυσκολο να τα προσεγγιζεις μονο απο ενα μονοπατη και οταν το κανεις ανοιγοντε πολλα αλλα που για εναν ερευνητη ειναι προκληση να τα περπατηση.

Η σκοπιμοτητα αλλοιωσης και παραποιησης των πραγματικων αληθειων υπηρξε απο την πρωτη στιγμη η τεχνικη του εχθρου του θεου του διαβολου αφου κατηγορησε τον θεο μετα επι αιωνες προσπαθη να αλλοιωνη τις αληθειες του θεου ευτυχως χωρις επιτυχια.

Η σκοπιμοτητα υπαρχη απο οργανα που τα κατευθυνη αυτος ο εχθρος ομως οι αληθειες του θεου παντα λαμπουν γιατι αυτος ειναι σκοπος του θεου να τον γνωρισουμε..

Αλλωστε το μηνυμα του γιου του ειναι τοσο ξεκαθαρο που για ενας καλοπροαιρετος ανθρωπος δεν μπερδευετε .

Εχεις εσυ κατανοηση το μηνυμα που εφερε ο χριστος στους ανθρωπους?


Απάντηση από deleteduser:

Καλημέρα σε όλους

34 dvsas1

Δεν νομιζω να ξεφύγαμε γιατί αυτο που συζητάμε ειναι το κατ εικονα και γιατι αποκρύπτουν οι μεταφραστες την λεξη Ελοχιμ που καθως λεει ο Ενωχ ειμαστε κατ εικονα αυτου του παλαιου πρωτου Ελοχιμ.

42 antigoni

Αφου ξεφυγω απο το θεμα, τώρα θα εχει δικιο ο θεματογραφος, θα σου πω αντιγονη, οτι το μονο που με ενδιαφερει κατα βαθος ειναι το μηνυμα που ηρθε να φερει στου ανθρωπους ο Χριστος κατ εντολη βεβαια του θεου. Για μενα η παραποιηση δεν αλλάζει το δεδομενο. Με ενοχλει αφανταστα ομως η σκοπιμοτητα.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από dvsas1:

Μήπως, λέω μήπως είστες λίγο εκτός θέματος ????


Απάντηση από antigoni007:

39 Προσωπικα δεν την εχω συναντηση σε καμμια μεταφραση αλλα επειδη εχω ενημερωθη πως παρουσιαζετε σε καποιες μεταφρασεις ερευνησα να δω τι σημαινει το ελοχιμ και η ερευνα μου κατελειξε σε αυτα που σου ειπα

Νομιζω πως εβαλαν το ελοχιμ με κινητρο να αντικατασταθη το ονομα του θεου με καποια αλλη λεξη και αυτο επεκταθηκε στις αναφορες που ειχε να κανει με ισχυροτητα.

Η αληθεια ειναι πως ο διαβολος εχει προσπαθηση πολλες φορες να παραποιηση τη βιβλο αλλα δεν τα εχει καταφερη αυτο που καταφερνη ειναι απλως να δημιουργη καποιες υποψιες οτι η βιβλος ειναι αλλαγμενη.

Ομως ενας μελετητης της βιβλου αντιλανβανετε πολυ γρηγορα πως το νοημα της βιβλου ειναι ενα και μονο και καλο ειναι σε αυτο να στεκετε καποιος .

Εσυ τι αποψη εχεις για το αγγελμα της γραφης ? εχεις ασχοληθη καθολου?


Απάντηση από deleteduser:

40 VANIKZAK

Εγώ δεν την ήξερα σαν λέξη αλλά την πληροφορήθηκα από μία συζήτηση πρόσφατα Εψαξα να την βρω στην ΠΔ (και όχι μόνο σε μία) και δεν την βρήκα. Πού την έχεις δει εσύ πολλές φορές?

Και το ερώτημά μου ειναι την έχετε δει σε καποια μετάφραση της ΠΔ? Και αν ναι πείτε μου ποια είναι για την βρω.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από VANIKZAK:

αγαπητοι φίλοι

η λεξη ελοχιμ ειναι εβραικη και οπως ανεφερθη

πολλες φορές αναφέρεται στο Θεο σε αγγελους σε ψευτικους θεους ακομη και σε ανθρωπους

0πως και η λεξη θεος πολλες φορές αναφέρεται στο Θεό σε αγγέλους σε ψευτικους θεους και ανθρωπους επισης

δεν φαίνεται να υπάρχει κατι το περιεργο σε αυτή την αναφορα

με εκτιμηση


Απάντηση από deleteduser:

38

Αυτο λέω και εγώ γιατί αυτοι που εκαναν την μετάφραση απο εβραικα σε ελληνικα δεν το συμπεριλαμβάνουν αφου δεν υπαρχει λογος να κρυφτεί? Γιατί αναφέρεται στην αγγλικη μετάφραση ?

Εσύ το εχεις δει σε καμμια μετάφραση της ΠΔ στα ελληνικα? Εγω όχι.

Δυστυχώς όμως αυτά τα γράφουν άνθρωποι και όχι ο θεός. Και αν θέλουν μπορούν να παραποιήσουν τα κείμενα.

Ειναι μεγάλο θεμα.......

Οποιος το ψάχνει βρίσκει τελικά το γιατί σκοπίμως το αποκρύπτουν

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από antigoni007:

34 αναφερη ελοχιμ προφανως γιατι ειπαμε πως αυτη η εκφραση μπορει σαν επιθετο να χρησιμοποιηθη και για αγγελους ακομα και για ανθρωπους μια και ισχυρος μπορει να ειναι καποιος ανωτερος στο εδαφιο που αναφερεις χρησημοποιηθηκε για αγγελους

Σιγουρα υπαρχουν σεραφειμ χερουβιμ σαν κατηγοριες αγγελων αλλα το ελοχιμ ειναι επιθετο και οχι κατηγορια αυτη ειναι η αποψη μου

Η εκφραση παλαιος των ημερων εφαρμοζετε καταληλα στον θεο αλλωστε δεν βλεπω τον λογο να κρυφτη η υπαρχη μιας κατηγοριας αγγελων των ελοχιμ οπως λες ο θεος θελει να γνωριζουμε ολο και περισσοτερα πραγματα για αυτον και αν πρεπει θα μας τους ανεφερε


Απάντηση από antigoni007:

35 κατα αρχας ο αδαμ γνωριζε απο τη ν πρωτη στιγμη τι συνεπειες θα ειχε η ανυπακοη και μπορουσε να επιλεξη τον θανατο η την ζωη δυστηχως διαλεξε τον θανατο .

Αυτο που πρεπει να εχουμε σαν δεδομενο ειναι οτι ο νοικοκυρης του συμπαντος ειναι ο θεος και εχει το δικαιωμα να καθοριζει και να οριοθετη νομους και αρχες οπως και ο καθε ενας στο σπιτικο του.

Αυτο που σου διαφευγει ειναι πως μια ιδιοτητα του θεου ειναι η δικαιοσυνη και αν δεν επεβαλε τιμωρια στους παραβατες των νομων του θα κατηγορητο για αδικια εναντιων ολων εκεινων που θελουν να ζουν με τους νομους του και τις αρχες του.

Βλεπεις δεν θελουν ολοι οι ανθρωποι να παρανομουν υπαρχουν και ανθρωποι που αγαπουν τον θεο και θελουν να κανουν αυτο που τον ευχαριστη

Επειδη για τον θεο ομως εχουν μεγαλη αξια ολα τα παιδια του ακομα και αν παρανομουν τα προσκαλει να αλαξουν συμπεριφορα γα να μην υποστουν την τιμωρια που φερνη ο νομος.

Βλεπεις αν δεν υπηρχαν νομοι στο συμπαν και στην γη δεν θα υπηρχε καν παραδεισος κολαση θα ηταν απο την αρχη αρα η υπακοη σε νομους ειναι αναγκαια και απαραιτητη


Απάντηση από anhamita:

31,Χρέος των γονέων δεν ειναι μόνο το να φέρουν στο κόσμο ένα παιδί......αλλα να φροντίσουν ωστε αυτό να έχει μια ορθή ζωή.

Η απάντηση μου προς την κοινωνία που δήθεν εποιήσε ο θεός επι της γης.

Την κοινωνία την εποιησε ο άνθρωπος με δήθεν θεούς να του ζητούν περίεργα............

και ήρθε ο Χριστός μια μέρα να διδάξει μια κοινωνία ορθότητας την οποία μεταλλαμβάνει το πλήθος των ανθρώπων επι 2 χιλιετίες αλλα έξω απο την εκκλησία διατηρεί και συντηρεί κοινωνίες διαβόλου!

Ο θεός ποιησε τον παράδεισο ως κήπο επι της γής για την γή.

Αρα σου εδωσε την υλική ζωή.

Ο θεός ποίησε τον Αδάμ -γήινο για να ζήσει επι της γής και όχι κάπου στα άστρα σαν αερικό ή πνεύμα.


Απάντηση από anhamita:

29.Εχεις σκεφτεί ποση αγάπη υπήρχε στον αρχικό παράδεισο Δημήτρη?

Τόση ωστε να δίνει εντολές που όταν το παιδί της παραβαίνει η αγάπη το καταριέτε μεχρι θανάτου και μαζί με αυτό κ' ολα οσα εποίσε!

Κάποιοι βέβαια ερμηνεύουν την κατάρα ως φυσική συνέπεια της δράσης.

Ωστόσο σκέψου να ήταν η αγάπη σου ο Δημιουργός..................

τι θα ποιούσες σαν δημιουργός για μια παρακοή.........

Ειναι ποιο σημαντικό να υπακούς ενα θεό που περπατά στον Παράδεισο φίλε μου,

απο το να υπάρχεις και να ζεις δίχως να φέρεις την κατάρα της αυτοκαταστροφής?

οχι

Για τον θεό του παραδείσου τα δημιουργήματα δεν εχουν καμία αξεία αν δεν έχουν τυφλή υπακοή σε αυτόν!


Απάντηση από deleteduser:

23 antigoni

Χαίρομαι όταν μπορώ να συζητήσω χωρίς φανατισμούς και χωρίς διάθεση να επιβάλλει ο ένας την γνώμη του στον άλλον, αλλά να δώσει ο καθένας από την πλευρά του την δική του εξήγηση.

Εάν η λέξη Eλοχιμ σημαίνει ισχυρός και αναφέρονται στον Θεό, τότε γιατί αλλού το μεταφράζουν σε υιούς του θεού, σε κριτές κλπ?

Οπως πχ. Στη Γέννεση λεει

6.2 «ιδόντες δε οι υιοι του θεού (εδω αναφέρει την λέξη Ελοχιμ αντί οι υιοι του θεού) τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαι εισιν.»

Πώς είναι δυνατόν να εννοούσαν τον Θεό λέγοντας Ελοχίμ αφού οι υιοι τού θεού (τα πνευματικά όντα) λέει ότι έλαβαν για γυναίκες τους τις κόρες των ανθρώπων?

Πώς είναι δυνατόν σε μία λέξη να δίνουν τόσες ερμηνείες?

"Ο ποιών τους αγγέλους Αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς Αυτού πυρός φλόγα"

Σίγουρα τους διαχωρίζει γιατί αναφέρονται δύο τάγματα, των Αγγέλων και των Ελοχίμ

Τα τάγματα των Αγγέλων : Σεραφείμ , Χερουβίμ , Θρόνοι , Κυριότητες, Δυνάμεις , Εξουσίες , Αρχές , Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Τα τάγματα των Ελοχείμ(Ελοχίμ) : Ελ Νορ, Ελ Λιν, Ελ Ζιν, Ελ Νιρ, Ελ Λαν, Ελ Σαν, Ελ Τερε, Ελ Γαν, Ελ Ταν

Και σύμφωνα με τον Ενώχ πρώτα δημιουργήθηκαν οι Ελοχίμ οι οποίοι ήταν ανώτερες οντότητες σε σχέση με τους Αγγέλους. Ειδικά ο πρώτος Ελοχίμ. Ο παλαιός όλων των εποχών όπως λέει ο Ενώχ. Επειτα δημιουργήθηκε ο άνθρωπος κατ εικόνα του παλαιού όλων των εποχών (πρώτος Ελοχιμ).

Αφού ο άνθρωπος θα ήταν κατ εικονα των ελοχίμ, κατά την εξέλιξη του θα ήταν ανώτερος από τους αγγέλους. Για αυτό το λόγο έγινε η ανταρσία των αγγέλων με αρχηγό τον διάβολο. Οι άγγελοι που εξεργέθηκαν έμειναν γνωστοί ως εκπεσόντες άγγελοι. Αργότερα ήρθε και η πτώση του ανθρώπου από τον ουρανό με την γνωστή ιστορία του Αδάμ και της Εύας. Κατά την πτώση του ανθρώπου έδωσε εντολή ο Θεός να επιτηρούν την γη οι Ελοχίμ και στον άνθρωπο την εντολή αυξάνεστε και πληθύνεστε. Οι ελοχίμ που δεν έχουν το δικαίωμα του αυξάνεστε και πληθύνεστε πράξανε μια μεγάλη αμαρτία. Την αμαρτία του πληθύνεστε όταν πήγαν με τις γυναίκες των ανθρώπων.

Αυτά αναφέρει ο Ενώχ.

Γιατί λοιπόν δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα Ελοχίμ στην μετάφραση των 70 αφού υπάρχει και τάγμα? Μηπως σκοπίμως το αποκρύπτουν ?

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από dvsas1:

Και ποιός σου είπε Τειρεσία ότι ο Θεός εφτιαξε τέλεια κοινωνία επι της Γής , η ζωή σου εδώ είναι πέρασμα !!!! Αν ζητάς από τον Θεό να σου χαρίσει την Υλική σου Ζωή είναι σαν να του ζητάς να αρνηθεί τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !!!!! Ο "ευαισθητοποιημένος" Φωτογράφος τράβηξε μιά Φωτογραφία που του υπέδειξε ο Δαίμονας και εγκατάληψε το παιδάκι στο ΄Ορνιο Έτσι είναι τα όρνια δεν στερούν την τροφή στα άλλα όρνια !!! Η φωτογραφία έγεινε εργαλείο σε ανθρώπους σαν και σένα γιά να προβοκάρουν τον Θεό !!! Υπάρχει ποιό ΜΑΤΑΙΗ προσπάθεια από αυτό άραγε ????? Το τέλος του Φωτογράφου δείχνει περίτρανα σε ποιόν άνεικε αυτός και το έργο του !!! Άλωστε ο Δαίμονας μόνο τα δικά του έργα μπορεί να υποδήξει και όχι του ΘΕΟΥ !!!!!!


Απάντηση από ROMFAIA:

Ντι βι ντι και ο Απολλων φως ηταν πριν φτιαξουν την γεννεση.Γιατι επιμενεις εβραικα?Παρακαλω


Απάντηση από dvsas1:

Δημήτρη42 συμφωνώ με τον καθηγητή σου ώς προς την κίνηση των ηλεκτρονίων και του πυρίνα αλλά γιά μένα το "σωματίδιο" που συνθέτη τους πυρήνες και τα ηλεκτρόνια δεν είναι ούτε τα Χιγκς ούτε τα νετρίνια ούτε άλλες υποθετικές αδιέξοδες θεωρίες περί Υλικής καταγωγής του ΚΟΣΜΟΥ . Κατ εμέ ο ΝΟΥΣ δημιουργεί ΥΛΗ και όχι η ΥΛΗ τον ΝΟΥ !!!!! Το πρώτο στηχείο είναι το ΦΩΤΟΝΙΟ !!!! Το Φωτόνιο είναι παλλόμενη Ενέργεια . Όταν ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ δεν ΠΑΛΛΕΤΑΙ και έτσι παραμένει ΣΚΟΤΕΙΝΟ όταν αρχίζει να ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ τότε αρχίζει να ΠΑΛΛΕΤΑΙ και ετσι γείνεται ΦΩΣ !!!! Όταν ακινητοποιηθεί τελείος τότε πάλεται σε τόσο υψιλές συχνότητες που γίνεται ΥΛΗ !!!!

"ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΩ ΦΩΣ " Γέννεση


Απάντηση από dvsas1:

Τειρεσία σκέψου ΤΕΤΡΑΔΙΑΣΤΑΤΑ !!!! Αν ξεκινήσεις τα γεγονότα της ζωή σου από το χτές στο σήμερα τότε αντιλαμβάνεσαι μιά τυχαία επιλογή των πραγμάτων που συμπτωματικά σε φαίρνουν στο σήμερα !!! Αν όμως ξεκινείσεις από το ΤΩΡΑ και πάς προς τα Πίσω τότε βλέπεις μία συγκεκριμένη Αλληλουχία στιγμών που ήταν αναγκαίες γιά να βρεθείς στην συγκεκριμένη ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ που είσαι τώρα !!! Οπως αντιλαμβάνεσαι το Χωροχρονικό Συνεχές μέχρι την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι δεδομένο και σχηματοποιημένο !!!! Το λάθος που κάνουμε είναι ότι προσπαθούμε να αντιληφθούμε την ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ με όρους του ΤΡΙΣΔΙΑΤΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αφού η ΟΛΟΤΗΤΑ είναι έξω από την δικιά μας αντίληψη και ύπαρξη !!!! Έτσι όταν λέμε ΟΛΟΤΗΤΑ δεν ενούμε Τρισδιάτατο ΣΧΗΜΑ αλλά κάτι ποιό εύπλαστο !!!! Υπέθεσε πως έχεις ενα κομάτι ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΙ δεδομένου όγκου αλλά όχι ΣΧΗΜΑΤΟΣ!!! Το σχήμα θα το δώσεις εσύ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ) αλλά έχεις περιορισμό στην ποσότητα , έτσι αν κάνεις ένα ανθρωπάκι με μεγάλα χέρια δεν θα σου φτάσει γιά τα πόδια κ.τ.λ. !!!!! Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΟΓΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ !!!

Όταν λεμε όμοιο δεν λέμε ίδιο !!!! Κάτι μιάζει σε εμένα αλλά δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται και με εμένα !!!Ζωγραφίζω τον Εαυτό μου στο Χαρτί !!! Η εικόνα στο Χαρτί δεν είναι το ΕΓΩ ΜΟΥ !!! Είναι η αποτύποση του Εαυτού μου στον Δισδιάτατο Χώρο Εγώ βρείσκομαι στον ΤΡΙΣΔΙΑΤΑΤΟ ΧΩΡΟ !!! Εγώ ΓΝΩΡΙΖΩ την ύπαρξη της εικόνας μου στον δισδιάτατο χώρο , η εικόνα μου με αγνωεί και αν ακόμα υποθέσει πως υπάρχω τότε θα το κάνει με τους περιορισμούς του Διδιάστατου !!!!


Απάντηση από deleteduser:

Λοιπον φιλοι μου ας το φιλοσοφισουμε το θεμα και ας αναπτυξουμε την σκεψη μας. Ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο δινοντας του την εικονα του και την ομοιωση του. Δυο πραγματα εικονα , ομοιωση.

Προφανως εικονα εννοει αυτα τα οποια βλεπουμε τα υλικα δηλαδη την υλη , και πραγματικα η επιστημη επαληθευει οτι το συμπαν ειναι φτιαγμενο απο το ιδιο υλικο δηλαδη απο το υλικο που ειναι κατασκευασμενα τα ηλεκτρονια πρωτονια νετρονια που με την σειρα τους αποτελουν το ηλεκτρονια κλπ Αυτο μου το βεβαιωσε και ενας φιλος μου καθηγητης της πυρινικης φυσικης. Μου ειπε μαλιστα οτι αυτο το στοιχειο εχει ασυληπτη ταχυτητα και κανουν ερευνες για να γνωρισουν τις ιδιοτητες του.

Επομενως το ομοιωση εννοει τα πραγματα τα οποια δεν βλεπουμε , δηλαδη το πνευμα του.

Εφτιαξε λοιπον ο Θεος τον Ανθρωπο και του εδωσε σωμα και πνευμα , σκεψη να μπορει να σκεφτεται ομοια με αυτον. Και πως σκεφτεται ο Θεος , σκεφτεται με Αγαπη.

Το πρωτο στοιχειο λοιπον το εικονα το εχουμε. Αυτο που καλουμαστε και μπορουμε να αποκτησουμε ειναι το ομοιωση. Αυτο το χασαμε με την πτωση. Με την πτωση απο τον παραδεισο χασαμε την Αγαπη.

Αν θελουμε λοιπον να εχουμε ιδια σκεψη με τον Θεο πρεπει να μαθουμε την αγαπη αυτος ειναι ο στοχος του ανθρωπου και ο δρομος προσ την θεωση. Να μαθει να αγαπα.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Dimitris42thess ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από antigoni007:

22 αλλωστε το επιφυλασει το ανεφετε το τιρεσσιας και πανω στην λεξη που χρησιμοποιησε απαντησα εγω


Απάντηση από antigoni007:

22 καλως τον ζαχ μαλλον τωρα θα αλλαξουμε ρολους και θα γινεις εσυ ο δικηγορος εχεις δικιο αλλα ταιριαζει και το επιφυλασει


Απάντηση από antigoni007:

24 Ο θεος δεν κανει σε κανεναν εξαιρεση βεβαια θα ηθελε παρα πολυ να τον ψαξεις και να μαθεις για αυτον . Και φυσικα σε αγαπαει γιατι καθε μερα βγαζει τον ηλιο και βρεχει και για αυτους που δεν τον αγαπουν και θα σου πω πως χαιρετε παρα πολυ που ρωτας παρα να μην ρωταγες . Και φυσικα θελει να παρεις τις απαντησεις σου οχι μονο εσυ αλλα και ολοι οι ανθρωποι να αποκτουμε γνωση για εκεινον για αυτο και φροντισε να γραφτη η βιβλος για να μαθει οποιος θελει

προσωπικα θα ειμουν χαρουμενη να σε βοηθησω οσο μπορω αν θελεις να το κανεις

και να ξερεις καμμια ερωτηση για τον θεο δεν μενει αναπαντητη

με εκτιμηση αντιγονη


Απάντηση από antigoni007:

19 Αγαπητε Tiresia οσο και να εψαξα δεν βρηκα να γραφω πουθενα εγω οτι ο θεος επιφυλασει για τον καθε ενα μας και εναν ρολο γιατι η θεωρια αυτη δεν με βρισκει συνφωνη οποτε με εχεις μπερδεψη με αλλου την θεωρια παμε παρα κατω

Οσον αφορα την ατελεια ο θεος εφτιαξε τους ανθρωπους τελειους τους ειπε πως αν διαλεγαν να μην υπακουσουν στους νομους του αυτο θα τους στοιχιζε την τελειοτητα τους και τον θανατο . Μεχρι αυτου του σημειου ο θανατος για τον ανθρωπο δεν υπηρχε πουθενα γιατι ηταν τελειοι η παρακοη στους νομους θα επεφερε αυτες τις ποινες.

Και βεβαια η ατελεια και ο θανατος ηταν κληρονομικα γιατι υπηρχε ο νομος της κληρονομικοτητας που ισχυει μεχρι και σημερα.

Αφου λοιπον οι πρωτοι γονεις μας διαλεξαν να μην υπακουσουν στον θεο επεσαν στην ατελεια και αυτο που εδωσαν σαν προικα στα παιδια τους ηταν ατελεια και φυσικα θανατο.

Ο χριστος λοιπον ηρθε στην γη σαν τελειος ανθρωπος οπως ηταν ο αδαμ και ενω ο αδαμ δεν υπακουσε στους νομους του θεου ο ιησους υπακουσε μεχρι θανατου . Οποιος δεν θελει να μοιαζει στον αδαμ στην ανυπακοη τοτε υπακουη στο κυρηγμα του χριστου και πραττει στην ζωη του αυτα που διδαξε και τοτε με τον τροπο της ζωης του γινετε θα λεγαμε θετο παιδι του χριστου και αυτο που κληρονομη σαν θετο τεκνο δεν ειναι η αμαρτια και ο θανατος του αδαμ αλλα ευκαιρεια για ζωη αιωνια και τελειοτητα σαν του αδαμ στον προκαθορισμενο καιρο του θεου.

εχω παρη παρα πολυ απο τον χρονο σου και μπορει να σε κουρασα γιατι αυτα τα θεματα δεν εξηγουντε μια και εξω εγω προσπαθησα οσο πιο γρηγορα να σου εξηγησω τις αποριες σου ομως θα χαιρομουν παρα πολυ να συνεχειζαμε αυτη την κουβεντα συζητοντας περισσοτερες λεπτομερειες


Απάντηση από Tiresias:

Αντιγονη ο Θεος σου κανει εξαιρεσεις στην αγαπη?.Εγω που δεν ψαχνω δεν με αγαπαει προφανως ε?

Επισης φανταζομαι δεν με αγαπει που ρωτω πραγματα που δεν πρεπει, και δεν περνω απαντησεις.

Μαλιστα.!


Απάντηση από antigoni007:

20 Αγαπητη ellan θα σε ξαναεπαινεσω για τον ζηλο που διχνεις ψαχνοντας τις αληθειες του θεου μια γρηγορη ερευνα που εκανα κατελειξα στα εξεις συμπερασματα.

Η εβραικη λεξη ελοχιμ φαινεται να προερχεται απο την ριζα που σημαινει ειμαι ισχυρος

Η λεξη ελοχιμ χρησιμοποιειται στις γραφες για τον ιδιο τον θεο για αγγελους ακομα και για ειδωλολατρικους θεους ακομα και για ανθρωπους

Οσον αφορα τον διαχωρισμο στους αγγελους και στους λειτουργους νομιζω πως δεν προκειπτη απο πουθενα πως ειναι ξεχωριστα πλασματα . Οι αγγελοι αναφεροντε σαν λειτουργοι γιατι αυτο ειναι το εργο τους ειναι να λειτουργουν υπερ του θεληματος του θεου . Ας μην ξεχναμε πως οι αγγελοι μπορουν να περνουν διαφορες μορφες να λαμπουν ακομα και ανθρωπινη μορφη μπορουν να παρουν

Αρα οι ελοχιμ δεν ηταν πλασματα αλλα επιθετο που δηλωνη θεοτητα

Κατ εικονα του θεου μπορουμε να ειμαστε γιατι ειμαστε τα μονα πλασματα που μας εχει προικηση με τις ιδιοτητες του αγαπη δικαοσυνη στοργικοτητα . Η ομοιοτητα λοιπον αφορα τις ιδιοτητες και τα χαρΙσματα οχι την μορφη γιατι οπως καλα ειπες ο θεος ειναι πνευμα και αρα δεν μπορουμε σε αυτον τον τομεα να μοιαζουμε.

Μπορουμε ομως να του μοιασουμε στα χαρισματα

Θα χαρω να σε ακουσω

ΣΥΝΕΧΕΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ


Απάντηση από VANIKZAK:

αγαπητη αντιγονη

γραφεις

Τον ρολο που παιζει ο καθε ενας μας δεν μας τον επιφυλασει ο θεος εμεις τον διαλεγουμε .

δεν νομίζω οτι ειμαστε ηθοποιοί για να παιξουμε καποιο ρόλο

αν και υπο τη στενη εννοια στη παγκοσμια σκηνη ολοι παιζουμε καποιο ρόλο

ο θεος εχει δημιουργήσει τον ανθρωπο ως ελευθερο ηθικο παραγοντα

εχει επισης θεσει μπροστα μας καποιον εφικτο για εμαςστόχο

τον αν εμεις δεχτουμε η οχι να εργαστουμε γι αυτο το στοχο

ειναι κατι που ο θεος δεν το επιβαλλει

επιφυλασει ομως γι εκεινους που θα επιτυχουν το στόχο ενα καλυτερο μελλον

ετσι νομιζω οτι η λεξη επιφυλλασει

πρεπει να αντικατασταθει με τη λεξη επιβάλλει

με εκτιμηση βανικζακ


Απάντηση από anhamita:

Κοίταξα την γή και είδα μέσα της ηφαίστεια να εκρήγνονται.

Κοίταξα μέσα μου και είδα τον εαυτό μου οργισμένο.

Κοίταξα τον ουρανό της και είδα τα γκρ΄ίζα σύννεφα να φέρνουν βροχή και επειτα να γίνονται λευκά και να δοξάζουν τον ήλιο.........

Κοίταξα μέσα μου και είδα την πίκρα μου που γεννούσε το δάκρυ κ έπειτα την χαρά μου που δόξαζε τη ζωή.....

Κοίταξα τη θαλλάσσα και την είδα να φουσκώνει κάτω απ' την πανσέληνο......τον αέρα να λυσσομανά κι έπειτα να χαιδεύει με γλυκήτητα τη γή.

Κοίταξα μέσα μου και είδα την αγάπη μου να αυξάνετε κοιτώντας τα αστέρια..........

Σήκωσα λόγους μέσα μου που άλλοτε λυσσομανούσαν κ άλλοτε αρμονικοί ποιούσαν ποιήματα...........

Πες μου λοιπόν μητέρα γη σε ποιον μοιάζω...............

Κοίτα το πνεύμα μου πως ωθεί τα πάντα μέσα μου ...........όμοιο το δικό σου,

μια σφαίρα είμαι .............κ'ομως ένας άνθρωπος!

Κοιτα την εικόνα μου και θα βρεις τον πυρήνα του είναι σου.

Κατ' εικόνα και ομοίωση σε έπλασα.......ωστε μαζί μου να ομιλείς..........και να μην με νιωθεις μια ξένη.

Πολλές φορές σαν άνθρωπος γεννήθηκα να περπατήσω μέσα μου......να υφάνω δρόμο για τα παιδιά μου............

ως μια γυναίκα............που ένα παιδί κρατά στο χέρι...............

ποιο ειν το παιδι πέρα απο τον άνθρωπο.................?

Μα ακόμα με ψάχνεις καπου μακρυα στο σύμπαν...........


Απάντηση από deleteduser:

13 antigoni

Κατ αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Είμαι υποχρεωμένη να ψάξω για την αλήθεια του Θεού.

Ξέρουμε ότι πριν δημιουργήσει ο Θεός τον άνθρωπο είχε πλάσει τους αγγέλους του.

Στους ψαλμούς 103 λέει

"Ο ποιών τους αγγέλους Αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς Αυτού πυρός φλόγα". Κάνει έναν διαχωρισμό στους αγγέλους και στους λειτουργούς. Τα πνεύματα ξέρουμε ότι είναι άυλα και χωρίς σώμα, οι λειτουργοί λέει έλαμπαν όπως η φλόγα της φωτιάς. Αρα είχαν πύρινο φωτεινό σώμα, ενεργειακό, άρα ήταν και αυτοί άγγελοι αλλά με σώμα

Συζητώντας και διαβάζοντας βρήκα μία μετάφραση από τα εβραικά στα αγγλικά όπου αναφέρει στο Γένεσις 1.1

"In the beginning ray-sheeth God el-o-heem created baw-row the heaven....

Ενώ στην μετάφραση από τα εβραικά στα ελληνικά στο ίδιο σημείο των εβδομήκοντα λεει

"Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν ......"

Γιατί δεν αναφέρει η δική μας μετάφραση τους Ελοχίμ? ενώ στην ΠΔ αναφέρεται αρκετές φορές. Και στην δική μας μετάφραση όπου Ελοχίμ αναφέρουν την λέξη θεό, κριτή, αγγελος.

Οι Εβραίοι παραδέχονται οτι Ελοχίμ δεν σημαίνει θεός, αλλά τα πρώτα πλάσματα που εκτελούσαν τον λόγο και τις εντολές του θεού.

Τα απόκρυφα του Ενωχ επίσης τους αναφέρει.

Γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι πνεύμα δεν έχει μορφή άρα δεν μπορεί να είμαστε κατ εικονα του θεού μήπως είμαστε κατ εικόνα των δικών του πρώτων δημιουργημάτων των αγγέλων γιατί εκεινος ετσι το θελησε?

Ακόμα ψάχνω.........................

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ellan ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από Tiresias:

"τον ρολο που παιζει ο καθε ενας μας δεν μας τον επιφυλασει ο θεος εμεις τον διαλεγουμε"

"Ο ΘΕΟΣ μας ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ !!! Και γιά τον κάθε ένα από εμάς επιφυλάσει και έναν ρόλο."

Συγνωμη αλλα αυτα τα γραφετε εσεις.!

Επιφυλασει ρολο η τον διαλεγουμε εμεις ?. Αποφασηστε!

"Ετσι λοιπον τα παρακαλια εκ βαθεων εχουν νοημα στο να μας βοηθησει να πηγαινουμε αντιθετα στις κακες τασεις που εχουμε λογο της ατελειας που εχουμε κληρονομηση απο τον αδαμ και την ευα . .

Τι εννοεις ατελεια?. Αλλο παλι τουτο?. Και ειναι και κληρονομικη?

"Καθολου δεν θελει να μας ταπεινωνη ο θεος αλλωστε ο ανθρωπος υπηρξε το ανωτερο δημιουργημα του που για την σωτηρια του απο την αμαρτια που ξεπεσε εστειλε το μοναχοπαιδι του και θυσιαστηκε "

Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα ποια η διαφορα στον κοσμο που ηρθε και ποια εαν δεν ερχοταν.

Αλλα εσεις λετε οτι ο ανθρωπος ειναι εαν τιποτα μπροστα στον Θεο. Αυτο δεν ειναι μια μεγιστη ταπεινωση για τον Θεο?

"Ειναι τοσο μεγαλη η προσφορα του θεου στο ανθρωπινο γενος που μονο κατι τετοιο δεν μας επιτρεπη να σκευτουμε."

Με συνχωρεις για να καταλαβω αλλα την επομενη εικονα που να την ενταξω?. Στις προσφορες του Θεου που μου απαγορευει (αλλη ταπεινωση και τουτη να σου απαγορευει να σκεφτεσαι, εφοσον λες οτι ειμαστε το ανωτερο δημιουργημα του)

http://img.photobucket.com/albums/v257/paraxeno_daimonio/paraxeno/ATT5683504.jpg

Με εκτιμηση .!


Απάντηση από antigoni007:

16 Το γεγονος πως μας γνωριζει δεν σημαινει πως προκαθοριζει και το τι θα κανουμε και τον ρολο που παιζει ο καθε ενας μας δεν μας τον επιφυλασει ο θεος εμεις τον διαλεγουμε . Ετσι λοιπον τα παρακαλια εκ βαθεων εχουν νοημα στο να μας βοηθησει να πηγαινουμε αντιθετα στις κακες τασεις που εχουμε λογο της ατελειας που εχουμε κληρονομηση απο τον αδαμ και την ευα . .

Καθολου δεν θελει να μας ταπεινωνη ο θεος αλλωστε ο ανθρωπος υπηρξε το ανωτερο δημιουργημα του που για την σωτηρια του απο την αμαρτια που ξεπεσε εστειλε το μοναχοπαιδι του και θυσιαστηκε αυτο ταπεινωση μας κανη η το αντιθετο? Ειναι τοσο μεγαλη η προσφορα του θεου στο ανθρωπινο γενος που μονο κατι τετοιο δεν μας επιτρεπη να σκευτουμε.


Απάντηση από deleteduser:

Πνεύμα, σώμα και ψυχή.

Τα του ανθρώπου.

Σώμα, το χοϊκό (χωμάτινο) χάνεται, (θα ενδυθούμε νέο σώμα βάσει της Καινής Διαθήκης).

Πνεύμα, η ζωή που κινεί αυτό το σώμα, και αυτό χάνεται.

Ψυχή, ένα μέρος του Θεού, το οποίο δεν χάνεται ΠΟΤΕ ! Γι αυτήν γίνεται όλος ο εν Χρσιτώ αγώνας ή αλλιώς ο πνευματικός μας., για το που θα ενταχθεί στα δεξιά του θρόνου του Θεού ή στα αριστερά...

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη iaVis ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από Tiresias:

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μεταξύ συνειδητού προς ασυνείδητου που όταν είναι <εκ βαθέων > τότε περνά από το ασυνείδητο στην επόμενη διάσταση δηλαδή στον ΘΕΟ !!

Ο ΘΕΟΣ μας ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ !!! Και γιά τον κάθε ένα από εμάς επιφυλάσει και έναν ρόλο !!! Μόνο το τελευταίο δευτερόλεπτο της ΖΩΗ ΣΟΥ δύνασαι να γνωρίζεις τον σκοπό της υπαρξή σου αφού ότι ήταν να κάνεις το έκανες!!!!

Δεν μπορω να καταλαβω το εξης:

Εφοσον ο Θεος μας γνωριζει και μας επιφυλασει εναν ρολο (π.χ. σε αλλον να ειναι καλος σε αλλον αγαθος, σε αλλον φονιας σε αλλον βιαστης κλπ κλπ κλπ) τοτε τα παρακαλια εκ βαθεων τι τα θελει και τι ρολο παιζουν. Εχουν νοημα?. Η απλα του αρεσει η ταπεινωση του ανθρωπου με καθε τροπο?


Απάντηση από dvsas1:

Ένα ΑΧΡΟΝΟ ΩΝ δεν έχει χρονικούς περιορισμούς !!! Το χωροχρονικό συνεχές είναι ολότητα και γιά το ΩΝ το παρελθόν το παρών και το μέλλων είναι έτοιμο στα χέρια του !!! Άρα οποιαδήποτε στιγμή Θελήσει επικοινονή με τον Υιό Λόγο και το Άγιο Πνεύμα το ζωοποιό !!! Στό οποίο δείνει τις Εντολές γιά να δημιουργίσει !!!

14 Ο Θεός δεν είναι καθόλου απλός !!!! Απλός είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και μερικές φορές γίνεται απλοΪκός !!!

10 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΟΥ ΠΟΙΗΘΕΝΤΑ !!!! Ο Χριστός δεν δημιουργήθηκε αλλά γεννήθηκε !!!! Στην συγκεκριμένη στιγμή που το ΩΝ επέλεξε εμπλούτισε το ΣΧΗΜΑ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ με τον ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ !!!!

9 Ούτε εγώ καταλαβαίνω τον λόγο της εδώ παρουσία σου παρά μονάχα την προσπάθεια αυτοπροβολή σου !!!!!!

4 : Ο ΘΕΟΣ μας ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ !!! Και γιά τον κάθε ένα από εμάς επιφυλάσει και έναν ρόλο !!! Μόνο το τελευταίο δευτερόλεπτο της ΖΩΗ ΣΟΥ δύνασαι να γνωρίζεις τον σκοπό της υπαρξή σου αφού ότι ήταν να κάνεις το έκανες!!!!


Απάντηση από deleteduser:

Φιλε θεματογραφε , τα συμπερασματα σου ειναι προσωπικες αποψεις και βρισκονται μακρια απο την αληθεια. Η αληθεια ειναι απλη οπως και ο Θεος ειναι απλος.

Λες οτι ο Θεος επλασε τον ανθρωπο κατ εικονα και ομοιωση , δηλαδη ειναι τρισυποστατος ?

και συνεχιζεις πατηρ υιος αγιο πνευμα κλπ , Αυτο καταλαβαινεις απο το κατ εικονα και ομοιωση?

Σε παρακαλω μελετησε το λιγο και μην βγαζεις γρηγορα συμπερασματα. Περιμενω μια καλυτερη απαντηση. Ο στοχος της φιλοσοφιας ειναι να ερευνησει τα πραγματα μεσα απο μια διαδικασια λογικης σκεψης και αιτιολογησης. Και να παρει η να αποκτησει ξεκαθαρες πληροφοριες για οποιοδηποτε θεμα σχετικα με την ιδανικη ζωη την οποια αποζητα ο ανθρωπος.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη Dimitris42thess ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από antigoni007:

Ναι ετσι ειναι μονο για τον ανθρωπο μιλα στον πληθυντικο και αυτο δειχνη πως προσκαλουσε τον χριστο να φτιαξουν μαζι κατι ιδιαιτερο κατι που σε καποια σημεια θα εμοιαζε με τον θεο και τον χριστο μπορω να σκευτω πως θελωντας να δωση ενφαση σε αυτο το δημιουργημα το τοσο ξεχωριστο καλεσε τον χριστο να λαβη μερος σε αυτη την δημιουργια ,

Παντως θελω να σε συνχαρω για την λεπτομερη ερευνα που κανεις ακομα και σε τοσο ιδιαιτερες λεπτομερειες


Απάντηση από ROMFAIA:

Αγαπητοι φιλοι μεγαλη διαθεση για γελιο με τις χριστιανικες θεωρησεις θα εδειχναν οι προγονοι μας.Παρακαλω θελω ν αναφερθω σ ενα σχημα οξυμωρο .Οι χριστιανοι κατηγορουν τους Εθνικους για προσωποποιηση των θεων.Μα αν δεν κανω λαθος με την περικοπη αυτη σαν προσωπα παρουσιαζουν και αυτοι τον θεο.Παρακαλω κυριε ντι βι ντι ως χριαστιανος λυστε μου την απορια.ΕυχαριστωΕπιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.