Συζητήσεις - Τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός
Χρήστης: Spyros_Maria
Θέμα: Τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός
Ημερομηνία: 12/08/11 19:48

Ο εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει ότι υπάρχουν δύο τρόποι να ζήσεις και συνεπώς δύο τύποι κοινωνικής συμβίωσης. Από τη μία έχουμε τον υλιστικό τρόπο διαβίωσης όπου τα άτομα επιδιώκουν την ευτυχία μέσω της απόκτησης υλικών αγαθών και πλούτου. Από την άλλη υπάρχει ο δρόμος προς την αρίστευση, του ιδεαλισμού -ή της ευγένειας- με τα άτομα να επιδιώκουν ιδεαλιστικούς σκοπούς πέρα από τις βασικές υλικές ανάγκες. Ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει ότι ο υλιστικός τρόπος ζωής είναι παρηκμασμένος- σπατάλη χρόνου, σπατάλη του εξελικτικού δυναμικού του ανθρώπου.

Επιπλέον, ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει ότι η ζωή ενός ατόμου είναι καλύτερη, πιο πλήρης, όταν ο ιδεαλιστικός σκοπός ο οποίος επιδιώκεται είναι σε συμφωνία με τη θέληση της Φύσης. Αυτό πηγάζει από την θεώρηση του εθνικοσοσιαλισμού ότι εμείς, ως ανθρώπινα όντα, είμαστε μέρος της Φύσης και υπαγόμαστε στους νόμους της Φύσης. Όλες οι άλλες φιλοσοφίες, πολιτικές θεωρίες και θρησκείες εκτιμούν ότι εμείς, ως ανθρώπινα όντα, είμαστε κάπως πιο πάνω, διαφορετικοί ή και διαχωρισμένοι από τη Φύση και τους νόμους της.

Ένας από τους θεμελιώδεις στόχους του Εθνικοσοσιαλισμού είναι να συνεχίσει τη δουλειά της Φύσης δημιουργώντας άτομα καλύτερα, πιο εξελιγμένα δημιουργώντας έτσι καλύτερη, πιο εξελιγμένη και πιο πολιτισμένη κοινωνία για τα άτομα που ζουν μέσα σε αυτήν. Ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει ότι καλύτερα άτομα μπορούν να γίνουν μόνο όταν βάλουν ως στόχους υψηλά ιδανικά- από άτομα δηλαδή που θέλουν να αυτοβελτιωθούν με την προσωπική τους δράση η οποία εκπορεύεται από τη θέλησή τους. Αυτά τα άτομα προασπίζονται την κοινωνία να προασπίζονται και αποτελούν θεματοφύλακες αυτών των αξιών οι οποίες δημιουργούν την προσωπική καταξίωση του ατόμου και βοηθούν την προσωπική αλλαγή. Σύμφωνα με τον εθνικοσοσιαλισμό, αυτές οι αξίες είναι η Τιμή, η Αφοσίωση και το Καθήκον - αυτές μόνον οι αξίες δημιουργούν το σωστό τύπο του ιδεαλιστή, αυτού δηλαδή του οποίου οι σκοποί και οι επιδιώξεις είναι αγνοί. Ένα πολιτισμένο άτομο είναι ένα πιο εξελιγμένο άτομο- κάποιο δηλαδή με ανώτερη, ευγενέστερη προσωπικότητα. Επιπλέον, είναι καθήκον του κάθε ευγενούς ανθρώπου να δρα σε συμφωνία με τα έργα, τη θέληση της Φύσης .
Απάντηση από krhth21:

Να γινει επιμνημοσυνη δεηση της Ελλαδας,

επισημη επιδιωξη της αρχουσας ομαδας.


Απάντηση από kostas0020:

Ίδια είναι τα αφεντικά

αριστερά και δεξιά


Απάντηση από mmarioss_1:

ΧΑΧΑΧΑ .. ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ .. ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΗΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ . ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΡΑΣΣΕΡ ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΚΑΙ ΟΤΤΟ ΟΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΑΣΙΟΝΑΛΕ ΜΠΡΙΦΕ". ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ.ΟΙ ΣΤΡΑΣΕΡ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΥΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ. ΕΠΕΙΤΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕ "ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ" ΤΟΥΣ ΑΦΟΥΣ ΣΤΡΑΣΣΕΡ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ NSDAP ΕΝΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ S.A. ( ΤΑΓΜΑ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΟ) ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ S.A Ο ΕΡΝΣΤ ΡΑΙΜ. Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΡΑΣΣΕΡ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟΥΣ "ΓΝΗΣΙΟΥΣ" ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΙΟ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ. ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ "ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ" Η "ΕΘΝΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΗΤΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΖΙΧΑΝΤ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΚΟΥΣ ( ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ) ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ?


Απάντηση από hliannast:

3. ότι ο άνθρωπος είναι μοναδική αξία στον πλανήτη ,είναι το μήνυμα θρησκειών...από τις θρησκείες ξεκίνησε και οι θρησκείες το έχουν ''περάσει'' στους περισσότερους ...


Απάντηση από dvsas1:

Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο κομμουνισμός είναι προϊόντα που τα τοποθετούν σε διαφορετικό ράφι μεν , αλλά στο ίδιο σουπερ μάρκετ δε .....

Το σούπερ μάρκετ είναι Γερμανικών συμφερόντων και ο λόγος που υπάρχουν αυτά τα προϊόντα είναι γιά να κονομάει ο Γερμανός ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ ...

Πχ . Ο Τσάρος στην Ρωσία είχε καταργήσει το Ρωσικό Πατριαρχείο και οι Ορθόδοξοι της Ρωσίας είχαν σαν κεφαλή το Οικουμενικό Πατριαρχείο , όταν όμως ο Λένιν πείρε την εξουσία επανέφερε το Ρωσικό Πατριαρχείο γιά να απομονώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συμμάχησε με τον Κεμάλ εναντίων της Ελλάδας .

Ο δε Στάλιν επί μία εβδομάδα κλείστηκε με βαθιά κατάθλιψη στο δωμάτιο του και δεν μιλούσε σε κανέναν όταν του επιτέθηκε η Γερμανία , γιατί δεν περίμενε ποτέ ότι το Βατικανό που τον είχε στηρίξει θα έβαζε την Γερμανία να του επιτεθεί και είχε καταλάβει πως θα τον εξοντώσουν πολύ γρήγορα ..

Ο δε Χίτλερ έχασε ουσιαστικά τον πόλεμο και γύρισε το παιχνίδι εναντίων του όταν επιτέθηκε στην Γερμανική ( Γοτθική αριστοκρατία ) τότε το Βατικανό απέσυρε την στήριξη σε αυτόν και έχασε τον πόλεμο ....

Το σούπερ μάρκετ αυτό έχει πολλά προϊόντα και όλα παραγωγής τους ,αλλά σας συνιστώ να μην αγοράζετε από αυτό γιατί είναι κακής ποιότητας και με ληγμένη ημερομηνία και η κατανάλωση τους βλάπτει την υγεία σοβαρά ....


Απάντηση από michaelgreek:

"Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται απο λαοπλάνους δικτατορίσκους στο όνομα των σάπιων ιδεολογιών τους."

ερχεσαι στα λογια μου


Απάντηση από yougko:

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται απο λαοπλάνους δικτατορίσκους στο όνομα των σάπιων ιδεολογιών τους.

Thats a fact

Και αυτό γιατί ο άνθρωπος είναι κτητικό ον και όχι αγγελικό,πάντα το κακο βρίσκει τον τρόπο να τρουπώσει και να κάνει την δουλίτσα του ,έτσι είναι ο οφης.

Ακόμα και σε αγνά κινήματα που μπορεί να φτάσουν σε μορφή κομμούνας αργά η γρήγορα κάποιος θα κάνει την ματσαραγκιά,όπως ακριβώς τα περιγράφει και ο Οργουελ στην φάρμα των ζώων ,έτσι ακριβώς γίνονται τα πράγματα και σιγά σιγά φτάνεις στον ολοκληρωτισμό.

Ουτοπίες τις πλάκας για να το παίζουμε επαναστάτες ,να μπαίνουμε σε καμιά δουλίτσα του δημοσίου, και να βγάζουμε και κάνα κουλτουριάρα χαζογκόμενα ,χωρίς καμιά απολύτως επαφή με την πραγματικότητα.....


Απάντηση από michaelgreek:

9. φυσικα και ο ανθρωπος χωρις θρησκεια και πατριδα ειναι πολυ περισσοτερο ανθρωπος

μια απλη ματια στην ιστορια δειχνει οτι το ανθρωπινο γενος παντα με προσχημα τις "πατριδες" και τις "θρησκειες" απελευθερωσε την απανθρωπια, την κτηνωδια και οτι χειροτερο εχει να επιδειξει η φυση του


Απάντηση από dimitris_2_2:

'Ράλληδες ταγματαλήτες

Μπουραντάδες, Γερμανοί

Τα κεφάλια σας θα πέσουν

Απ' τ' αντάρτικο σπαθί'

E ama to spa8i (h to konservokouti) kopsei katala8os kai to kefali kanenos ginaikopaidou den peirazei, simvenoun auta...


Απάντηση από yougko:

Ο άνθρωπος χωρίς θρησκεία πατρίδα και οικογένεια δεν μπορεί να είναι άνθρωπος,ακόμα και τα ζωάκια έχουν κάποιες αρχές και αξίες.....οι λύκοι έχουν ζευγάρι Α, Και θέτουν όρια και νόμους στην αγέλη ,οι υπόλοιποι φροντίζουν για το καλό όλης της αγέλης και ακολουθούν τους κανόνες του ζευγαριού Α,οι μέλισσες τα μυρμήγκια ακόμα και τα σκουλήκια......πώς γίνεται τώρα κάποιος να τα βλέπει όλα τόσο διαφορετικά , να μην καταλαβαίνει ?


Απάντηση από Spyros_Maria:

5 ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΒΗΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ

1) ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (1918-1919)

Είχε προσχωρήσει στον σοσιαλισμό στην Γερμανία και υπήρξε ο πρώτος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.) πού ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1918 και το 1922 μετονομάσθηκε σε Κ.Κ.Ε. Ό Αρβανίτης διατήρησε την ηγεσία, του Σ.Ε.Κ.Ε. για ένα μόνο χρόνο. Το 1919 καθαιρέθηκε με την κατηγορία του «οπορτουνιστή» (καιροσκόπου), επειδή αντιτάχθηκε στην ιδεολογική και οργανωτική υποδούλωση του Σ.Ε.Κ.Ε. στην Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνή) πού ήταν απλό όργανο της Μόσχας.

2) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ (1919-1922)

Δικηγόρος, πού διαδέχθηκε τον καθαιρεθέντα Αρ.Αρβανίτη στην θέση του γενικού γραμματέως του κόμματος. Πολύ γρήγορα όμως και αυτός εξεδήλωσε τάσεις «απειθαρχίας» στις εντολές της Κομιντέρν και γι’ αυτό το 1922 διαγράφηκε με τη σειρά του από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και «ύποπτος».

3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ (1922)

Ιστορικός συγγραφεύς πού πρώτος εισήγαγε την μαρξιστική μέθοδο στην μελέτη της ιστορίας και των προβλημάτων της Ελλάδος και συνέβαλε όσο κανείς άλλος στην διάδοση του μαρξισμού στη χώρα μας. Η Α’ συνδιάσκεψη του Κ. Κ. Ε. (Φεβρουάριος 1922) τον εξέλεξε στην θέση του γενικού γραμματέα σε αντικατάσταση του διαγραφέντος Ν. Δημητράτου. Το αξίωμα αυτό ο Κορδάτος το διατήρησε ως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, όποτε καθαιρέθηκε σαν «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής», επειδή τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι το σύνθημα για «ανεξάρτητη ΜακεδονίαΘράκη» που έριξε η Μόσχα, ήταν ακόμη «ανώριμο» για την Ελλάδα. Αργότερα κατηγορήθηκε και για «υμνητής της Ελληνικής μπουρζουαζίας και του «σοσιαλφασισμού», «τροτσκιστής», «διαστρεβλωτής του μαρξισμού», «εξιδανικευτής της αστικής τάξης» κ.λπ. («Κομμουνιστική Επιθεώρηση» Δεκεμβρίου 1933, «Νέος Κόσμος» Απριλίου 1951 κ.λπ.).

4) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ (1922-1923)

Εμποροϋπάλληλος στην Θεσσαλονίκη, πού εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. από το έκτακτο κομματικό συνέδριο του Νοεμβρίου 1922. Διατήρησε αυτή την θέση ως τον Σεπτέμβριο του 1923. Το 1923 στάλθηκε στην Μόσχα για να μετάσχει στο Γ' συνέδριο της Κομιντέρν. Εκεί ψήφισε την αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης και παντρεύτηκε μία Γερμανίδα δακτυλογράφο της Κομιντέρν. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα απομακρύνθηκε από κάθε κομματική δουλειά και, σε συνέχεια διαγράφηκε σαν «πράκτορας». Ταυτόχρονα το Κ.Κ.Ε. τον κατηγόρησε ότι στην Μόσχα του είχε δοθεί ένα χρηματικό ποσό (7.500 δολλάρια της εποχής) για να το φέρει στην Ελλάδα ως ενίσχυση προς το Κ.Κ.Ε. και ότι, αντί να φέρει τα χρήματα, τα έστειλε στην Αμερική όπου λίγο αργότερα μετανάστευσε και ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του.

5) ΘΩΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (1923-1924)

Εργάτης τυπογράφος από τον Βόλο. Εκλέχθηκε γενικός γραμματέας από συνέδριο του Κ.Κ.Ε. τον Σεπτέμβριο του 1923. Αντιτάχθηκε όμως λίγο αργότερα στο σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη» και διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής». Εκτελέσθηκε το 1944 από τους Γερμανούς.

6) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (1924-1925, 1926-1928)

Εκλέχθηκε γενικός γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. από το τρίτο έκτακτο συνέδριο, τον Νοέμβριο του 1924. Αργότερα διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «τροτσκιστής» «προβοκάτορας» και «λικβινταριστής» (διαλυτικό στοιχείο). Αιτία ήσαν το γεγονός ότι αυτός μαζί με άλλους παλαιούς ηγέτες του Κ.Κ.Ε. αντιτάχθηκε στους «ανθρώπους της Μόσχας», τους περιβόητους «Κούτβηδες», δηλ. τους αποφοίτους της σοβιετικής κομματικής σχολής ΚΟΥΤΒ, πού ήρθαν από την Ρωσία και πού το Κρεμλίνο ήθελε να καταλάβουν όλα τα πόστα του Κ.Κ.Ε. και να ελέγχουν ολόκληρο τον μηχανισμό του. Αργότερα, ο Πουλιόπουλος προσχώρησε στον τροτσκισμό και ίδρυσε τροτσκιστικό κόμμα πού καταπολεμήθηκε με λύσσα από το Κ.Κ.Ε. Εκτελέσθηκε από τους Ιταλούς κατά την κατοχή. Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. διέδωσε ότι «πέθανε σαν δειλός».

7) ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (1925-1926)

Δραστήριο στέλεχος του Κ.Κ.Ε., ανέβηκε όλη την κλίμακα προς την ηγεσία. Υπήρξε υπεύθυνος της κομμουνιστικής οργανώσεως στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, διετέλεσε αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη», βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και ανέλαβε την γενική γραμματεία του κόμματος όταν συνελήφθη ο Π.Πουλιόπουλος επί κυβερνήσεως Πάγκαλου. Το 1928 ενώ ήταν βουλευτής του κόμματος αποχώρησε από αυτό γιατί διαφώνησε με την γραμμή πού του επέβαλε η Μόσχα και αηδίασε από την όλη κατάσταση.

8) ΠΑΣΤΙΑΣ ΓΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (1926)

Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την πτώση του Πάγκαλου. Διαγράφηκε αργότερα σαν «λικβινταριστής» και «πράκτορας».

9) ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΧΑΙΤΑΣ (1928)

Βασικό στέλεχος του Κ.Κ.Ε., υπήρξε αντιπρόσωπος του στην Κομμουνιστική Διεθνή (Κομιντέρν). Άσκησε για ένα διάστημα το 1928 τα καθήκοντα του γενικού γραμματέως. Το 1935 τουφεκίσθηκε στην Ρωσία όπου είχε καταφύγει μετά από μια δραπέτευση του από τις Ελληνικές φυλακές.

10) ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ (1928-1931, 1938-1939, 1941-1945)

Καπνεργάτης από την Καρδίτσα. Διετέλεσε ηγέτης του Κ.Κ.Ε. στις περιόδους 1928 - 31, 1938 39 και 1941 - 45. Στην περίοδο της κατοχής και του Ε.Α.Μ., η κομμουνιστική προπαγάνδα τον έκανε θρύλο και όλα τα μέλη του Κ.Κ.Ε. τον έλεγαν με αγάπη «ο γέρος». Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. τον χαρακτήρισε επίσημα σαν «πράχτορα της Ασφάλειας», «προδότη», «προβοκάτορα» και σαν «άνθρωπο πού έστειλε ο εχθρός μέσα στο Κ.Κ.Ε. πριν τριάντα χρόνια». Κυκλοφόρησε και η φήμη ότι ό θάνατος του οφείλεται σε δολοφονία, πού εξετέλεσε κατ’ εντολή του Κ.Κ.Ε. ο κομμουνιστής ιατρός Πέτρος Κόκκαλης του πού τον θεράπευε.

11) ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ (1931-1936, 1945-1956)

Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1931 με εντολή της Κομιντέρν. Το 1934 ανακηρύχθηκε «αρχηγός» τίτλο πού διατήρησε ως το 1951. Άσκησε την ηγεσία ως το 1936 πού συνελήφθη, και μετά από το 1945 ως το 1956. Το 1956 με επέμβαση τής Μόσχας καθαιρέθηκε βιαίως από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. κατηγορούμενος για «αντισοβιετισμό», «τυχοδιωχτισμό» κ.λπ. Μετά την καθαίρεση του διατυπώθηκαν εναντίον του πολλές κατηγορίες και χαρακτηρίσθηκε σαν «καταστροφέας του Κ.Κ.Ε.», «βρομόνερο», «τυχοδιώχτης», «χωρίς αρχές», «κακός δαίμονας του κινήματος», «υποκριτής», «φραξιονιστής», «συκοφάντης», «προβοκάτορας», «ύποπτος» και «φωνή του εχθρού».

12) ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ (1936-1938)

Εργάτης, συνδικαλιστής. Υπήρξε γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. κατά την περίοδο 193638. Διαγράφηκε από το κόμμα σαν «όργανο του ταξικού εχθρού», «δειλός», «λιγόψυχος», «προδότης» και με την κατηγορία ότι αυτός προκάλεσε το κομμουνιστικό στασιαστικό κίνημα στον Ελληνικό στρατό της Μέσης Ανατολής σαν «όργανο του εχθρού», ο οποίος και επίτηδες τον έστειλε από την Ελλάδα στην Αίγυπτο!

13) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (1939-1941)

Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την σύλληψη του Γ.Σιάντου το 1939. Χαρακτηρίσθηκε λίγο αργότερα σαν «πράχτορας της Ασφάλειας» και απομονώθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να πεθάνει φυματικός στην Ακροναυπλία. Υπάρχει η εκδοχή ότι τον κατέδωσαν στην Ασφάλεια οι Ζαχαριαδικοί για να τον εξοντώσουν.

14) ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΣΙΠΑΣ (1941)

Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1941. Αργότερα το Κ.Κ.Ε. τον κατήγγειλε σαν «τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο» που «δεν είχε καμμιά εχτίμηση στους σλαβομακεδόνες».


Απάντηση από nkkroyla:

Από την άλλη υπάρχει ο δρόμος προς την αρίστευση, του ιδεαλισμού -ή της ευγένειας- με τα άτομα να επιδιώκουν ιδεαλιστικούς σκοπούς πέρα από τις βασικές υλικές ανάγκες

Δε νομιζω οτι μπορει καποιος ανθρωπος να ασχοληθει με τα υψηλα ιδεωδη αν δεν εχει να φαει δεν εχει νερο να πιει δεν εχει ρουχα να φορεσει και γενικα δεν ικανοποιουνται οι βασικες υλικες αναγκες.


Απάντηση από nkkroyla:

4

Τι εννοεις μας εκανε ολους μαλακες.

Δε καταλαβαινω γιατι το λες.


Απάντηση από KSM81:

παρε να μαθαινεις ιστορια...αφου σου αρεσει......

http://youtu.be/xvrvfxm9dyU

Είμαι του ΕΛΑΣ αντάρτης

Και στα όρη κατοικώ

Και για την ελευθεριά μας

Και τον θάνατο αψηφώ

Το τουφέκι μου στον ώμο

Το σπαθί μου στο πλευρό

Απ' τα όρη κατεβαίνω

Τους φασίστες κυνηγώ

Δεν φοβάμαι την κρεμάλα

Δεν φοβάμαι το σχοινί

Και στο πέρασμά μου τρέμουν

Ράλληδες και Γερμανοι

Ράλληδες ταγματαλήτες

Μπουραντάδες, Γερμανοί

Τα κεφάλια σας θα πέσουν

Απ' τ' αντάρτικο σπαθί

Μάνα μου, γλυκιά μου Ελλάδα

Ο αντάρτης του ΕΛΑΣ

Θα σ' ανάψει τη λαμπάδα

Της τιμής, της λευτεριάς


Απάντηση από Spyros_Maria:

O 3 ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...


Απάντηση από michaelgreek:

μια ειναι η αξια "ο ανθρωπος"

και ολα τα αλλα τιμη,αφοσιωση,καθηκον,πατριδες,θρησκειες και συναφη καμια αξια δεν εχουν αν δεν τον υπηρετουν


Απάντηση από Spyros_Maria:

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?


Απάντηση από yougko:

Από τους λατρευτές του Πατερούλη στους λατρευτές του Αδόλφου....

γάμησε τα πάμε.

Έχει γεμίσει μαζόχες η ελλαδιτσα.....

Υ.Γ

Οι παππούδες μας τους πολεμήσαν και αυτούς και τους κόκκινουςΕπιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.