Συζητήσεις - ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Χρήστης: christos04a
Θέμα: ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ημερομηνία: 26/12/10 18:26

Με αφορμή τη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Η ΣωτηρίαΒασιλακοπούλου δολοφονήθηκε το 1980 έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ σε μία από τις εκατοντάδες εξορμήσεις της ΚΝΕ παραμονές μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Η εργοδοσία είχε ρίξει το σύνθημα: «Να μην πάρει κανείς προκήρυξη του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...».

Στην προσπάθειά τους να «φυγαδεύουν» τους εργάτες χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους κομμουνιστές έφτιαξαν μηχανισμό με τους οδηγούς λεωφορείων, έβαζαν τους εργαζόμενους μέσα στο προαύλιο και τους έβγαζαν έξω χωρίς να σταματάνε τα λεωφορεία.

Κατά την έξοδο των λεωφορείων τα μέλη της ΚΝΕ πέταγαν τις προκηρύξεις μέσα από τα παράθυρα, το ίδιο έκανε και η σ. Σωτηρία. Εκείνη την ώρα το λεωφορείο επιτάχυνε, τη χτύπησε με το μπροστινό μέρος. Ο ασφαλίτης-φύλακας έδωσε σήμα στον οδηγό να φύγει, αυτός επιτάχυνε το λεωφορείο και με τις πίσω ρόδες πέρασε πάνω από το σώμα της Σωτηρίας.

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος του γραφείου Κίνησης της ΕΤΜΑ δήλωνε: «Σκοτώθηκε. Ε, και λοιπόν τι έγινε;». Για την ιστορία, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον οδηγό Μ. Χαρίτο, δεν έκοψαν την κυκλοφορία για να περάσει το ασθενοφόρο και παρουσίασαν τη δολοφονία σαν «τροχαίο». Τελικά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τούς αθώωσε.

To πρωί της Παρασκευής 17 Δεκέμβρη, μια ομάδα 60 ατόμων κατάφερε να μαζευτεί από όλες τις σχολές της Αθήνας, όχι για να διαδηλώσει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αλλά για να ξηλώσουν το μνημείο που είχε τοποθετήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στον πεζόδρομο του Παντείου Πανεπιστημίου στη μνήμη της Σωτηρίας.

Η ενέργεια αυτή άφησε άφωνους φοιτητές που πέρναγαν εκείνη την ώρα από τη σχολή.

Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για εθνικιστικές-ρατσιστικές ομάδες, που χρόνια τώρα προσπαθούν να κάνουν παρόμοιες κατάπτυστες ενέργειες στα μνημεία δολοφονημένων κομμουνιστών και αγωνιστών.

Το μνημείοξήλωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ! Οι ομάδες αυτές είναι άγνωστοι στην πλειοψηφία του λαού, γνωστές όμως σε ορισμένες σχολές των Πανεπιστημίων.

Εχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια τεράστια συμβολή στον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος, κάτω από μια ψευτοεπαναστατική φρασεολογία αναπαράγουν όλο τον οχετό της αστικής τάξης για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα, αναπαράγουν τη σταλινολογία.

Στην πράξη όμως πηγαίνουν αγκαλιά με το συμβιβασμένο και ξεπουλημένο συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν.

Είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των μεγαλοκαθηγητών στα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστοί και για τις αναμεταξύ τους κόντρες χωρίς αρχές, με προπηλακισμούς που καταλήγουν στα νοσοκομεία, με ραντεβού βίας η μία ομάδα ενάντια στην άλλη.

Τους ενώνει ο αντικομμουνισμός, το αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ μένος τους. Ενώθηκαν... για να ξηλώσουν το μνημείο της Σωτηρίας.

Η κατάπτυστη πράξη που έκαναν υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Γιατί ενοχλεί 60 οπορτουνιστές η πλάκα στη μνήμη της ΣωτηρίαςΒασιλακοπούλου, ειδικά σήμερα σε συνθήκες σκληρών και βάρβαρων μέτρων;

Γιατί τώρα, εν μέσω κρίσης, αυτές οι ομάδες παίρνουν εργολαβία τον αντικομουνισμό;

Γιατί αυτό έγινε δυο μέρες μετά τη μεγάλη πανεργατική απεργία, μετά τη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των άλλων ριζοσπαστικών συσπειρώσεων;

Γιατί αυτό έγινε την ίδια μέρα που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πρεσβείες 6 χωρών της ΕΕ (Λετονίας, Λιθουανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας) προκειμένου να καταγγείλουν την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης;

Είναι συμπτώσεις όλα τα παραπάνω;

Ενα είναι σίγουρο. Πως τέτοιες ενέργειες θα τις ζήλευαν ακόμα και οι εμπνευστές του «μνημονίου» που προσπαθεί ανεπιτυχώς να βγάλει τα Κομμουνιστικά Κόμματα εκτός νόμου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να κρύψουν το αντι-ΚΚΕ μένος τους, τους έχει γίνει δεύτερη φύση.

Οι ήρωες του ΚΚΕ δεν έχουν ανάγκη από πλάκες και μνημεία.

Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι γραμμένη με αίμα, αγώνες και θυσίες, γι' αυτό έχει βαθιές ρίζες στο λαό μας.

Με το να ξηλώσουν λοιπόν κάποιοι μια πλάκα δεν σβήνουν τίποτα.

Απλά δείχνουν το πρόσωπό τους, τις αρχές και τις... αξίες τους, που ούτε είχαν, ούτε έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα και την ιστορία του.

Πρέπει λοιπόν να βγάλει συμπεράσματα κάθε λαϊκός άνθρωπος, κάθε αγωνιστής, κάθε φοιτητής. Οχι μόνο από την άθλια αυτή ενέργεια, αλλά και από τον τρόπο που τη δικαιολογούν, με επιχειρήματα ακατανόητα έως και γελοία του τύπου «σε ποιον ανήκει η κολόνα που μπήκε η πλάκα»!!!

Οσο και να φτιάχνουν, με τη βοήθεια των συγκροτημάτων του Τύπου και των αστικών ΜΜΕ, δήθεν αντικαπιταλιστικό και «ριζοσπαστικό» προφίλ δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν.

Ο λαός μας ξέρει πως όποια δύναμη στην Ελλάδα εχθρεύεται το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή δύναμη, πόσο μάλλον αντικαπιταλιστική.

Οι κομμουνιστές καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαθητές, το ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων να καταδικάσουν αυτές τις ελεεινές ενέργειες.

Ο ηρωισμός της νεαρής συντρόφισσάς μας, της Σωτηρίας, όπως άλλωστε και χιλιάδων άλλων κομμουνιστών που στην υπερενηντάχρονη Ιστορία του ΚΚΕ έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, αποτελεί για εμάς παράδειγμα. Το Κόμμα μας (και η ΚΝΕ) τέτοιους ανθρώπους φτιάχνει στα καμίνια του.

Οι πρωτοπόροι αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από το αστικό κράτος και το κεφάλαιο, τα μνημεία τους που σήμερα εμπνέουν την εργατική τάξη και τη νεολαία, θα μείνουν στη θέση τους και θα είναι οδηγός για τα μεγάλα καθήκοντα της εποχής μας.

Του

Γιώργου ΣΙΔΕΡΗ*

*Ο Γιώργος Σιδέρης είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Απάντηση από christos04a:

συμφωνούμε φίλε ΝΤΙΚΕΝΣ

νομιζω το εξηγησα λέγοντας:

"στο βαθμό που η Ταξη του, συνειδητοποιεί, το σκοπό της θυσίας του."

τα λεμε το Γεναρη...

φιλικώτατα

Χρήστος


Απάντηση από NTIKENS:

Φίλε Χρήστο.

Λόγω της ελλείψεως χρόνου σε δικαιολογώ για την σύντομη απάντησή σου.

Θα ήθελα είναι αλήθεια να δοθεί περισσότερο αναλυτική απάντηση όσο αφορά & κάποια ερωτήματα που έθεσα αλλά δεν πειράζει.

Όπως & να έχει μου δίνεις την εντύπωση ότι συμφωνείς (εν μέρει τουλάχιστον) μαζί μου.

Ο καθείς με τους ήρωές του.

Εσύ αναφέρεσαι σε ήρωες τάξης.

Σου είπα ότι δεν διαφωνώ με το το ο καθένας να έχει του ήρωές του & ελπίζω να συμφωνήσεις τουλάχιστον στο ότι οι ήρωες κάποιας τάξης δεν είναι ήρωες & όλων των Ελλήνων (& ίσως όχι & όλης της τάξης που νομίζεις ή πιστεύεις ότι εκπροσωπείς).

(Και κακά τα ψέματα δεν σας έχρισε κανείς εκπροσώπους κάποιας τάξεως αλλά μόνοι σας πήρατε το δικαίωμα αυτό εκτός αν πιστεύεις ότι η εργατική τάξη στην Ελλάδα είναι μόνο το 7% - 8%. Αλλά άλλο θέμα αυτό).

Περισσότερο σου απαντώ για να στείλω & εγώ με την σειρά μου 2 βιντεάκια.

Και αυτό επικοινωνία είναι, χα χα.

http://www.youtube.com/watch?v=qGvRAUD0jYE

http://www.youtube.com/watch?v=Pg2np37JNEg

Αυτά.

Καλό μάζεμα στις ελίτσες & τα λέμε


Απάντηση από christos04a:

Γεια σου αγαπητε ΝΤΙΚΕΝΣ

ας αρχισω με ενα βιντεακι.. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=4lKwXwU5iWs&feature=related

......................................

δεν εχω πολυ χρόνο, μαζευω τα πραγματα μου.. για το χωριο ..

από αυριο δενθα ειμαι εδω, θα ειμαι στο χωριουδακι μου και θα μαζευω ελίτσες..

Φιλε, ο στρατιώτης, που πέφτει στο όνομα της υπεράσπισης των Πατριων εδαφων ειναι ΗΡΩΑΣ ΟΛΩΝ ανεξαρτητως πολιτικής παραταξης.

Ο πολιτικός ακτιβιστης που παλευει για τα δικια της εργατικής Ταξης, ειναι ηρωας για αυτους που πιστευουν στον αγωνα του και για την Ταξη του.

Ειναι ήρωας ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ, στο βαθμό που η Ταξη του, συνειδητοποιεί, το σκοπό της θυσίας του.

Η διαφορά ειναι ότι, ο Στρατιώτης πολλές φορές υποχρεώνεται να πολεμησει.

ο Λαικός Ηρωας πάει εθελοντης να πεθανει για τις ιδέες του.

Ο Μπελογιάννης, οι Κομμουνιστες που ακόμα και οι αντιπαλοι τους στα κάτεργα παραδέχονταν ότι ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΝ έβαζαν μια απλή υπογραφη, θα απολάμβαναν τη ζωη τους και θα ηταν και 'καθωσπρέπει κύριοι...

ε.. ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..

Αυτοί ειναι οι λαϊκοί Ηρωες, ΝΤΙΚΕΝΣ και αυτοί δεν βγαινουν από την Ταξη των εχόντων, αλλά από την Ταξη που κινει τον τροχο της ιστορίας.

αυτοί που αλλάζουν την κατάσταση αγαπητέ Ντικενς, την κοινωνική κατασταση, ειναι και αυτοί ηρωες

ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ

Χρήστος


Απάντηση από NTIKENS:

Αγαπητέ Χρήστο.

Παρακολουθώ το θέμα από το προηγούμενο δωμάτιο επικοινωνίας & για να είμαι ειλικρινής περισσότερο για το χαβαλέ & τα μπινελίκια μεταξύ των αριστερών επισκεπτών.

Έχει την χάρη του, πώς να το κάνουμε, χα χα & συγνώμη αν θίγω κάποιον.

Δεν έχω τέτοια πρόθεση.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοί & με πόσα ψευδώνυμα απαντά ο καθένας αλλά εγώ απαντώ σε εσένα & σε όσα αναφέρεις σαν christos 04a & πάντα σ΄ αυτά απαντώ.

Δεν μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω στο προηγούμενο αναφερθέν δωμάτιο επικοινωνίας γιατί το θέμα είχε ξεφύγει αρκετά.

Θα κάνω την προσπάθεια να εκφέρω μια άποψη σ΄ αυτό.

Επί της ουσίας το θέμα με το τι έγινε στο Πανεπιστήμιο με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ερωτήματα «ποιανού είναι ρε γυναίκα η ...κολόνα» & εντάσεις, διαφωνίες ή διεκδικήσεις μεταξύ αριστερών (με την γενική έννοια) δε μ’ αγγίζουν καθόλου.

Θα σταθώ σε ένα & μόνο θέμα.

Αυτό της «ηρωοποίησης».

Και τι να πρωτοπώ γι’ αυτό.

Ας αρχίσω από τα βασικά.

Σε μια γλώσσα τόσο πλούσια σαν την Ελληνική κάποιες λέξεις με το πέρασμα του χρόνου έχουν χάσει την πραγματική σημασία τους, δυστυχώς & χρησιμοποιούνται συχνά αλόγιστα & χάριν υπερβολής (τουλάχιστον).

Ένα μικρό παράδειγμα η λέξη «επανάσταση».

Την έχει πάρει ο καθένας & την έχει κάνει ...μην πω.

Επανάσταση στη διαφήμιση, επανάσταση τιμών, επανάσταση στην μαγειρική κτλ.

Και φυσικά αυτό ισχύει με πάρα, μα πάρα πολλές άλλες.

Μην επεκταθώ & κουράσω.

Ήρωας.

Ποιος είναι ή ποιος μπορεί να λέγεται ήρωας;

Μερικές σοβαρές ερμηνείες (κατά την ταπεινή μου κρίση πάντα) :

Α) Ως ήρωας στη μυθολογική παράδοση αλλά και ως σύγχρονο κοινωνικό αρχέτυπο εννοείται κάποιος άνδρας ή γυναίκα (ηρωίδα), που μπορεί να εμφανίζεται παραδοσιακά ως πρωταγωνιστής ενός μύθου, ενός θρύλου ή έπους και που κατέχει ικανότητες μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Αυτές οι ικανότητες τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και παράτολμες αγαθοεργές πράξεις (ηρωική πράξη) για τις οποίες γίνεται γνωστός/ή . Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μόνον σωματικές αλλά και διανοητικές ή ψυχικές. Ως ήρωας επίσης νοείται η κεντρική φυσιογνωμία ενός λογοτεχνικού, θεατρικού και κινηματογραφικού έργου.

Β) Ήρωας λέγεται ο άνθρωπος που είναι ανώτερος από τους άλλους σε ανδρεία, γενναιότητα, τόλμη, θάρρος και αυτοθυσία. Ο ήρωας στην αρχαιότητα ήταν μυθικό πρόσωπο, κάτι μεταξύ θεών και ανθρώπων, υπεράνθρωπος, ημίθεος, όπως ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Αχιλλέας κ.ά.

Κάποιες άλλες :

1) ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΉΡΩΕΣ

Ήρωες είναι οι παίχτες της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 κτλ.

2) "ΛΑΙΚΟΙ" ΉΡΩΕΣ

«Πώς την αντέχει αυτήν την μέγαιρα; Ήρωας είναι» κτλ.

3) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΉΡΩΕΣ

Ένας συνταξιούχος των 350 - 400 ευρώ πώς μπορεί & επιβιώνει; Ήρωας είναι. (κτλ)

4) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΉΡΩΕΣ

Ζορό, Σούπερμαν, Σπάιντερμαν κτλ ή όπως ειπώθηκε & στις «σοβαρές» (κατά εμέ πάντα) ερμηνείες ο πρωταγωνιστής κάποιου έργου.

Υπάρχουν με λίγα λόγια (για να μην πλατειάζω) πολλοί «ήρωες», καθημερινοί ή λιγότερο καθημερινοί & πιο ουσιώδη.

Όλες οι ερμηνείες αυτές μπορεί να ισχύουν, μπορεί & όχι.

Για μένα όμως ΉΡΩΑΣ είναι αυτός που δείχνει περίσσια ανδρεία, τόλμη, γενναιότητα, θάρρος, αυταπάρνηση, αυτοθυσία για να υπερασπιστεί ή διεκδικήσει ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ & μάχεται με όλα τα παραπάνω για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΟΣ & την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών της που βάλλεται από εξωγενής παράγοντες.

ΗΡΩΕΣ είναι τα 3 παλικάρια που «έπεσαν» - δολοφονήθηκαν στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.

- Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης

- Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος

- Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός

3 παλικάρια που πήγαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σε μια επικίνδυνη αποστολή με άθλιες καιρικές συνθήκες με σκοπό να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ με κίνδυνο την ζωής τους.

Για την Ιστορία :

Οι οποίοι πριν ξεκινήσουν είχαν μαζέψει τα προσωπικά τους αντικείμενα & είχαν ειδοποιήσει τους γνωστούς τους πως αν δεν γυρνούσαν (γιατί κατά βάθος το γνώριζαν, πήγαν με λίγα λόγια οικειοθελώς στον θάνατο) αυτά να δοθούν στις οικογένειές τους.

(Επειδή κάπου διάβασα αν θυμάμαι καλά κάποιον επισκέπτη να λέει ότι έκαναν απλά την δουλειά τους τον ρωτώ : Έτσι κάνει & αυτός όταν ξεκινά για την δική του εργασία;).

Τιμή & δόξα στα παλικάρια αυτά & όσους έχουν πέσει για την υπεράσπιση Ελληνικών Πατρώων Εδαφών.

(Συγνώμη για το παραπάνω αλλά με έπιασε το «φασιστικό» μου όταν μιλάω για τέτοια θέματα).

Στο θέμα μας πάλι.

Το γεγονός την άτυχης γυναίκας δεν το γνωρίζω από πρώτο χέρι για να έχω ξεκάθαρη άποψη.

Αλλά από όλα αυτά που «ακούστηκαν» δεν νομίζω ότι χρήζει ηρωοποιήσεως.

Και δολοφονία να είναι (που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι) η πράξη, δολοφονική αν θέλεις, κάποιου οδηγού (χαρακτήρισέ τον όπως αγαπάς) δεν οδηγεί σε συμπέρασμα ηρωοποιήσεως.

Μαχητικότητα, αγωνιστικότητα, γενναιότητα συμφωνώ.

Όχι όμως ηρωίδα.

Από την άλλη όμως συμφωνώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει για ήρωά του όποιον επιθυμεί.

Όμως ο ήρωας του καθενός ή μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων, αν θέλεις, δεν μπορεί να αναγνωριστεί σαν ΕΘΝΙΚΟΣ ΉΡΩΑΣ & να του δοθούν οι δέουσες τιμές.

Ελπίζω αυτό να μπορείς να το καταλάβεις.

Με λίγα λόγια ο καθένας μπορεί να έχει ήρωα όποιον επιθυμεί αλλά αν θέλει να του αποδώσει τιμές ή να κάνει γιορτές, επετείους κτλ ας το κάνει σπίτι του ή σε συγκεκριμένο ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο.

Νομίζω είναι τουλάχιστον υπερβολή να γίνονται τέτοιες ενέργειες σε δημοσίους χώρους.

Και το Πανεπιστήμιο (άσχετα πως έχει καταντήσει από τις κομματικές νεολαίες) παραμένει δημόσιο & δεν είναι τσιφλίκι ΚΑΝΕΝΟΣ.

Για να καταλάβεις τι εννοώ πως θα σου φαινόταν εσένα (& όχι μόνο εσένα) κάποια ομάδα (μικρή, μεγάλη δεν έχει & τόση σημασία) να έστηνε προτομή ή πλακέτα σε δημόσιο χώρο & να απέδιδε τιμές ή να έκανε γιορτές & επετείους π.χ στον Γεώργιο Παπαδόπουλο; Ή στον Ιωάννη Μεταξά; Ας πούμε στο Πανεπιστήμιο.

Για κάποιους είναι ήρωες. Μπορούν; Έχουν το δικαίωμα;

Δεν νομίζω ότι θα το έβλεπες με καλό μάτι. Σωστά;

Όχι ότι έχουν κάποια σχέση η κοπέλα με τους προαναφερθέντες αλλά όπως είπαμε ο καθένας τους ήρωές του.

(Τι παράδειγμα να σου δώσω ενάντια στα πολιτικά σου πιστεύω; Για τον ...Τοτό ή τον ...Σούπερμαν;)

Ας μιλήσουμε & λίγο πολιτικά.

Είναι γεγονός (φυσικά θα το αμφισβητήσεις) ότι το κκε εδώ & χρόνια ψάχνει για ήρωες.

Από το πολυτεχνείο (για να μην πω από τον εμφύλιο) μέχρι & σήμερα.

Και φυσικά έχει καταφέρει να βρει (δημιουργήσει) αρκετούς.

Το θέμα είναι ότι αυτοί οι «ήρωες» είναι μόνο του κκε & ποτέ δεν θα γίνουν του Έθνους (ή αν σε «χαλάει» ή λέξη) των Ελλήνων.

Το γιατί; Άλλη συζήτηση που θα χρειαστεί άλλο τόσο κείμενο & ήδη έχω γράψει πολλά.

Αυτά (εν ολίγοις, χα χα).

Υ.Γ. 1 Σε παρακαλώ μην προσπαθήσεις να επιχειρηματολογήσεις λέγοντας ότι η απεργία & η περιφρούρησή της είναι αγώνας εθνικός, ότι ο αγώνας για την ρήξη της κεφαλαιοκρατίας & την «απελευθέρωση της εργατικής τάξης» ισούται με την πραγματική επανάσταση του 1821 ή της αντίστασης κατά του γερμανού κατακτητή γιατί δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν (εκτός βεβαίως των ομοϊδεατών συντρόφων σου) & δεν νομίζω ότι οι συζητήσεις - αντιπαραθέσεις μας τόσο καιρό εδώ έχουν σκοπό την τόνωση των υποστηρικτών του εργατικού προοδευτικού κινήματος.

Θα ήταν κρίμα.

Υ.Γ. 2 Σε περίπτωση απάντησης (που είμαι σίγουρος γι αυτό, χι χι) το πιο πιθανό είναι να αργήσω να απαντήσω λόγω περιορισμένου ελευθέρου χρόνου.


Απάντηση από zavoliara_poli:

38

θου κυριε, πώς και δεν το αντεληφθην.

πο πο κρυαδες..


Απάντηση από Mr_Know_It_All:

« οι εργάτες έχουν γράψει στη γαλάζια τους φόρμα τ’ όνομά σου, Σωτηρία, οι οικοδόμοι στις ψηλές σκαλωσιές τραγουδούν τ’ όνομά σου, Σωτηρία»

Γιάννης Ρίτσος


Απάντηση από billsalonica:

kai auti i vasilakopoulou ....re paidi mou....

anti na paei stin mosxa......na sumparasta8ei....

stous sovietikous ergates....pou itan etoimoi....

na amolu8oun se olo ton planiti......

pige na sumparasta8ei....

stous mosxoana8remmenous....

ergates tis etma;;;;;.....

..............................................

sigoura simera stin etma......

douleuoun alvanotsetsenoi.....


Απάντηση από PAmizensSOK:

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, οι εργασίες του 17ου Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Ένα Φεστιβάλ που έχει ζωή 63 χρόνια, από το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Ας μου επιτραπεί να παραθέσω παρακάτω δυο σημεία από την Τελική Διακήρυξη του Φεστιβάλ που τα θεωρώ πολύ σημαντικά.

«Εμείς, οι 15.000 αντιπρόσωποι του 17ου φεστιβάλ, από 126 χώρες, συναντηθήκαμε στη Νότια Αφρική. Εδώ έχουμε αγωνιστεί για δεκαετίες για την ανατροπή της τυραννίας του απαρτχάιντ. Αγωνιστήκαμε με το λαό της Αφρικής και σήμερα συναντηθήκαμε ξανά για τη συνέχιση του αγώνα».

«Είναι καιρός να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη, την πρόοδο της νεολαίας, για τις δικές μας οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες και όχι εκείνες ενός παρηκμασμένου συστήματος που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Να χτίσουμε ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισοτιμίας, ειρήνης, ελπίδας και ευτυχίας για την ανθρωπότητα. Το μέλλον της ιστορίας είναι στα χέρια μας και εξαρτάται από τους λαούς, τις εργατικές μάζες, τη νεολαία και τη δύναμη που έχουν, ώστε να χτίσουν έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης, όπου η εξουσία και ο παραγόμενος πλούτος θα τους ανήκει».

Μπράβο παιδιά !

Πραγματικά είστε το Μέλλον της Ιστορίας

http://faros.files.wordpress.com/2010/12/festival.jpg


Απάντηση από zavoliara_poli:

ο καθενας λεει τα δικα του..

αν το δουμε λογικα και αντικειμενικα ομως,

καμια θυσια κανενας αγωνας κανενας πολεμος,

δεν εκανε τον κοσμο καλυτερο, δηλαδη κοινωνικα πιο δικαιο.

παντα καποιοι εκμεταλλευονταν χωρις δισταγμο.

παντα καποιοι αριβιστες δηθεν επαναστατες εκμεταλλευονταν καταστασεις

παντα καποιοι το επετρεπαν.

ηλιου φαεινοτερον οτι αλλού ειναι η λυσις ή

οτι δεν υπαρχει λυση και οδηγουμαστε στην εξαφανιση..


Απάντηση από EDES_PARTIZAN:

"........Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι γραμμένη με αίμα, αγώνες και θυσίες, γι' αυτό έχει βαθιές ρίζες στο λαό μας......" Kυρίως με το αίμα και τις θυσίες των θυμάτων του, φίλε Χρήστο, χωρίς να έχει ζητήσει πότε συγνώμη γι αυτό. Μόνο τότε θα μπορέσει να αποκτήσει πραγματικά ερείσματα στον λαό, όταν αναγνωρίσει τα τραγικά του λάθη. Σε ότι αφορά την βεβήλωση του μνημείου που αναφέρεις , είναι όντως τραγικό αλλά όπως βλέπεις δεν έγινε από Δεξιούς αλλά από τον δικό σας Αριστερό χώρο. Από την άλλη έχω να αναφέρω δυο περιστατικά για τον σεβασμό των μνημείων, τον οποίο επικαλείσαι. Το ένα το έχω ήδη σημειώσει. Σε πόλη της βορείου ελλάδος μνημείο-προτομή έλληνα αξιωματικού που έπεσε στον "εμφύλιο" εδέχετο επί σειρά ετών την μετωπική σύγκρουση με οχήματα και τρακτέρ, που όλως τυχαίως τα οδηγούσαν πάντα κομμουνιστές. Το άλλο το είδα πριν μερικές μέρες, σε άλλη πόλη της βορείου ελλάδος, όπου βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους, στην οποία γίνεται ανακαίνιση στην πλατεία της. Τρεις προτομές και πάλι ελληνων αξιωματικών θυμάτων του "εμφυλίου", δέχθηκαν την επίθεση με σπρέϊ από τα καμάρια του ΚΚΕ, όπου έγραψαν επάνω τους...... ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ. Έχεις να πεις κάτι και γι αυτό, η μήπως η μνήμη και η κρίση σου είναι επιλεκτική??????????????


Απάντηση από Wild_Weasel:

Οι

προδότες

παντού

την

ίδια

"μυρωδια"

έχουν.


Απάντηση από zavoliara_poli:

ενδιαφερον..

πηγε να ξανακανει επιθεση στην υπολοιπη αριστερα

και βρεθηκε η αγωνιστρια να ειναι απλως θυμα τροχαιου

και της κνιτικης επιμονης της να επιβληθει με το ετσι θελω..

πολυ ενδιαφερον..

δεν πειθετε χρυσε μου, δεν πειθετε με τιποτα..


Απάντηση από bobirakos000:

kai tora tha se strimokso agria kniti

gia ton aleksi grigoropoylo thimasai ti eipate?

kanate mnimio?ksesikosate ton topo?ksereis ti egrapse to kathikaki sas o gontikas o pliromenos pseftis?

apantise an se pairnei....................


Απάντηση από bobirakos000:

ΑΠΟ που και ως που λες εχουμε ?????

apo kei poy tha exoyme ki emeis tin kathe knitisa me aftoktonikes diatheseis


Απάντηση από NObloodforNATO:

βεβαια να θυμησω και τους αλλους ηρωες τους ΟΥΚαδες που ΥΠΟΣΤΕΙΛΑΝ την σημαια στα ΙΜΙΑ γιατι το ζητησε ο ........ΠΑΓΚΑΛΟΣ και ο ΣΗΜΙΤΗΣ


Απάντηση από NObloodforNATO:

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ολων των ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι....

ΑΠΟ που και ως που λες εχουμε ?????

Απο ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ πληρωνονταν ,να κανει το καθηκον του.

ΕΧΘΡΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ η Τουρκια ????

ΣΥΜΜΑΧΟΣ μας ειναι στο ΝΑΤΟ....να φυγουμε απο το ΝΑΤΟ ??????


Απάντηση από anet140:

22 αυτο που ειπες να το παρεις πισω αν εχουμε σωτηρια.

εχουμε παναγιωτη βλαχακο ηρωα και πολλους αλλους ηρωες

που πεσαν σε ωρα καθηκοντος ε οχι δα.

και ξερεις αυτοι πεσανε για την πατριδα τους την οικογενεια τους

και τα πιστευω τους απο εχθρους τις ελλαδος.

αυτοι ειναι αληθινοι ηρωες.


Απάντηση από atelhs:

pige ki epese se megalo kinoymeno oxima gia na to stamatisei as prosexe

kai mono to gegonos oti xrisimopoieis to onoma mias nekris kai meta anaferesai se politikes paratakseis deixnei poso kseftilas eisai.

oyte to thanato de seveste fasistes.

sti diki ksereis ti eipan oi aftoptes martires ergates?ksereis alla poylas to paramythaki soy


Απάντηση από bobirakos000:

aporo poy katadexontai kai sas ftinoyn meta tin 11 apantisi


Απάντηση από bobirakos000:

giati de simfonei kaneis mazi sas?mistirio......................


Απάντηση από tyfweas:

22.

Ήρωας είναι όποιος γνωρίζει ότι μπορεί να πεθάνει,όχι όποιος σκοτώνεται τυχαία σε χώρο όχι αγωνιστικό.Τα υπόλοιπα κάθισε και πέστα στον καθρέπτη σου,αποτελούν παραλήρημα.

Όποιος έχει να πει κάτι άξιο λόγου,βρίσκει πλουραλισμό έκφρασης,αλλιώς επαναλαμβάνει μονότονα τις ανοησίες του.

Το <<Σωτηρία μας>> υποδηλώνει ότι είσαι μέλος της οικογενείας της ή φίλος;


Απάντηση από NObloodforNATO:

Ο αντικομμουνισμός, και η αντίδραση γενικότερα, διαθέτουν πλουραλισμό έκφρασης, βλέπετε Δεν είναι σαν κι εμάς, μονόχνωτοι, αποστεωμένοι, απολιθωμένοι Όμως δεν έχουν Σωτηρίες Βασιλακοπούλου. Δεν έχουν καν σωτηρία! Γι’ αυτό στον ηρωισμό της Σωτηρίας μας το μόνο που μπορούν να αντιπαρατάξουν είναι η χαμέρπεια του τυφλοπόντικα. Τυφλοπόντικες με κουκούλες. Οι κουκούλες, άλλοτε υφασμάτινες, άλλοτε ΕΑΑΚ.


Απάντηση από tyfweas:

20.

Δεν απάντησες σε όλα τα ερωτήματά μου:

Ερωτήθηκε η οικογένεια;

Τι ισχυρίζεται η άλλη πλευρά για το επεισόδιο.

Μιας και αναφερθηκες σε φασισμό................


Απάντηση από christos04a:

19.

ειναι και αυτη μια άποψη,

η Σωτηρια πήγε να "επιβαλλει" την αποψη της ...

και επειδη

δεν ήταν στην απεναντι πλευρα του δρόμου....

πήγε και έπεσε πανω στο λεωφορείο ...

τι δουλεια ειχε να πεσει πανω στο λεωφορειο ε? και να παει κατω από τις ρόδες του...ε?? τι κριμα που πήγε να συμπαρασταθει στους απεργους εργατες...

..αυτο σκεφτοταν και ο φασιστας οδηγος...

το τσιρακι του εργοδοτη..

ειναι και αυτο μια άποψη ....

Χρήστος


Απάντηση από tyfweas:

Αν θέλεις να είσαι σωστός, να παραθέσεις όλες τις απόψεις και όχι μόνο της ΚΝΕ.

Αναρωτι΄εμαι το εξής:η οικογένεια της Σωτηρίας ερωτήθηκε πριν η ΚΝΕ προβεί σε αυτή την ενέργεια, όπως ήταν πρέπον;

Εγώ αν ήμουν μέλος της οικογένειας δεν θα το επέτρεπα,θα το θεωρούσα προσβολή και καπηλεία.

Και ήρωας δε λέγεται όποιος δια της βίας προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του στους άλλους.

Και η χρυσή αυγή το ίδιο κάνει,αλλά εκεί έχετε άλλη άποψη.......

Να στεκόταν σε μία άκρη κι όποιος εργάτης ήθελε ας έπαιρνε προκήρυξη.


Απάντηση από ANTIPALO_DEOS:

ε καλα τωρα θα τη μαθουμε την κνε.......

( το θεμα γιατι ξαναμπηκε αραγε ;)

μηπως αυτο λεγεται βεβηλωση νεκρου;

κατσε να γινουν ιδιωτικα τα πανεπιστημια

και θα δεις πού θα παει η πλακετα της..

ηρωιδας

που αν ηξερε με ποιους εμπλεκε

θα ειχε φυγει τρεχοντας


Απάντηση από zavoliara_poli:

αυτα τα γνωριζω πρωτο χερι απο την κορη μου ,

φοιτητρια του παντειου,

που δεν ανηκει σε καμία απο τις δυο παραταξεις.

το κκε κι η κνε ψευδονται ασυστολα


Απάντηση από zavoliara_poli:

εν ολιγοις

Η ΚΝΕ που εχει 50τ,μ, χωρο στο παντειο

ΠΗΓΕ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ

στο ενα τ.μ. του ΕΑΑΚ

και μετα τους εδειρε κιολας..

οπως συνηθιζει..


Απάντηση από zavoliara_poli:

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Η κνε προσπαθησε να βαλει την πλακετα , εν οψει της επετειου του θανατου της ατυχης κοπελας, σε χωρο του εαακ με προφανη σκοπο να εκμεταλλευτει πολιτικα το θανατο..

και να κηρυξει πολεμο στον ανταρσυα.

Παραλληλα το κκε εξαπολυει μετεκλογικα(δημοτικες οπου πηρε αερα απο την μικρη

αυξηση της δυναμής του) μια επιθεση προς κάθε αριστερη δυναμη

Και είναι ουσιαστικα ανυπαρκτο στις κινητοποιησεις.

Τρανο παραδειγμα η βολτα που εκανε εξω από τη βουλη στις 15.και αποχωρησε..

Η επιθεση αυτή προς την αριστερα, σε καιρο που θα επρεπε να κανει το αντιθετο προς οφελος του τοπου και του λαου, τον οποιο επικαλειται, φανηκε καθαρα στην ομιλια της παπαρηγα για τον προϋπολογισμο.

Γιατι το κκε επελεξε πολεμο με την αριστερα και όχι με τον εχθρο;;

Μία μπορει να είναι η πιθανη απαντηση: προσπαθει να αντλησει αριστερους ψηφους για να μεγαλωσει την κοινοβουλευτικη του δυναμη.

ειδικα τωρα που θα μειωθει ο αριθμος των βουλευτων..

γιαυτο και αναβαλει την επανασταση λασπολογωντας τους υπολοιπους αριστερους

οτι συνεργαζονται με το πασοκ στις κινητοποιησεις.

Η λασπολογια που εξαπολυει εναντιον κάθε ελευθερης κι εντιμης φωνης εντασσεται σε μια τακτικη τρομοκρατιας. Τα ψευδη, η τρομοκρατια, ο κατευνασμος της επαναστατικοτητας, η αδιαφορια για τα πραγματικα προβληματα και η αναλωση σε αριστερους καβγαδες, η ελλειψη ενωτικης διαθεσης, Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ,μόνο ιδιοτελη οφελη εξυπηρετουν.

Μαυριστε τους ολους τους καλοπληρωμενους της βουλης και παρτε τη ζωη σας στα χερια σας.

Βαλλομεθα από ολο το κοινοβουλιο και τους λαθρομεταναστες, αυτοι είναι οι πραγματικοι εχθροι!


Απάντηση από zavoliara_poli:

ξεχασα το papasmurf

nip_t

xgloriax

ειναι πολλα χαχα


Απάντηση από zavoliara_poli:

ξεχασα το park_the_penguin

kai fantomas sorry


Απάντηση από zavoliara_poli:

μπα μπα

απανταμε με ολα τα νικ;;

το mighty_chicken και to daffy δικα σου ειναι

οπως και το i_play_for_fun

mr_know_it_all

eirhnaki


Απάντηση από panagiotis1966:

ena troxaio atyxima to kaname ystati agonistiki thisia enos

koritsiu pu eprepe na ine spiti tis ke den ixe kamia dulia na ine

ston sigekrimeno xoro.epidi filos mu duleve stin etma ki ego exo

perasi pampoles fores apo tin ag annis pu ine i etma ksero

ta eksis.

ta leoforia den mporun na parkarun ekso apo to ergastosio

den iparxi pezodromio kan ki o dromos ine stenos ki an

parkari leoforio den xorane na perasun ta fortiga.

ara mesa sto proavlio apovivazun ki epeivivazun ton kosmo

giati den ginete allios logo tu stenu dromu.

to klisame ayto.logo tis aniparxias pezodromiu o filakas

klini tin ag annis otan prepi na vgi to leoforio giati o

odigos den exi kali oratotita.tin ora pu vgeni to leoforio

o odigos kitai ton filaka na tu kani sinialo na ksekinisi.

anagastika opios theli opos lete esis na dosi filadio i

oti alo theli na kani tha paei piso apo ton odigo aristera

i deksia apo to leoforio o odigos amidra ton vlepi ki isos

na min ton di ke katholu giati to leoforio stivi gi na vgi ston dromo.

ke fisika tin patise me tis piso rodes.

ayta pu lete oti vgike me fora ston dromo to leoforio tin

patise ke tin paratise ina vlakies.tha ton ixan diri i ergazomeni

pu itan mesa sto leoforio ton odigo giati stin elada eftixos

akoma exume filotimo.den mporo na po omos to idio ki gia esas

tu kke pu stilate ena apiro koritsaki na plisiazi megala oximata

me kindino tis zois tu pu telika tin exase.

iste stigni egklimaties.esas eprepe na valun filaki.

o odigos fisika itan diskolo na tin di giati ta leoforia tis etma

einai megala ki den ine mikra sxolika leoforiakia.

exo poles fores fores se atiximata me fortiga ntalikes geranus

ki se amaxostasio pu parkarun leoforia ki gnorizo poso diskolo

ine i odigisi tus

etsi pros apokatastasi tis alithias.ki ego lipame gi tin kopela

ala perisotero lipame pu den pigan filaki afti pu tis dosane entoli

na pai ston sigekrimeno xoro.kara ta peri iroismu den ta sizitame kan.


Απάντηση από astronuts:

enoeite pws den ekanan kala, kai einai adiko poy to ksilosan, alla emena proswpika tetia bebhlosh kai praksh, mou mirizei diafores anamesa stis panepistimiakes paratakseis, kapoiou idous diafora 8elan na lysoun, kai kanan to xtipima katw apo thn mesh (ksilonontas to agalma)

edw oi anarxikoi exoun rimaksoi kai exoun spash, kai ta agalmata ta psilosebonte,

de nomizw na einai etsi opws ta perigrafeis,

kai bebaia ksanatonizw pws einai apla ikasia, den exw kamia idea pery toy 8ematos


Απάντηση από Mighty_Chicken:

Κανενας δεν ξεχνα

ΤΙΠΟΤΑ δεν ξεχνιεται !!!


Απάντηση από bobirakos000:

fevgo tora irthan 2 gkomenakia oyaxaxaxax


Απάντηση από areyousureq:

Θεωρώ οτι τα μνημεια είναι για τους Ήρωες!

Ηρωας καλείται αυτός οπου, είτε σκοτωθεί κατα

τη διάρκεια του αγώνος του, είτε όχι, είναι

πρόθυμος να πεθάνει γι αυτόν!

Αυτό ισχύει για την περίπτωση της

κυρίας Βασιλακοπούλου;

Γνώριζε οτι θα πεθάνει;

Επίσης, γιατί η Ελλάς θα έπρεπε να τιμήσει με μνημείο

έναν άνθρωπο οπου, κατα τας απόψεις του, προέχει

ο αγώνας για του Εργάτη, τον οποιοδήποτε εργάτη,

και όχι για τον Έλληνα; Θα πρέπει λοιπόν να είναι

αυτός ένας επαναστάτης τιμώμενος απο όλους τους

Έλληνες, δίχως οι αγώνες του να είναι ΕΘΝΙΚΟΙ,

ή θα πρέπει να τιμάται μόνον απο τους συντρόφους

του κόμματος;

areyousureq

υγ. παρακαλώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος!


Απάντηση από biodina:

χαχαχα homo

ε ρε γλεντιααα


Απάντηση από bobirakos000:

den exis parapono to timisa to themataki apato tha pigaine


Απάντηση από bobirakos000:

sto diadiktio einai opos sti zoi

den kses apo poy tha soyrthei

apo ti deksia to pasok i to kke?


Απάντηση από bobirakos000:

sintrofe xristo

me koitoyn kati nckname

mpoxos

nikolasdaskalos

biodina

ksereis kati?

esi poxeis miti


Απάντηση από bobirakos000:

sintrofe xristo

soyxei kanei h fey to mialo kima

dosame dosame oyaxaxaxaxax


Απάντηση από bobirakos000:

esi poylaki moy eisai i kokinoskoyfa?

koita sintrofe afto poy kaneis thaprepe na ntrepese

to thema exei ksanampei kai deixneis mia periergi epimoni

na thes na epivaleis tin paraksenia soy.

ela kai sto themataki moy na mas peis pothen esxes oyaxaxaxaxaxxxΕπιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.