Συζητήσεις - ΧΙΤΕΣ "τα σκουπίδια της Ιστορίας"
Χρήστης: christos04_a
Θέμα: ΧΙΤΕΣ "τα σκουπίδια της Ιστορίας"
Ημερομηνία: 16/07/09 15:45

ΟΙ ΧΙΤΕΣ

Οι δοσίλογοι φασίστες «τα σκουπίδια της Ιστορίας»

Διαβάστε τι είπαν για δαύτους οι Ταιμς του Λονδίνου και η εφημερίδα «Ελευθερία» τότε

"Η ελληνική οργάνωση της Δεξιάς "Χ" είναι σχεδόν βέβαιο ότι συνεργάστηκε με τον εχθρό εναντίον του Συμμαχικού Αγώνα...".

ΑΥΤΗ ήταν η απάντηση των "Τάιμς" του Λονδίνου στον πρωθυπουργό Π. Βούλγαρη όταν αυτός γύρεψε να την υπερασπιστεί.

Αλλά και την απήχηση που είχε στην ελληνική κοινωνία δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών του 1945 και 1950, που το κόμμα των χιτών προσπάθησε να μπει στη Βουλή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ηταν τότε που η εφημερίδα "Ελευθερία", συνοπτικά και καυστικά, σημείωσε για το αποτέλεσμα εκείνο: "...Γνώρισμα των εκλογών αυτών είναι το πέταγμα του κόμματος των χιτών "στα σκουπίδια" της ιστορίας...".

ΚΑΙ τα σκουπίδια αυτά μένουν πάντα σκουπίδια. Και με κανέναν τρόπο δεν εξωραΐζονται απ' όλα όσα προδοτικά και βέβηλα έπραξαν.

--------------------------------------

Είδα ότι αποκαλούν το Γρίβα πολέμαρχο

ε όχι και πολέμαρχος ο τσάτσος και ο ρουφιάνος !!!

Θυμίζω ότι ο Γρίβας στις 24 Αυγούστου 1940 απεστάλη αεροπορικώς στα Γιάννενα ως ο προσωπικός απεσταλμένος του Παπάγου για να πει στον υποστράτηγο ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου να αμυνθεί ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ !!

και ο Κατσιμήτρος..

απάντησε ....στον γραφιά Ταγματάρχη Πεζικού Γρίβα,

- ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια»

και όχι στο Μέτωπο που υπηρέτησαν οι Αξιωματικοί και στρατιώτες

που μετέπειτα ΕΠΑΝΔΡΩΣΑΝ ΤΟ ΕΑΜ-

.το ΜΩΛΩΝ ΛΑΒΕ στους ντόπιους λακέδες των τότε Ιμπεριαλιστών ως πατριώτης

« ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΣ» !!!

-----------------------------------------------------------------

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που οι "υμνωδοί" του Γ. Γρίβα επιχειρούν να παρουσιάσουν την πασίγνωστη φασιστική και δοσιλογική οργάνωση, τη "Χ", σαν πατριωτική, αντιστασιακή και να σκεπάσουν, έτσι, την τρομοκρατική εγκληματική δράση της στα χρόνια της Κατοχής, τότε που εξορμούσε σε λαϊκούς συνοικισμούς, παρέα με τους Γερμανούς και τα φουσάτα τους ταγματασφαλίτες.

Μ' ΑΥΤΗΝ την επιδίωξη, είδαμε συχνά και πολιτικά πρόσωπα, που το σόι τους έδρασε με τα Τάγματα Ασφαλείας και που δοξολογούσαν για τη διάσωση του Χίτλερ, όταν έγινε η γνωστή απόπειρα εναντίον του, να παρουσιάζονται, με παρεμβάσεις τους, ως υπερασπιστές της. ( οι Παπαδόγκωνες )

ΠΡΟΧΕΙΡΑ εδώ, θυμίζουμε τα όσα, σ' ένα κυνικό παραλήρημα, είχε υποστηρίξει πριν από πολύ καιρό ο Αλ. Παπαδόγκωνας, στέλεχος της ΝΔ (τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας), που, μιλώντας για τη "Χ", υποστήριξε πως η οργάνωση αυτή ήταν μια αντιστασιακή οργάνωση κι όχι παρακρατική, όπως και οι άλλες οργανώσεις. Ασπιλη, λοιπόν, και αμόλυντη η "Χ"!!!

Προσπάθησαν να διοργανώσουν φιέστες στη Λευκωσία παλιότερα για να "γιορτάσουν" τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του αρχηγού της "X", του Γ. Γρίβα, προσπαθώντας με κάθε τρόπο ν' απαλλαγούν από τη ζέουσα, την ανεξίτηλη της ιστορίας σφραγίδα σαν συνεργάτες των χιτλερικών,

που έπραξαν άθλια, βέβηλα και εγκληματικά σε βάρος των αγωνιστών, των πατριωτών.

ΜΙΑ λαϊκή παροιμία λέει πως ο πνιγμένος για να σωθεί πιάνεται από τα μαλλιά του. Και οι "υμνωδοί" του Γρίβα, αυτή τη φορά, ανάμεσα στα άλλα εξαπέλυσαν και "πυροτεχνήματα". Πως, τάχατες, το 1942 ο τότε ΓΓ του ΚΚΕ Γ. Σιάντος πρότεινε στον Γ. Γρίβα να αναλάβει τη ηγεσία των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΑΜ. Φυσικά, ο Γρίβας δεν το δέχτηκε. Και αυτό ήταν που προκάλεσε "την πολεμική" εναντίον του!!! Έλεος !!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην Ελλάδα έχει πια γραμμένη την ιστορία της. Κι είναι αμετάκλητα γραμμένο στις σελίδες της πως η διαβόητη αυτή οργάνωση "Χ", που έδρασε με την καθοδήγηση του Γ. Γρίβα, ένα μόνο στόχο είχε. Να κυνηγήσει, με όλα τα μέσα και με όλα τα όπλα, που την εφοδίασαν οι Γερμανοί, οι Ράλληλες και οι Εγγλέζοι, και να χτυπήσει το ΕΑΜικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

ΣΤΗΡΙΓΜΑ των Γερμανών και των Κουίσλιγκ, η "Χ" σε όλες τις δολοφονικές επιδρομές στους λαϊκούς συνοικισμούς, πρώτοι και καλύτεροι, με τους καταλόγους ανά χείρας για να διευκολύνουν τη δουλιά των δημίων στα μεγάλα μπλόκα που έγιναν το 1944 και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η "Χ" ΕΙΝΑΙ η "γκρίχισε πολιτσάι"...

.....Ετσι την είχαν βαφτίσει και την αποκαλούσαν οι Γερμανοί, που μαζί τους καθημερινά έπαιρναν μέρος στις τρομοκρατικές επιθέσεις, πότε στο Βύρωνα, την Καισαριανή, την άλλη στο Δουργούτι, στην Καλλιθέα, στα Σφαγεία και την Κοκκινιά.

ΠΡΕΠΕΙ εδώ να σημειώσουμε πως η τρομοκρατική, δολοφονική δράση της οργάνωσης αυτής πάει παράλληλα με τη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας και βασικός κύριος στόχος είναι το χτύπημα του ΕΑΜ και των Οργανώσεών του.

Από την άποψη αυτή, είναι πολύ ενδεικτικά τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Χρ. Ζαλοκώστα "Το χρονικό της σκλαβιάς".

ΜΕ "ανακουφιστικό" τόνο, ο Χρ. Ζαλοκώστας σημειώνει πως "ύστερα από πολλά βάσανα" σήμερα "αδερφώθηκαν οι εθνικές οργανώσεις και ιδρύσαμε τον ΠΑΣ(Πανελλήνιος Απελευθερωτικός Σύνδεσμος)". Σ' αυτό το "αδέρφωμα" μπαίνουν όλα τα φασιστοειδή της Κατοχής "Εθνικό Κομιτάτο", "Σπίθα", "Τρίαινα", φυσικά, η"Χ" κι άλλες παρόμοιες...

ΙΣΩΣ εκεί που περισσότερο αποκαλυπτικά καθρεφτίστηκε της "X" η "ταυτότητα" και η δράση και τα δοσιλογικά άθλα της είναι αυτά, που κατατέθηκαν στη δίκη των δοσιλόγων.

Ιδιαίτερα η κατάθεση του ταγματάρχη Πολύζου, επιτελάρχη της "Χ", που βεβαιώνει τη συνεργασία με τους Γερμανούς και, φυσικά, με τους επικεφαλής των ομάδων, που είχαν στα άντρα της Ειδικής Ασφαλείας βασανίσει εκατοντάδες αγωνιστές.

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, που βγήκαν με την απελευθέρωση (και όχι μόνο οι ΕΑΜικές), έχουν καταγράψει ένα πλήθος περιστατικά δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων από τη "Χ".

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα όσα σημειώνει ιστορία της Εθνικής Αντίστασης (Εκδοση "Αυλός"), που συντάχθηκε από ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Β. Γεωργίου.

"ΜΕΣΑ στην επικράτεια της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που σ' αυτήν συμμετείχαν κομμουνιστές, ΕΑΜίτες και μέλη της ΠΕΕΑ,

.....υπήρχε και η επικράτεια του Γρίβα "Χ" στο Θησείο...

Και η επικράτεια των ταγματασφαλιτών στα ξενοδοχεία (όπου είχαν εγκατασταθεί από τους Γερμανούς)

Υπήρχε, επίσης, η επικράτεια του Μπουραντά... Και, τέλος, και εκείνη της Σχολής Ευελπίδων".

Και δεν αντιμετώπισαν οι χίτες το ΕΑΜ !!! όπως λένε εδώ, αλλά οι 60.000 Άγγλοι με 400 άρματα μαχης, αεροπορία και βαρυ πυροβολικό και τον στόλο τους που βομβάρδιζε από τον Πειραιά..

Όπως είπα ο Γρίβας και οι Γερμανοντυμένοι δεν πολέμησαν τους καταχτητές αλλά ήταν δικοι τους, από την αρχή !!!

Όχι και εμπειροπόλεμοι οι χίτες !!! έλεος !!!

πλουσιόπαιδα, άνθρωποι του ποινικού δικαίου, μαφιόζοι, και όλο το λούμπεν στοιχείο είχε μαζευτεί στο κέντρο της Αθηνας που προστάτευε το ΑΓΓΛΙΚΟ ΕΚΣΤΡΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, με τις πόρνες τους βέβαια και όλο το συρφετό που καλοπερνούσε στην κατοχή ενώ ο λαός και οι τίμιοι διανοούμενοι πέθαναν από την πεινα, δείτε ποιοι μεγάλοι Ελληνες πέθαναν επί κατοχής !!! και θα καταλάβετε.

Η ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ φασιστική οργάνωση της "Χ" θα συνεχίσει την τρομοκρατική δράση της σε "ευρύτερους ορίζοντες", αφού με την ενίσχυση των Αγγλων και της κυβέρνησης, που είχαν επιβάλει με τα κανόνια τους, είχαν εξαπολύσει την πιο άγρια και αιματηρή επιδρομή για ν' αποτελειώσουν με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Οι φιέστες των "υμνωδών" του Γ. Γρίβα με τίποτε δεν μπορούν να αποκρύψουν ούτε να εξωραϊσουν τα όσα βέβηλα και προδοτικά έπραξε η οργάνωση αυτή στα χρόνια της Κατοχής. Με τίποτα δεν ξεχνιούνται. Και δεν ξεπλένονται τα έργα της.

Χρήστος

Υ.Γ θα ακολουθήσει και άλλο θέμα αλλά δουλεύω και δεύτερη δουλειά, εποχιακά βέβαια και δεν υπάρχει χρόνος να με συγχωρούν οι σύντροφοι και οι φίλοι.
Απάντηση από deleteduser:

ρεεεεεεεεεεεε 387!

χαίρομαι που σου άρεσε (παρολο που άλλο θελω να πω και οχι για τον εμφύλιο)

αλλα

ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αντιγράψεις το κείμενο μου και να το πετάς απο εδω και εκεί ;

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από PAmizensSOK:

Aφιερωμενο στους Χιτες............

σβήσε με για λίγη σιγουριά

σβήσε με μπας και το πάρω πρέφα

η χουντα δεν ξεκίνησε το 67

χουντα είσαι εσυ και οι δικοί σου

χούντα κι οι καρεκλοκένταυροι

χούντα τα σκουπίδια στην αυλή μου

που τα πετάει η διπλανη η ''πονηρή''

χούντα ο κολλητός σου που σε χώνει

απ'την πίσω πόρτα στην δουλειά

χούντα το μαχαίρι και το πεπονι

που το κρατάς σφιχτά στην αγκαλιά

χούντα στα φανάρια που κορνάρεις

γιάτι έχεις θείο ταξίαρχο

χούντα τα γραπτά που δεν γουστάρεις

και τα κόβεις με το παραμικρό

χούντα και οι αποβολές που δίνεις

χούντα και οι 10 μέρες φύλακη

χούντα το βρακί σου που θα κρέμασεις

πιάνοντας και όλο το σκοινι.

χέστηκα αν κοντεύεις τα 50

τρέμω μονο μη μείνεις για πάντοτε

τρέμω μη σε δω μπαστακωμενο

τρέμω να μην κάνεις και παιδιά

τρέμω το μυαλό το γ@μημένο

μα και την δική σου την ''μαγκια''

ρίχτο dna το πήγαδι

πήδα μέσα αμα θες και εσύ

μόνο μην αφήσεις ''απογόνους''

σε παρακαλούμε ολοι πολυ!

τραγουδιέται στον ρυθμο του ''πουλα με λοιπον'' απο πυξ - λαξ .


Απάντηση από ka8arios:

Σύντροφε Χρήστο, ένα μεγάλο συγγνώμη για την παρέκβαση.

Αλλά να....πριν λίγο παρακολουθώντας ειδήσεις του ΜΕΓΚΑ, όταν αναφέρθηκαν στον ΟΤΣΑΛΑΝ , είδα πάλι εκεινες τις σκηνές με τον Οτσαλάν στο γυάλινο κλουβί και με τα ματια δεμενα στο αεροπλάνο με Τουρκους πρακτορες να πανηγυρίζουν, ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ. Θεώρησα δε ότι το ποστ αυτό,

ΟΙ ΧΙΤΕΣ

Οι δοσίλογοι φασίστες «τα σκουπίδια της Ιστορίας»

ήταν το πιο σχετικό για εκφρασω για μια φορα ακόμη την αηδία μου για τον συγκεκριμένο πολιτικο...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Απάντηση από NObloodforNATO:

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το "αλυσόδεμα" της Ελλάδας ο πρώτιστος στόχος

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επιδιώξεις τους καθόριζαν από την πρώτη στιγμή του πολέμου τη στρατηγική και τακτική των Αγγλων και μπροστά στην εκπλήρωσή τους δεν είχαν τον παραμικρό δισταγμό

Αποφασιζεται η Βρετανικη Επεμβαση

Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του ίδιου του Ουίν. Τσόρτσιλ, η ιδέα της επέμβασης γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1943, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης Τσόρτσιλ - Ρούσβελτ στο Κεμπέκ του Καναδά, όταν είδαν πως οι θέσεις του ΕΑΜ, για ομαλές και σύμφωνες με τη θέληση του λαού μεταπελευθερωτικές εξελίξεις, έχουν κερδίσει σημαντικές θέσεις και ο αστικός πολιτικός κόσμος της χώρας αδυνατεί να χειραγωγήσει τις εξελίξεις. Γράφει σχετικά ο Τσόρτσιλ: "Ηταν η πρώτη σκέψη, ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να επέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας τη στιγμή της απελευθέρωσης". Και λίγο μετά, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 1943, γράφει πως είναι απαραίτητο να σταλούν 5.000 Βρετανοί στρατιώτες, "εάν οι Γερμανοί εγκαταλείψουν την Ελλάδα, με τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και πυροβόλα...". Ενώ, σε τηλεγράφημά του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Ιντεν, το Νοέμβρη του 1943 σημειώνει: "Θα πρέπει το χτύπημα, για να είναι αποφασιστικό, να καταφερθεί κατά του ΕΛΑΣ την κατάλληλη στιγμή".


Απάντηση από deleteduser:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POST, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ............ Για το θεμα , περι της καθοδου των Χιτων στις εκλογες του 1946. Στις εκλογες κατεβηκαν παρα πολλα κομματα, εκτος του κκε, που προσπαθησε βιαια να τις σαμποταρει, επιτιθεμενο στο εκλογικο τμημα στο Λιτοχωρο, και κατεσφαζοντας ολους τους ελληνες στρατιωτες. Τα κομματα αυτα, κατεβηκαν στις εκλογες, ειτε ως Συνασπισμοι κομματων, ειτε ως μεμονομενα κομματα. Ο συνασπισμος της δεξιας , ο οποιος και κερδισε τις εκλογες, ηταν το ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Μεσα σαυτο, ανηκαν κομματα, οπως το κομμα των Βασιλοφρονων, το Πανελληνιο Εθνικο κομμα, το κομμα των Εθνικων Φιλελευθερων και αλλα πολλα. Το συνολο των ΧΙΤΩΝ, ενταχθηκε , ως δεξιοι και βασιλοφρονες, στο ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , ενω μια πολυ μικρη μεριδα τους, αποφασισε να κατελθει αυτονομα στις εκλογες, εξ'ου και το πολυ μικρο ποσοστο της. Το ιδιο εκαναν και αλλες δεξιες πτεριγες, οπως το κομμα των εθνικοφρονων. Το συνολο ομως των δεξιων , οπως και οι Χιτες , ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Η προσπαθεια σου λοιπον, να χαρακτηρισεις τους Χιτες ως φασιστες, θεωροντας οτι αυτο ηταν το ποσοστο τους ειναι ανιστορητη και προβοκατορικη.Ειμαι σιγουρος, πως με την ιδια ευκολια,χαρακτηριζεις ως φασιστες, ολοκληρο το Λαικο κομμα, το οποιο ετιμησε με την εμπιστοσυνη του, η πλειοψηφια του ελληνικου λαου,στις πρωτες μετακατοχικες εκλογες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του 44, και αφου δεν το καταφεραν, ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Αλλωστε, ως επιβεβαιωση των οσων λεω για την Χ , ειναι το γεγονος, οτι αρχηγος του μικρου αυτου κομματος που κατεβηκε στις εκλογες με την επωνυμια της Χ, δεν ηταν ο φυσικος αρχηγος της οργανωσης Γ.Γριβας , αλλα καποιος Ευσταθοπουλος. Προκειται για μια πολυ μικρη ομαδα Χιτων, που πηρε μολις 1.800 ψηφους, ενω η ιδια η οργανωση, ανα την ελλαδα,αριθμουσε πολυ περισσοτερα μελη, τα οποια ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Κατα τις εκλογες δε, του 1950, κανενα κομμα Χιτων και κανενας Γριβας, δεν κατεβηκε στις εκλογες. Τελος, σχετικα με ο,τι ανεφερες, περι μη υπαρξης σαμποταζ της Χ κατα των κατακτητων, εχω να σου πω, πως το εργο αυτο το ειχαν αναλαβει με επιτυχια αλλες δεξιες οργανωσεις, οπως ο ΕΔΕΣ, η ΕΚΑ, η' τα Εθνικα ανταρτικα σωματα του "Αντον Τσαους" στην Μακεδονια, ΕΝΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, που συνεργαζονταν με τον αποχωρουντα κατακτητη, προκειμενου να καταλαβουν την εξουσια δια της βιας. Σκοπος της Χ ηταν, η παρεμποδιση αυτης της βιαιης καταληψης της εξουσιας απο το ΚΚΕ. Το μετακατοχικο ελληνικο κρατος, δια των δεξιων και κεντρωων κυβερνησεων του, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ για την προσφορα της, αποδιδοντας της, τον τιτλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ , ενω ο ακουραστος ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ, αμεσως μετα την απελευθερωση, επιδοθηκε στον ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, υστερα απο εντολη του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ, που οδηγησε στην απελευθερωση της μεγαλονησου.

Ειναι δε , πολυ σημαντικο να τονισουμε , πως η προθεση για την ενταξη της μεγαλονησου στον εθνικο κορμο, ειχε διατυπωθει στους Αγγλους,σολη την διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου,και απο την ελληνικη κυβερνηση και προσωπικα απο τον Βασιλεα Γεωργιο τον β'. Ενα απο τα προσωπα που με ασιγαστο ποθο διακηρυτε αυτο το αιτημα,ηταν ο Γ.Γριβας,λογω της Κυπριακης του καταγωγης. Ειναι λοιπον επομενο ,οι Αγγλοι να προσπαθουν να διαβαλλουν τον μεγαλο αυτον ελληνα πατριωτη, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΜΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ . Κατα την διαρκεια του αντιαποικιακου αγωνα στην κυπρο, ηγετης του οποιου υπηρξε ο ΓΡΙΒΑΣ, οι Αγγλοι προπαγανδιζαν στον κυπριακο λαο, ακομη και οτι ομοιαζει του Χιτλερ, κατα της κατατομης του μυστακος του!!!!!! Τοσο ηταν το μισος τους προς τον αγωνιστη Γριβα.

Η ΕΟΚΑ Α' ηταν καθαρο δημιουργημα του Γριβα, που ενω μπορουσε να απολαμβανει την ωραια του συνταξουλα ως αποστρατος, μεταπολεμικα στην Αθηνα, κατεβηκε στην Κυπρο και διακινδυνευοντας την ζωη του ( 10.000 λιρες τον ειχαν επικηρυξει οι Αγγλοι) και ζωντας στα βουνα και στα λαγκαδια,ηγηθηκε του απελευθερωτικου αγωνα των Κυπριων. Εκατονταδες νεα παιδια,πιστεψαν στο ηθος του και θυσιαστηκαν για την πατριδα και τον αρχηγο τους. Ανηλικα παιδια ,οπως ο Ευαγορας Παληκαριδης οδηγηθηκαν στην αγχονη των Αγγλων. Και ο αγωνας πετυχε και η Κυπρος ελευθερωθηκε. Εργο Γριβα και του ενοπλου αγωνα του.

η πραγματικη ιστορια της οργανωσης Χ , βρισκεται στο post " Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ " .

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS_2 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

Βρε βρε βρε.......ο γνωστος ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ παλι εν δραση. Τι γινεται εαμοβουλγαρε του zoo, χαιρεσαι που με ξαναβλεπεις????? Ρε ρεντικολο, δεν ντρεπεσαι να απαντας σε τοποθετησεις , που εχεις σβησει εσυ και τα τσιρακια σου? Αντε να δουμε, ποσες φορες ακομη θα διαγραφετε τις απαντησεις μου και μετα θα απαντατε σαυτες. Το ΑΘΑΛΗΣ ΜΠΟΥΑΣ 2 μπορει να γινει και 3 και 4 και 5.....αλλα η βρωμια σας δεν θα περασει εδω μεσα. Λοιπον ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΕ, στο προκειμενο τωρα...... πότε ρε κομητατζη, συνεργαστηκε ο ΕΔΕΣ με τον ΕΛΑΣ???? ΠΟΤΕ' . Μια μονο φορα στον Γοργοποταμο και εκεινη , ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ. Τα γραφει ολα ο Κρις Γουντχαουζ, ο αρχηγος της βρετανικης αποστολης στην ελλαδα επι κατοχης,στα βιβλια του. Ο Βελουχιωτης επειδη φοβηθηκε μηπως παρει ολη την δοξα ο ΖΕΡΒΑΣ με τον ΕΔΕΣ, αποφασισε να παρακουσει την εντολη και ελαβε μερος. Αυτη ηταν και η μοναδικη φορα που ο κομουνιστικος ΕΛΑΣ μετειχε σε αντιστασιακη επιχειρηση κατα των Γερμανων. Σε ολη την υπολοιπη κατοχη, προσπαθουσε να καταστρεψει και εξολοθρευσει τις υπολοιπες αντιστασιακες οργανωσεις. Εσεις ρε κουμουνια,δε ειστε που αποκαλουσατε τον Ζερβα ,ως πουλημενο στους Αγγλους και φασιστα? Εσεις δεν ειστε που Δολοφονησατε με δολο τον ηγετη της αντιστασιακης οργανωσης ΕΚΑ Δημ. Ψαρρο? Και φυσικα με δικη σας υπαιτιοτητα η περιοδος της κατοχης,μετατραπηκε σε περιοδο του ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ. Ειναι η πρωτη φαση της προσπαθειας του ΚΚΕ να προετοιμασει το εδαφος ,γιανα καταλαβει την εξουσια με την βια,αμεσως μετα την επερχομενη απελευθερωση, καταδιωκοντας τις υπολοιπες αντιστασιακες ομαδες και τρομοκρατοντας τον ελληνικο λαο της υπαιθρου. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ" ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Ο ΕΔΕΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΑΣ ΤΟΝ ΕΔΕΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠ'ΑΥΤΟ????? ΠΟΤΕ' . ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΕΔΕΣ ΤΟΥ Ν.ΖΕΡΒΑ οπως και παλι μας διευκρινιζει ο Κρις Γουντχαουζ. Αυτα προς το παρον κουμουνιστακο,που νομισες πως το zoo ειναι ο Περισσος, για να διαγραφεις ο,τι δεν σου αρεσει και να προσπαθεις να φιμωσεις την αληθεια.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS_2 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από christos04_a:

Σαμουραι @378

οχι οχι αγαπητέ Σαμουραι

ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΛΩ

τοτε το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ακολουθούσε τις εντολές των συμμαχων

και της τότε "κυβέρνησης" του Καίρου.

ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ η συντριβη του κατακτητη και των συνεργατών του.

αλλά πόλεμος υπερ της πατρίδας.

το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ έκανε πολλες επιχειρησεις με τον ΕΔΕΣ στη μακεδονια Ηπειρο

συνδυασμενες επιχειρησεις κ.λ.π.

βλέπεις

ότι δεν μιλάω εναντιον του ΕΔΕΣ ή του ΕΚΚΑ

θεωρώ προσωπικά ότι δεν έπρεπε να χτυπηθη ο Ψαρρός και το ΕΚΚΑ.

ο ΕΔΕΣ (ο Ζέρβας στην ουσία) παρασύρθηκε από τους Άγγλους μετά την κατοχή.

πολλά παληκάρια του ΕΔΕΣ πέρασαν στις γραμμές του ΕΛΑΣ και πολέμησαν τους καταχτητες.

μερικοί βγήκαν και στο Δημοκρατικό Στρατό, μην αντέχοντες την λευκη τρομοκρατια.

και

μην ξεχνας τον Υπαρχηγο του ΕΔΕΣ Κομνηνο Πυρομάγλου

αυτόν τον μεγάλο πατριωτη - αγωνιστη

που παρά την αστικη του καταγωγή

ταχθηκε με τα λαικά συμφέροντα υποστηρίζοντας τα μέχρι το τέλος της ζωής του και ας μην ηταν κομμουνιστης.

όπως βλέπεις φιλε Σαμουράι... αυτές τις διαχωριστικές γραμμες δεν τις βαζουμε εμεις.

ελπίζω να σε κάλυψα.

χαιρετώ

Χρηστος


Απάντηση από deleteduser:

ε αφου κατάλαβες ρε 379 καλά είναι.

αντε καλά να είμαστε να βγάζεις συμπεράσματα και να χαιρόμαστε.

χαιρετίσματα.......

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

ο εμφυλιος στηθηκε περιτεχνα και απο τους αγγλους και απο το σταλιν!!!!μπορουμε να κανουμε νοερα ενα προσκυνημα στη μνημη ολων και να ξεφυγουμε επιτελους απ το διαιρει και βασιλευε !!!γιατι παντα τα θυματα θα ειναι ελληνες και η Ελλαδα που πιστευω ολοι την αγαπαμε ανεξατητα απο ιδεολογιες!!!

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη periklisxanthi ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από NObloodforNATO:

Καταλαβα 378 στους μνησικακους και στους μοχθηρους ...εκει ανηκεις !!!!


Απάντηση από deleteduser:

οχι χρήστο με συγχωρείς αλλά εδω μιλάτε για τον εμφύλιο και απο την μια

έχουμε τους φιλοεαμιτες και απο την αλλη τους αντιεαμιτες

μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας(δεν είδα πουθενά να συζητάτε για τον ΕΔΕΣ

την ΕΚΚΑ την ΠΕΑΝ κτλ... )

δεν παρακολουθώ συνεχώς την συζήτηση σας αλλα απο τις απαντήσεις που εχω δει

έχουμε χονδρικά απο την μια την άποψη

πας μη ελασιτης ταγματασφαλιτης

και απο την αλλη

ελασίτες =εαμοβούλγαροι προδοτες/δολοφόνοι

ε τα ιδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου!

δεν διακυβεβεύεται εδω ούτε η ιστορία της ελληνικής αντίστασης ,η οποία τελικά δεν είναι μια

και ενιαία ή τουλάχιστον στην αρχη (στα ''ρομαντικά της χρόνια!'') ήταν μετά την πήρε ο διάολος, ούτε τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαου

ιστορικό μνημόσυνο γίνεται και το έχουμε ξαναδεί το έργο

παλιώσαν και τα κολυβα .

έχω ακούσει χιλιάδες φορές τις ιδιες δικαιολογίες και απο τις δυο πλευρές .

ε λοιπόν εαν ψάχνεις για σκουπίδια και σκουπιδοσακούλες στην ιστορία

(οποιοδήποτε χρώματος ) εγώ δυστυχώς δεν καλύπτομαι απο τέτοιες ασπρο-μαυρες υπεραπλουστεύσεις.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από christos04_a:

όπως βλέπεις φιλε Σαμουραι αν παρακολουθήσεις

η εθνικη αντίσταση υβρίζεται με τα χειροτερα λόγια

και εμεις, κυρίως Κομμουνιστες εδω υβριζομαστε προσωπικά

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ.

Η Υπεράσπιση της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης είναι χρέος όλων μας φιλε.

δεν υψώνουμε τείχη όταν υπερασπιζόμαστε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΤΑΧΤΗΤΗΣ

ΑΠΛΑ

βοηθάμε, να μην σηκώνουν τείχη κάποιοι, μια ελάχιστη μειοψηφια,

που υπερασπίζονται τι ??

τους κατακτητες !!

και τους συνεργατες τους

στο όνομα , δηθεν του αντικομμουνισμού τους.

εγω θα σου αντιγραψω εδω το ποίημα του Γερμανου παπά Martin Niemoller :

που τα λέει όλα....

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν

προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε

μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..»

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Όχι σε αυτούς που προσπαθούν να εξιδανικεύσουν τις μαύρες μέρες της Ελληνικής Ιστορίας προβάλλοντας τον βάρβαρο αντικομμουνισμό τους ως άλλοθι.

Δεν σκοπεύουν στους Κομμουνιστές μόνο

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Χρήστος


Απάντηση από deleteduser:

γιατί για να πω οτι δεν είμαι κομμουνιστής τους έγραψα ; ; ; !

ποια τείχη ρε χρήστο

εδω συντηρείτε τα παλιά και αν μπορείτε βάζετε και άλλα.

και μου λες για συζητήσεις και τείχη

αμα γκρεμιστούν ποτέ τείχη φωνάξτε με και εμένα στην τελετή κατεδάφισης

ως τότε ας κρατήσουν οι χοροι

με χίτικα και αντάρτικα

με μπλόκα και πηγάδες

μέχρι να πέσουμε ολο μαζί

σε ενα λάκκο

απο αυτούς που γίνονταν τάφοι ομαδικοί

μπας και γίνει κανα θαύμα

και λειτουργήσει ως μηχανή του χρονου.

προορισμός το πολυπόθητο 1946.....

(άσε που θα λυθούν και τα προβλήματα μας ως δια μαγείας )

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από christos04_a:

και χρειαζόταν να γραψεις στίχους για να πεις ότι δεν εισαι κομμουνιστής βρε συ Σαμουράι ?

συζητηση κάνουμε εδω

ειναι δυνατόν να ειμαστε όλοι το ίδιο?

κάτι λεμε όλοι μας

και

κατι μαθαίνουμε

η συζητηση βοηθα να ξεπεραστούν τείχη που τις περισσότερες φορες ειναι τεχνητά και χωρίζουν τους ανθρώπους, ιδιαιτερα τους μη έχοντες, για να κυριαρχούν οι έχοντες.

Χρηστος


Απάντηση από deleteduser:

σε αυτούς που δεν ανήκεις εσύ 373 ....

μακριά απο σένα και όπου να'ναι........

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από NObloodforNATO:

ΕΣΥ 372 σε ποιους ανηκεις..στους ναζι,στους σταλινες η στους ...ΧΑΖΟΥΣ ?????


Απάντηση από deleteduser:

γράφω με γράμματα μικρά

ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

γράφω με μαύρα και έντονα

και με υπογραμμισμένα

πουλάω πάλι σύνθημα

σε φόντο φαντεζί

ναζί ,σταλίνες και χάζοι

να είχαμε να λέγαμε .......

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη samurai_aiai ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από nip_t:

"(...) Ο πατέρας μου, σ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής, πολέμαγε τους Γερμανούς. Ητανε ΕΛΑΣίτης κι αυτός κι ο αδερφός μου ο Αντώνης. Οταν τέλειωσε ο πόλεμος, ο πατέρας μου κι ο αδερφός μου - τουλάχιστον όσο εγώ μπορούσα να θυμάμαι - δε μένανε ταχτικά στο σπίτι μας. Τους κυνηγάγανε, λέει, οι Χίτες. Αλλά οι Χίτες ήτανε μαζί με τους Γερμανούς και πολεμάγανε τους ΕΛΑΣίτες. Τώρα ο πόλεμος είχε τελειώσει. Ετσι έλεγε ο πατέρας. Οι Γερμανοί είχανε φύγει, το 'λεγε κι αυτό ο πατέρας. Κι ο πατέρας μου δεν έλεγε ποτέ ψέματα. Ισα ίσα, τόνε άκουγα που έλεγε σε κάτι μεγάλα παιδιά ένα βράδυ, πως μόνο οι σκλάβοι λένε ψέματα... Αλήθεια, τι θα πει σκλάβος;... Ο πατέρας έλεγε πως οι Χίτες είναι προδότες, πως δεν είναι Μανιάτες. Γιατί οι Μανιάτες είναι όλοι παλικάρια και όλοι πολεμάγανε τους Γερμανούς. Ενώ οι Χίτες μαζί με τους Γερμανούς σκοτώνανε τους Μανιάτες, και πιο πολύ όσους Μανιάτες ήτανε ΕΛΑΣίτες κι ΕΠΟΝίτες."


Απάντηση από christos04_a:

Επειδή το κοπυ - πειστ τέλειωσε και δεν έχουν άλλο τι να πουν βρίζουν προσωπικά προσπαθώντας να μας παρασύρουν να φερθούμε σαν και αυτούς, όχι..!!! τους αφήνουμε στην κοινή θέα, να εκτίθενται.

Εγώ δεν είχα δει τι είχε γράψει ο εν λόγω, μάλλον με έβριζε προσωπικά, ενώ δεν με γνωρίζει προσπαθώντας να σύρει τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο, αυτό των ύβρεων και των προσβολών κατά της νεαρής συντρόφισσας Καπετάνισσας ΕΑΜ.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι μπορούν να κάμψουν την προσπάθεια μας για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και το ξεσκέπασμα των ακροδεξιών παραχαρακτών της.

Ντρέπονται γιατί τους λέμε Γερμανοντυμένους, όσον αφορά αυτούς που υποστηρίζουν.

Μόνο ένας (ο ΚΟΜΠΑΤ) το δέχεται ανοιχτά και βάζει θέμα ιδεολογικής σύγκρουσης με τους κομμουνιστές, όπως λέει.

Αυτό όμως δεν είναι σωστό, δεν πολεμάς μαζί με τον κατακτητή της χώρας σου επειδή είσαι αντίθετος πολιτικά με την αντίσταση. Είναι όμως η άποψη του και το θεωρεί τιμή του που οι δικοί του ήταν με τους Γερμανούς για να πολεμησουν τους Κομμουνιστες όπως λέει δεν κρύβεται, λέει ευθαρσώς την αλήθεια, άσχετα αν διαφωνούμε μαζί του.

(ΚΟΜΠΑΤ με σενα μπορω να συζητησω οτιδηποτε, δεν σε εντάσσω σε όσα λέω εδω, αυτά εχουν σχέση με ένα άτομο μόνο εδω, ξερεις ποιόν ο οποίος βριζει συνεχεια προσωπικά)

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ( ο εξής ένας) λοιπόν.. Αντάρτες στο βουνό ήταν οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες, και το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ήταν με τους Γερμανούς. (έλεος !!)

Αυτή την ιστορία πιστεύουν, μάλλον τους έμαθαν να πιστεύουν, πώς να δικαιολογήσουν, στη νεότερη γενιά οι καταδότες της κατοχής, ντυμένοι με Γερμανικές στολές Ταγματασφαλίτες, ότι προσκύνησαν τον καταχτητή.

Εμεις θεωρουμε τιμη μας την υποστηριξη του ΕΑΜ ΕΛΑΣ

Αυτοί γιατί θεωρούν ντροπή να τους λες ότι οι χιτες και ι Ταγματασφαλίτες ήταν συνεργάτες των Γερμανών? Αφού αυτό ήταν οι εν λόγω !! τι να κάνουμε !!

Αναφέρεται ο εν λόγω στην Πελοπόννησο και μιλάει για κάποιον διοικητή Τάγματος τον «Κίτσο»

Για τους Γνωρίζοντες υπενθυμίζουμε:

1) Ένας Διοικητής Τάγματος, (υπ’ όψιν για όσους- όσες δεν ξερουν το τάγμα είναι τμημα ενός συντάγματος το οποίο αποτελείται από 3 τάγματα) επομένως το ταγμα ανηκει στο Σύνταγμα και υπέυθυνος είναι ο Συνταγματαρχης..!!!

2) Κανένας κατώτερος Αξιωματικός δεν υπέγραφε κάποια συμφωνια, διότι επρόκειτο για αποφάσεις πάνω από τη δικαιοδοσία του.

3) Διοικητης Τάγματος (150 έως 200 αντάρτες) δεν μπορει να υπογράψει για όλοκληρες Ταξιαρχίες συμφωνια.

4) Σε κάθε μονάδα (οι γνωριζοντες ξέρουν) υπηρχε ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ και οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ !! τέτοιες αποφάσεις λάμβαναν οι Πολιτικοί και απόφαση για την Πελοπόννησο δεν μπορουσε να λαβει ένας κατώτερος Αξιωματικός αλλά οι πολιτικοί Υπευθυνοι της Πελοποννήσου, μαζι με τη Στρατιωτικη Ηγεσία και ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ τους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ !!!

5) Κίτσος διοικητης Ταγματος που να υπέγραψε κατι με τους Γερμανους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,

6) Οι μαχες που έδωσε Ο ΕΛΑΣ το 1944 ηταν φονικότατες με τους Γερμανοιταλους.

Και επειδη αναφέρονται σε μάχες, παραθέτω εδώ μερικές από τις εκατοντάδες που έγιναν και που θα μπορουσα να γραφω μηνες για να τις αναφέρω.

Δειτε λοιπόν αγαπητοί αναγνωστες τι προσέφερε ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ στην υπεράσπιση της πατρίδας:

Μαχη στα Κανελλάκια Γορτυνίας

Η Μάχη στα Κανελλάκια Γορτυνίας, κατά την οποία ένα Τάγμα του 11ου Συντάγματος του ηρωικού ΕΛΑΣ εξουδετέρωσε μεγάλη γερμανική φάλαγγα από 11 αυτοκίνητα, με απώλειες σε άνδρες, 70 νεκρούς και 3 τραυματίες. Αφθονο πολεμικό υλικό πέρασε στους αντάρτες ενισχύοντάς τους στρατιωτικά. Και σαν αποτέλεσμα είχε να μεγαλώσει το γόητρο του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και να προχωρήσει με καινούριες δυνάμεις στον αγώνα κατά του κατακτητή.

Η Μαχη στη Γλόγοβα

Στη μεγάλη αυτή μάχη της Γλόγοβας, μια ισχυρή δύναμη Γερμανών ξεκίνησε για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή Γορτυνίας και Μαντινείας προς το Μαίναλο. Ομως μονάδες του 12ου και 6ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Πελοποννήσου με ένα αριστουργηματικό, επιτελικά καταστρωμένο σχέδιο, κύκλωσαν τον εχθρό στη θέση «Γλόγοβα», όπου κυριολεκτικά έπαθε μεγάλη πανωλεθρία.

Στο πεδίο της μάχης καταμετρήθηκαν 250 νεκροί Γερμανοί στρατιώτες και πιάστηκαν 19 αιχμάλωτοι. Ακόμη άφθονο πολεμικό υλικό έπεσε στα χέρια των ανταρτών, μαζί με μουλάρια φορτωμένα με πλιάτσικο που είχε κάνει ο εχθρός από τα γύρω χωριά. Ο ΕΛΑΣ έχασε 13 μαχητές του και τραυματίστηκαν 19. Η μάχη της Γλόγοβας υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον αγώνα του ΕΛΑΣ κατά των κατακτητών.

Μαχη στο Λεοντειο

Η μεγάλη μάχη που έγινε εκεί τον Ιούλη του 1943. Το 12ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ συνέτριψε τους Ιταλούς του λεγόμενου «ανταρτοφάγου» Γκασπάρο, που είχε σταλεί για να διαλύσει τον ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο.

Η Μάχη του Κοσμά

Η μεγάλη μάχη και στρατιωτική επιτυχίας του ΕΛΑΣ, ενάντια στις ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής, που έγινε στο χωριό Αγιος Κοσμάς Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας,

Η μάχη της 27ης Ιούλη του 1943 ήταν η μεγαλύτερη που έδωσε ο ΕΛΑΣ μέχρι τότε στην Πελοπόννησο και είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει το ηθικό του λαού και να πιστέψει ότι ο εχθρός δεν ήταν αήττητος. Οι κάτοικοι του Κοσμά. Οι άντρες πήραν μέρος στη μάχη και οι γυναίκες βοήθησαν στη μεταφορά υλικού και πυρομαχικών και στην περιποίηση των τραυματιών. Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν 28 νεκροί Ιταλοί στρατιώτες, 37 τραυματίες και 45 αιχμάλωτοι, οι οποίοι μετά από εντολή του ΕΑΜ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η μάχη στο Πούσι

η μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά γερμανικής φάλαγγας 600 ανδρών το Δεκέμβρη του 1943 στη θέση Πούσι με πανωλεθρία των Γερμανών.

Η μάχη του Βουρλιά Λακωνίας

1944 Τμήματα του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου έδωσαν σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στο Βουρλιά Λακωνίας. (την θυμούνται και οι γονείς μου) όπου οι Γερμανοι έχασαν πολλους και πολλά οχηματα και οπλισμό.

η μάχη των Σουδενών

το καλοκαίρι του 1944, όπου μια χούφτα μαχητές του ΕΛΑΣ συνέτριψαν τις γερμανικές μεραρχίες.

Η μεγάλη μαχη της Στυμφαλίας

Η Μάχη που έδωσε το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ στις 1-3 Ιούλη 1944 κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των ταγματασφαλιτών.

Η νικηφόρα αυτή μάχη, είχε σαν αποτέλεσμα την εξόντωση ολόκληρης της γερμανικής δύναμης, που είχε απώλειες 550 νεκρούς και αιχμαλώτους. Από τους ΕΛΑΣίτες 16 πατριώτες πέρασαν στο Πάνθεον των νεκρών αγωνιστών.

Οταν οι Γερμανοί, θέλοντας να υποτάξουν το λαό της ελεύθερης Πελοποννήσου, αποφασίζουν να πυρπολήσουν τα σπαρτά της ορεινής Αργολιδοκορινθίας και των κάμπων του Φενέου και της Στυμφαλίας, αναθέτουν το έργο στην 117η γερμανική Μεραρχία. Και έτσι, στις 28 Ιούνη, μια δύναμη από 1.000 στρατιώτες Γερμανούς και τσολιάδες του Ράλλη, έφτασε στον κάμπο.

Οι αντάρτες του 6ου Συντάγματος, με διοικητή τον αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού Μανώλη Βαζαίο, έγκαιρα καταλαμβάνουν τα γύρω υψώματα. Και όταν δόθηκε το σύνθημα, οι Γερμανοί βρέθηκαν κυκλωμένοι, βαλλόμενοι από παντού. Γέμισε ο κάμπος από κουφάρια σκοτωμένων, κι εκείνων που πνίγηκαν στο βούρκο της λίμνης, προσπαθώντας να γλιτώσουν. Τα αποτελέσματα της μάχης αυτής ήταν λαμπρά και έφεραν μηνύματα λευτεριάς στο σκλαβωμένο λαό.

Ετσι οι κατακτητές όχι μόνο δεν κάψανε τα σπαρτά, αλλά όσοι σώθηκαν έφυγαν σωστά ερείπια. Η μάχη της σοδειάς κερδήθηκε και μια ακόμα νικηφόρα μάχη που έδωσε ο ηρωικός ΕΛΑΣ πέρασε στις σελίδες της ιστορίας.

Η μάχη στα Δερβενοχώρια

Οι μάχες που έγιναν στα Δερβενοχώρια τον Οκτώβριο του 1943 μεταξύ των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των μεγάλων σε αριθμό γερμανικών στρατευμάτων, βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα συμμαχικά στρατεύματα να αποβιβαστούν στη Σικελία. Αλλά και πριν σε όλο το μέτωπο της Β. Αφρικής είχαν μεγάλη βοήθεια από την Εθνική Αντίσταση οι σύμμαχοι.

Και άλλες πολλές μαχες που έδωσαν τελειωτικά χτυπήματα στον καταχτητη και τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Αυτούς που τωρα οι ιδεολογικοί τους απολογητες προσπαθουν να αναγάγουν σε «αντιστασιακούς» εννοώντας φυσικά ως αντίσταση την συνδρομή τους στα Γερμανικά, Ιταλικά και Βουλγάρικα στρατεύματα εναντίον του ΕΛΑΣ.

Αυτά ως απάντηση στους ιδεολογικούς απολογητές των κουκουλοφόρων της κατοχής χιτών και ταγματασφαλιτών.

Μην πέφτετε στο επιπεδό τους φίλοι και σύντροφοι

Μην εκνευρίζεστε και τους ακολουθήσετε στο βούρκο των ύβρεων, αφήστε τους να γράφουν ότι θέλουν και να εκτίθενται στα μάτια των επισκεπτών εδώ.

Στην ουσία αυτό επιδιώκουν, γιατι δεν εχουν πλέον να πουν τιποτα εκτός από τα ηλίθια ψευδη τους που τα καταλαβαινει και ένας αδαής .

Ο λαός τους έρριξε στη λήθη και στα σκουπίδια από τότε.

Σήμερα ντρέπονται να τους λες Γερμανοπροδοτες και προσπαθουν να βγάλουν την «ρετσινιά»

Αλλά αυτή είναι γραμμένη ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ στην Ιστορία.

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χρήστος


Απάντηση από christos04_a:

Συντρόφισσα καπετάνισσα ΕΑΜ σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια

επαναλαμβανει τα ιδια και τα ιδια ο εν λόγω κύριος, δεν θα ασχοληθω μαζι του,

daffy7 .. έτσι όπως τα λές ειναι, αλλά τωρα τι να πει κανείς...

ΚΟΜΠΑΤ , εσυ τουλάχιστον παραδέχεσαι ανοιχτα τις απόψεις σου χωρίς να προσβαλλεις

και θα ηθελα να σου απαντησω μόνο μέσα σε ιστορικά και πολιτισμενα πλαισια

την διαφωνια μου μαζί σου, αλλά τωρα δεν εχω χρόνο αγαπητέ, έχω πολλή δουλεια και σωματικη και... ..διαβασμα.. :-)... και γραψιμο.. ..και για να καθησω να γραψω σε όσα παραθέτεις θελει χρόνο

και δεν τον εχω, δυστυχως.

από αυτά που παραθετεις, το γραμμα του Μάρκου δεν ειναι αυθεντικο αλλά "κατασκευασμα" δεν μιλάνε έτσι οι κομμουνιστες βρε φιλε ΚΟΜΠΑΤ.

Για όλα τα άλλα ισως βρω χρόνο να γραψω την άποψη μου.

εγώ θα επαναλάβω ένα μέρος των όσων έγραψα στην @349 απάντηση μου..

επειδη η 349 απάντηση μου ειναι μεγάλη και ισως δεν διαβάστηκε.. παραθέτω το τελευταιο τμημα της:

" ... δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στον λαό και στους εργαζόμενους.

Δουλειά τους είναι ο ρατσισμός, οι φυλετικές διακρίσεις, ο φασισμός σε κάθε του μορφή.

Στρέφονται κατά των κομμουνιστών, όπως πάντα έκαναν χρησιμοποιώντας το ως πρόφαση για την επιβολή της φασιστικής δικτατορίας.

Ο Παπαδόπουλος και οι χουντικοί τον δήθεν «Κομμουνιστικό κίνδυνο» επικαλέστηκαν, που ήταν ανύπαρκτος, για να επιβάλλουν δικτατορία, όπως είχαν εντολή από τους Αμερικάνους και την CIA της οποίας ήταν κανονικοί πράκτορες.

Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων χτυπώντας αυτούς που ενοχλούν το κεφάλαιο, την πρωτοπορία της εργατικής Τάξης,

δηλαδή ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ενώ στόχος τους είναι το σύνολο του λαού και η επιβολή από το κεφάλαιο κατασταλτικών μέτρων κατά του λαϊκού κινήματος και των διεκδικήσεων του, έως και την επιβολή φασιστικής δικτατορίας, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Για αυτό επειδή τώρα ξέρουμε όλοι τι εστί φασισμός, δεν είναι κάτι άγνωστο, ας έχουμε κατά νουν το ποίημα του πάστορα που συγκλονιζει.

Σας παραθέτω το ποίημα του πάστορα Martin Niemoller :

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν

προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε

μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..»

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Όχι σε αυτούς που προσπαθούν να εξιδανικεύσουν τις μαύρες μέρες της Ελληνικής Ιστορίας προβάλλοντας τον βάρβαρο αντικομμουνισμό τους ως άλλοθι.

Δεν σκοπεύουν στους Κομμουνιστές μόνο

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Χρήστος


Απάντηση από daffy7:

ΤΙ ασχολειστε με τους ΧΙΤΕΣ,εως και οι Χιτες νρεπονται για τους εαυτους τους και μονο με ψευδωνυμα στο καθε ΖΟΟ εμφανιζονται.....Εξω στο πραγματικο κοσμο κρυβουν τα προσωπα τους !!!!!


Απάντηση από ANETOS88:

«τιμή και δόξα» στα σκουπίδια της ιστορίας.

«τιμή και δόξα» στον σκουπιδοτενεκέ αρχηγό τους.

«τιμή και δόξα» στη χαβούζα

Μα πάνω απ’ όλα

«τιμή» και λόξα στους οπαδούς τους.


Απάντηση από deleteduser:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POST, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ............ Για το θεμα , περι της καθοδου των Χιτων στις εκλογες του 1946. Στις εκλογες κατεβηκαν παρα πολλα κομματα, εκτος του κκε, που προσπαθησε βιαια να τις σαμποταρει, επιτιθεμενο στο εκλογικο τμημα στο Λιτοχωρο, και κατεσφαζοντας ολους τους ελληνες στρατιωτες. Τα κομματα αυτα, κατεβηκαν στις εκλογες, ειτε ως Συνασπισμοι κομματων, ειτε ως μεμονομενα κομματα. Ο συνασπισμος της δεξιας , ο οποιος και κερδισε τις εκλογες, ηταν το ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Μεσα σαυτο, ανηκαν κομματα, οπως το κομμα των Βασιλοφρονων, το Πανελληνιο Εθνικο κομμα, το κομμα των Εθνικων Φιλελευθερων και αλλα πολλα. Το συνολο των ΧΙΤΩΝ, ενταχθηκε , ως δεξιοι και βασιλοφρονες, στο ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , ενω μια πολυ μικρη μεριδα τους, αποφασισε να κατελθει αυτονομα στις εκλογες, εξ'ου και το πολυ μικρο ποσοστο της. Το ιδιο εκαναν και αλλες δεξιες πτεριγες, οπως το κομμα των εθνικοφρονων. Το συνολο ομως των δεξιων , οπως και οι Χιτες , ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Η προσπαθεια σου λοιπον, να χαρακτηρισεις τους Χιτες ως φασιστες, θεωροντας οτι αυτο ηταν το ποσοστο τους ειναι ανιστορητη και προβοκατορικη.Ειμαι σιγουρος, πως με την ιδια ευκολια,χαρακτηριζεις ως φασιστες, ολοκληρο το Λαικο κομμα, το οποιο ετιμησε με την εμπιστοσυνη του, η πλειοψηφια του ελληνικου λαου,στις πρωτες μετακατοχικες εκλογες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του 44, και αφου δεν το καταφεραν, ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Αλλωστε, ως επιβεβαιωση των οσων λεω για την Χ , ειναι το γεγονος, οτι αρχηγος του μικρου αυτου κομματος που κατεβηκε στις εκλογες με την επωνυμια της Χ, δεν ηταν ο φυσικος αρχηγος της οργανωσης Γ.Γριβας , αλλα καποιος Ευσταθοπουλος. Προκειται για μια πολυ μικρη ομαδα Χιτων, που πηρε μολις 1.800 ψηφους, ενω η ιδια η οργανωση, ανα την ελλαδα,αριθμουσε πολυ περισσοτερα μελη, τα οποια ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Κατα τις εκλογες δε, του 1950, κανενα κομμα Χιτων και κανενας Γριβας, δεν κατεβηκε στις εκλογες. Τελος, σχετικα με ο,τι ανεφερες, περι μη υπαρξης σαμποταζ της Χ κατα των κατακτητων, εχω να σου πω, πως το εργο αυτο το ειχαν αναλαβει με επιτυχια αλλες δεξιες οργανωσεις, οπως ο ΕΔΕΣ, η ΕΚΑ, η' τα Εθνικα ανταρτικα σωματα του "Αντον Τσαους" στην Μακεδονια, ΕΝΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, που συνεργαζονταν με τον αποχωρουντα κατακτητη, προκειμενου να καταλαβουν την εξουσια δια της βιας. Σκοπος της Χ ηταν, η παρεμποδιση αυτης της βιαιης καταληψης της εξουσιας απο το ΚΚΕ. Το μετακατοχικο ελληνικο κρατος, δια των δεξιων και κεντρωων κυβερνησεων του, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ για την προσφορα της, αποδιδοντας της, τον τιτλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ , ενω ο ακουραστος ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ, αμεσως μετα την απελευθερωση, επιδοθηκε στον ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, υστερα απο εντολη του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ, που οδηγησε στην απελευθερωση της μεγαλονησου.

Ειναι δε , πολυ σημαντικο να τονισουμε , πως η προθεση για την ενταξη της μεγαλονησου στον εθνικο κορμο, ειχε διατυπωθει στους Αγγλους,σολη την διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου,και απο την ελληνικη κυβερνηση και προσωπικα απο τον Βασιλεα Γεωργιο τον β'. Ενα απο τα προσωπα που με ασιγαστο ποθο διακηρυτε αυτο το αιτημα,ηταν ο Γ.Γριβας,λογω της Κυπριακης του καταγωγης. Ειναι λοιπον επομενο ,οι Αγγλοι να προσπαθουν να διαβαλλουν τον μεγαλο αυτον ελληνα πατριωτη, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΜΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ . Κατα την διαρκεια του αντιαποικιακου αγωνα στην κυπρο, ηγετης του οποιου υπηρξε ο ΓΡΙΒΑΣ, οι Αγγλοι προπαγανδιζαν στον κυπριακο λαο, ακομη και οτι ομοιαζει του Χιτλερ, κατα της κατατομης του μυστακος του!!!!!! Τοσο ηταν το μισος τους προς τον αγωνιστη Γριβα.

Η ΕΟΚΑ Α' ηταν καθαρο δημιουργημα του Γριβα, που ενω μπορουσε να απολαμβανει την ωραια του συνταξουλα ως αποστρατος, μεταπολεμικα στην Αθηνα, κατεβηκε στην Κυπρο και διακινδυνευοντας την ζωη του ( 10.000 λιρες τον ειχαν επικηρυξει οι Αγγλοι) και ζωντας στα βουνα και στα λαγκαδια,ηγηθηκε του απελευθερωτικου αγωνα των Κυπριων. Εκατονταδες νεα παιδια,πιστεψαν στο ηθος του και θυσιαστηκαν για την πατριδα και τον αρχηγο τους. Ανηλικα παιδια ,οπως ο Ευαγορας Παληκαριδης οδηγηθηκαν στην αγχονη των Αγγλων. Και ο αγωνας πετυχε και η Κυπρος ελευθερωθηκε. Εργο Γριβα και του ενοπλου αγωνα του.

η πραγματικη ιστορια της οργανωσης Χ , βρισκεται στο post " Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ " . Προτεινω σολους τους εντιμους και εθνικα σκεπτομενους χρηστες,να σταματησουν να γραφουν στο εδω προβοκατορικο θεμα του ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ , που το μονο που κανει ειναι να υβριζει και να παραπληροφορει. Εχει παρει απαντησεις για ΟΛΑ.......η περεταιρω συνεχεια απλως διαδιδει τις συκοφαντιες του.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POST, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ............ Για το θεμα , περι της καθοδου των Χιτων στις εκλογες του 1946. Στις εκλογες κατεβηκαν παρα πολλα κομματα, εκτος του κκε, που προσπαθησε βιαια να τις σαμποταρει, επιτιθεμενο στο εκλογικο τμημα στο Λιτοχωρο, και κατεσφαζοντας ολους τους ελληνες στρατιωτες. Τα κομματα αυτα, κατεβηκαν στις εκλογες, ειτε ως Συνασπισμοι κομματων, ειτε ως μεμονομενα κομματα. Ο συνασπισμος της δεξιας , ο οποιος και κερδισε τις εκλογες, ηταν το ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Μεσα σαυτο, ανηκαν κομματα, οπως το κομμα των Βασιλοφρονων, το Πανελληνιο Εθνικο κομμα, το κομμα των Εθνικων Φιλελευθερων και αλλα πολλα. Το συνολο των ΧΙΤΩΝ, ενταχθηκε , ως δεξιοι και βασιλοφρονες, στο ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , ενω μια πολυ μικρη μεριδα τους, αποφασισε να κατελθει αυτονομα στις εκλογες, εξ'ου και το πολυ μικρο ποσοστο της. Το ιδιο εκαναν και αλλες δεξιες πτεριγες, οπως το κομμα των εθνικοφρονων. Το συνολο ομως των δεξιων , οπως και οι Χιτες , ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Η προσπαθεια σου λοιπον, να χαρακτηρισεις τους Χιτες ως φασιστες, θεωροντας οτι αυτο ηταν το ποσοστο τους ειναι ανιστορητη και προβοκατορικη.Ειμαι σιγουρος, πως με την ιδια ευκολια,χαρακτηριζεις ως φασιστες, ολοκληρο το Λαικο κομμα, το οποιο ετιμησε με την εμπιστοσυνη του, η πλειοψηφια του ελληνικου λαου,στις πρωτες μετακατοχικες εκλογες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του 44, και αφου δεν το καταφεραν, ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Αλλωστε, ως επιβεβαιωση των οσων λεω για την Χ , ειναι το γεγονος, οτι αρχηγος του μικρου αυτου κομματος που κατεβηκε στις εκλογες με την επωνυμια της Χ, δεν ηταν ο φυσικος αρχηγος της οργανωσης Γ.Γριβας , αλλα καποιος Ευσταθοπουλος. Προκειται για μια πολυ μικρη ομαδα Χιτων, που πηρε μολις 1.800 ψηφους, ενω η ιδια η οργανωση, ανα την ελλαδα,αριθμουσε πολυ περισσοτερα μελη, τα οποια ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Κατα τις εκλογες δε, του 1950, κανενα κομμα Χιτων και κανενας Γριβας, δεν κατεβηκε στις εκλογες. Τελος, σχετικα με ο,τι ανεφερες, περι μη υπαρξης σαμποταζ της Χ κατα των κατακτητων, εχω να σου πω, πως το εργο αυτο το ειχαν αναλαβει με επιτυχια αλλες δεξιες οργανωσεις, οπως ο ΕΔΕΣ, η ΕΚΑ, η' τα Εθνικα ανταρτικα σωματα του "Αντον Τσαους" στην Μακεδονια, ΕΝΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, που συνεργαζονταν με τον αποχωρουντα κατακτητη, προκειμενου να καταλαβουν την εξουσια δια της βιας. Σκοπος της Χ ηταν, η παρεμποδιση αυτης της βιαιης καταληψης της εξουσιας απο το ΚΚΕ. Το μετακατοχικο ελληνικο κρατος, δια των δεξιων και κεντρωων κυβερνησεων του, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ για την προσφορα της, αποδιδοντας της, τον τιτλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ , ενω ο ακουραστος ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ, αμεσως μετα την απελευθερωση, επιδοθηκε στον ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, υστερα απο εντολη του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ, που οδηγησε στην απελευθερωση της μεγαλονησου.

Ειναι δε , πολυ σημαντικο να τονισουμε , πως η προθεση για την ενταξη της μεγαλονησου στον εθνικο κορμο, ειχε διατυπωθει στους Αγγλους,σολη την διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου,και απο την ελληνικη κυβερνηση και προσωπικα απο τον Βασιλεα Γεωργιο τον β'. Ενα απο τα προσωπα που με ασιγαστο ποθο διακηρυτε αυτο το αιτημα,ηταν ο Γ.Γριβας,λογω της Κυπριακης του καταγωγης. Ειναι λοιπον επομενο ,οι Αγγλοι να προσπαθουν να διαβαλλουν τον μεγαλο αυτον ελληνα πατριωτη, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΜΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ . Κατα την διαρκεια του αντιαποικιακου αγωνα στην κυπρο, ηγετης του οποιου υπηρξε ο ΓΡΙΒΑΣ, οι Αγγλοι προπαγανδιζαν στον κυπριακο λαο, ακομη και οτι ομοιαζει του Χιτλερ, κατα της κατατομης του μυστακος του!!!!!! Τοσο ηταν το μισος τους προς τον αγωνιστη Γριβα.

Η ΕΟΚΑ Α' ηταν καθαρο δημιουργημα του Γριβα, που ενω μπορουσε να απολαμβανει την ωραια του συνταξουλα ως αποστρατος, μεταπολεμικα στην Αθηνα, κατεβηκε στην Κυπρο και διακινδυνευοντας την ζωη του ( 10.000 λιρες τον ειχαν επικηρυξει οι Αγγλοι) και ζωντας στα βουνα και στα λαγκαδια,ηγηθηκε του απελευθερωτικου αγωνα των Κυπριων. Εκατονταδες νεα παιδια,πιστεψαν στο ηθος του και θυσιαστηκαν για την πατριδα και τον αρχηγο τους. Ανηλικα παιδια ,οπως ο Ευαγορας Παληκαριδης οδηγηθηκαν στην αγχονη των Αγγλων. Και ο αγωνας πετυχε και η Κυπρος ελευθερωθηκε. Εργο Γριβα και του ενοπλου αγωνα του.

η πραγματικη ιστορια της οργανωσης Χ , βρισκεται στο post " Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ " . Προτεινω σολους τους εντιμους και εθνικα σκεπτομενους χρηστες,να σταματησουν να γραφουν στο εδω προβοκατορικο θεμα του ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ , που το μονο που κανει ειναι να υβριζει και να παραπληροφορει. Εχει παρει απαντησεις για ΟΛΑ.......η περεταιρω συνεχεια απλως διαδιδει τις συκοφαντιες του.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από jovan33:

δεν με ενδιαφέρει τί λένε οι Τάιμς του Λονδίνου...ούτε με νοιάζει ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι άδικο την περίοδο του εμφυλίου...αυτό που με ενδιαφέρει είναι ,εν έτει 2009, να σταματήσει το μίσος μεταξύ των δυο πλευρών...τελικά,κάποιοι δεν έχουν μάθει τίποτα απο την ιστορία....και αυτό είναι κακό, γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται...και συνήθως, ως φάρσα....δεν υπάρχει κανένας λόγος να (ξανα)πλακωθούμε τον...21ο αιώνα μεταξύ μας....οπότε, δεν καταλαβαίνω και τον λόγο ανάρτησης του συγκεκριμένου ποστ....αυτά τα λυπηρά γεγονότα που αναφέρονται στο ποστ...και ειδικά, όσα επακολούθησαν κατά την διάρκεια του εμφυλίου για μένα είναι περασμένα...μπορεί για κάποιους όχι ξεχασμένα, και αυτό είναι θεμιτό και κατανοητό...ωστόσο, ας αφήσουμε την διχόνοια και τα μίση στην άκρη...δεν οδηγούν πουθενά...ή μάλλον οδηγούν....στην καταστροφή....


Απάντηση από Leontoouros:

Συγγνώμη κύριε πειρατά που τόλμησα να μιλήσω για γυναίκες! Την επόμενη θα ακολουθησω το παράδειγμά σας και θα ρωτήσω πρώτα τη μαμά! Φαντάζομαι το υβρεολόγιό σας, προτιμάτε να το πληκτρολογείτε πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου για να γλυτώσετε το πιπέρι στο στόμα, και όπως ότι έχει κόκκινο χρώμα, έτσι κι αυτό θα καίει τη γλωσσίτσα σας!

Υ.Γ: Αγαπητοί αναγνώστες, τώρα να δείτε παραλληρημα από τον πειρατή της μπανιερας! (χε,χε,χε).


Απάντηση από deleteduser:

Στις 15 Φεβρουαρίου του 1943, στο έντυπο του ΕΑΜ Μακεδονίας «Ελευθερία», στη Θεσσαλονίκη γράφει :

«Ας αγκαλιάσουμε τα επερχόμενα γεγονότα, τη θύελλα που θα ξεσπάσει πάνω στη χώρα μας κι ας αγωνιστούμε για τη λευτεριά του λαού. Ας αντισταθούμε σε κάθε αντίδραση των προδοτών κι ας μη επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση αντιλαϊκού τυραννικού καθεστώτος μέσα στο τόπο μας. Έλληνες, Μακεδόνες, Εβραίοι, Βλάχου ενωθείτε για τη λευτεριά».

Να κάνω κανένα σχόλιο για το «Μακεδόνες»; Ας το αφήσω καλύτερα

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Γράμμα του Μάρκου, αρχιστράτηγου του ΔΣ προς το Ζαχαριάδη. Αν και γράφτηκε το 1948 φανερώνει τους σκοπούς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ εις βάρος της χώρας μας

Περιέχεται στο βιβλίο «Η Ελληνική ανταρσία», (The Greek Sedition, σελ.210) του F.A. Voigt.

«Σύντροφε,

Ως αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, είμαι υποχρεωμένος να σας επαναλάβω εγγράφως τα όσα σας εξέθεσα προφορικώς προ της αναχωρήσεως μου δια Μόσχαν, λόγω της στρατιωτικής τακτικής την οποίαν ακολουθούν το Στρατιωτικόν Αρχηγείον και η Κυβέρνησις της Μόσχας.

Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κυρήξουμε την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα άτινα μας οδήγησαν εις Βάρκιζαν και άτινα οφείλονται εις το γεγονός ότι όταν απηφθύνθημεν δια βοήθειαν προς την Μόσχαν ο σύντροφος Στάλιν, λησμονών τας υποσχέσεις του ωμίλησεν περί διπλωματικών υποχρεώσεων.

Ότε τέλος η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος πλέον να δράση και ότι ηδήνατο να στραφή προς την γωνίαν εκείνη του κόσμου, την αποκαλούμενην Ελλάδα, γνωρίζων ότι αύτη του ήτο απαραίτητος δια την συμπλήρωσιν των φιλοδόξων του σχεδίων, γεγονός όπερ εξεμεταλεύθημεν δια να φέρουμε εις πέρας την πολιτικήν μας της συστάσεως λαϊκής δημοκρατίας εις την χώραν μας και να πραγματοποιηθεί ούτω το όνειρον μας, το οποίον επί 28 έτη μας έβγαζεν εις το πεζοδρόμιον (δηλαδή διαδηλώσεις, οχλαγωγίες εις ταςπολεις )

Από της στιγμής εκείνης αρχίσαμεν να εξαναγκάζομεν τα μεγάλα και μικρά χωριά της Ελλάδος εις την εξέγερσιν, συμπεριλαμβανομένην εις αυτό τούτο το επιτελικό σχέδιο των συμμάχων μας δια να δυνηθώμεν να προκαλέσωμεν την οικονομικήν κατάρρευσιν της χώρας και να εξαναγκάσωμεν την Κυβέρνησιν των Αθηνών να μας δεχθή εις τας γραμμάς της, όπερ θα εσήμαινεν το πρώτον βήμα προς κατάληψιν της εξουσίας. Ότε όμως αντελήφθημεν ότι η Κυβέρνησις των Αθηνών ήτο αποφασισμένη να εξοφλήση άπαξ δια παντός τας διαφοράς της μεθ’ ημών, απεφασίσαμεν να δημιουργήσωμεν κανονικόν στρατόν εκ 50.000 ανδρών δια να καταλάβωμεν τη βοηθεία των ενόπλων δυνάμεων την Κυβέρνησιν. Το αντίτιμον της επιτεύξεως των άνω ήταν η υπέρ των γειτόνων μας νέα διευθέτησις των συνόρων μας και η εκ των προτέρων αποδοχή των δυσμενών όρων του συμφώνου ειρήνης. Ούτως ο σύντροφος Στάλιν έφερεν εις πέρας τους σκοπούς του σχετικώς προς την Αλβανίαν, Γιουγκοσλαυΐαν και Βουλγαρίαν, δίδων εις αυτάς τα όσα ήθελαν εις βάρος μας, δια να δυνηθώμεν να προβούμεν εις την απόπειραν συντρίψεως του Έλληνος πολεμιστού, του παραδείγματος τούτου του θάρρους.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Στρατηγός ΜΑΡΚΟΣ

-Τέλος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Ι. Ιωαννίδης γράφει στα απομνημονεύματά του : - ΠΡΟΣΟΧΗ ! -«Παρόλα όσα γράφτηκαν, σκοπός μας ήταν πάντοτε η προλεταριακή επανάσταση. Κατά την Κατοχή το ΚΚΕ, με φανατισμό, χρησιμοποίησε ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ κάθε μέσο, ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ(!!). ΕΤΣΙ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΚΕ»

ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΥΦΙΕΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΡΕ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;

ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ Η ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ..

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ...

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΡΙΒΑ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΑΚΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΡΕΑ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΗ, ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ,

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΖΗΤΩ Η Χ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

'' Ο Χίτλερ στέλνει τ' άρματα

να τα ζωστούν τσολιάδες

να λευτερώσουν τα βουνά

απ' τους κομμουνιστάδες ''

(παραδοσιακο τραγουδι

της Αιτωλιας)

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη COMBAT88 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

ο Bουκμάνοβιτς-Τέμπο στο βιβλίο του «Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», (Παρίσι 1949) γράφει ότι ο Σιάντος που υπερηφανευόταν για την αριθμητική δύναμη και πολεμική ικανότητα του ΕΛΑΣ, σε ερώτησή του «γιατί τότε δεν κάνετε μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις κατά των Γερμανών;», απάντησε πως «σκοπός του είναι η διατήρηση ανέπαφης της δύναμης του ΕΛΑΣ για τη μάχη κατάκτησης της εξουσίας στην Αθήνα κατά την απελευθέρωση»

O Βουκμάνοβιτς-Τέμπο. Δεξί χέρι το Τίτο και αρχιτέκτονας του «Μακεδονικού» κρατιδίου των Σκοπίων. Ήταν ο σύνδεσμος με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ και έγραψε αρκετά για αυτό το θέμα.

Για να «διασκεδαστούν» οι φόβοι των φανατικών κομμουνιστών από τις διακηρύξεις του ΕΑΜ, κυκλοφόρησε μεταξύ των στελεχών του ΚΚΕ το 1943 η παρακάτω εγκύκλιος :

«Το απελευθερωτικόν κίνημα είναι μορφή οξυτάτου λαϊκού αγώνα. Μορφή που στη πραγματικότητα δεν αναιρεί, αλλά επιβεβαιώνει την πάλη των τάξεων, έστω και αν φαινομενικά σταματάει η διεκδίκηση των σκοπών του Προλεταριάτου. Η Λαϊκή Δημοκρατία, που πρέπει γενικά να προπαγανδίζεται, στους ΕΑΜίτες πρέπει για τον συνειδητά ενταγμένο κομμουνιστή να είναι μόνο προβαθμίδα, το μεταβατικό δηλ. στάδιο για τη πραγματοποίηση του σοσιαλισμού, δηλ. της δικτατορίας του προλεταριάτου στη χώρα μας. Βέβαια η προσεκτική και συστηματική προπαγάνδα των καθαρά κομουνιστικών σκοπών μέσα στις καινούργιες λαϊκές μάζες των ΕΑΜιτών πρέπει να αποβλέπει στο να αυξήσει τον αριθμό των οπαδών μας». Αυτό όμως πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να μην τρομάζει εκείνους που δεν είναι ακόμη ψυχικά και σωματικά προετοιμασμένοι γι’ αυτό το σκοπό».

Πάλι ο Βουκμάνοβιτς-Τέμπο στο βιβλίο του «Le Parti Communiste De Grece Dans La Lutte De Liberation National», (Παρίσι 1949) σελ 25 γράφει :

«To KKE έδρα υποχθονίως εντός του EAM. Τα μέλη του κόμματος δεν έπρεπε να λαμβάνουν τον λόγον ενώπιον των μαζών ως κομμουνισταί. Οι κομμουνισταί δεν είχαν το δικαίωμα να ομιλούν εξ’ ονόματος του κόμματος, αλλά μόνον εξ’ ονόματος του ΕΑΜ. Γενικώς το κόμμα απέκρυπτε συστηματικώς το πρόσωπόν του από τας μαγάλας μάζας του Ελληνικού λαού».

«Δεν ημπορούμεν εδήλουν εις τον αντιπρόσωπον του Γιουγκοσλαβικού Κομμουνιστικού Κόμματος τα μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τζήμας και Καραγιώργης να επιτρέψωμεν όπως το απελευθερωτικόν κίνημα λάβει εντονότερον «χρώμα», διότι τότε η αντίδρασις θα μας κατηγορούσε ότι δημιουργούμεν ένα κομμουνιστικόν στρατόν.»

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη COMBAT88 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

Ο Β. Μπαρτζώτας-Φάνης επικεφαλής της Κομμουνιστικής οργάνωσης Αθήνας (Κ.Ο.Α.) στη μελέτη του «Η πολιτική των στελεχών του ΚΚΕ τα τελευταία δέκα χρόνια» μας το βεβαιώνει κατηγορηματικά

«Το Α΄ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ, είχε επεξεργαστεί το φθινόπωρο του 1943 και την Άνοιξη του 1944 πρακτικά το ζήτημα της εξουσίας και δώσαμε όλα τα στελέχη του κόμματος στον ΕΛΑΣ. Η επιτροπή πόλης της ΚΟΑ αποφάσισε στις αρχές του Σεπτέμβρη 1944 την ένοπλη εξέγερση». (Το Δεκεμβριανό Κίνημα Πολιτική και Κοινωνική Βιβλιοθήκη).

Την προετοιμασία αυτή «προδίδουν» και τα λόγια του Βελουχιώτη στον αποχαιρετισμό του προς την 3η Μεραρχία του ΕΛΑΣ (Πελοποννήσου) :

«Ο Μωρηάς τώρα είναι ελεύθερος από κατακτητές. Όμως δεν είναι ελεύθερος από εσωτερική αντίδραση. Πρέπει να συντριβεί κι αυτή για να μπορεί ο ΕΛΑΣ να πει πως εξεπλήρωσε απόλυτα την αποστολή του. Πιστεύω απόλυτα πως ο ΕΛΑΣ Πελοποννήσου θα εκπληρώσει απόλυτα το καθήκον του. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε το έργο σας θαρραλέα και αποφασιστικά. Ο νους μου φτερουγίζει στη στιγμή που θα ξανασυναντηθώ μαζί σας σε καινούργιες μάχες και δόξες και εύχομαι αυτή η στιγμή να μην αργήσει».

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη COMBAT88 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από koursaros_2:

Που το πας που το φερνεις παλι στις γυναικες καταληγεις ! Γιατι κανετε τους γαμιαδες εσεις που μας αποκαλειστε πρροδευτικοι ? Το ξερετε οτι ειστε γλυωδεις ?


Απάντηση από Leontoouros:

Μερικοί εδώ μέσα, προσπαθούν να δικαιώσουν ντε και καλά το Φρόϋντ και τους επιγόνους του. Σε ποιο στάδιο είναι τάχα προσκολημενοι..το στοματικό? Το πρωκτικό? Ή μήπως η βωμολοχίες πρέπει να αποδοθούν σε αξεδιάλυτο οιδιπόδειο σύμπλεγμα? Με το συμπάθο αλλά μόνο με χιούμορ μπορείς να τους αντέξεις!

Υ.Γ: Ποιος πάει στοίχημα, πως αν τους ρωτήσεις τις απόψεις για τις γυναίκες θα τις κατατάξουν όλες σε π...., εκτός φυσικά από τη μανούλα? Στοιχηματίζω 1προς 10! (χε, χε είπαμε κάτι πράγματα είναι προβλέψιμα).


Απάντηση από koursaros_2:

Siga mi klasete ! Porda !


Απάντηση από JKS84:

PONAEI POLY H ALHTHEIA THN DEKSIA

otan ma8ete pws o laos den einai toso m#L@K#s ...kai arxisete n exafanizeste siga siga gia to kalo tis Elladas.

H ARISTERA THA EINAI EDW H KENTROARISTERA,H SOSIALISTIKH H KOMMOUNISTIKH G NA G@M###THN DEXIA TOYS DIKTATORES VASILIADES PROPAGANDES SYNOMOSIES LOGOKRISIES KAI TON KA8E FASISTA


Απάντηση από deleteduser:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POST, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ............ενα ακομη copy pasteλι γιανα γλυκαθητε κουμουνια. Για το θεμα , περι της καθοδου των Χιτων στις εκλογες του 1946. Στις εκλογες κατεβηκαν παρα πολλα κομματα, εκτος του κκε, που προσπαθησε βιαια να τις σαμποταρει, επιτιθεμενο στο εκλογικο τμημα στο Λιτοχωρο, και κατεσφαζοντας ολους τους ελληνες στρατιωτες. Τα κομματα αυτα, κατεβηκαν στις εκλογες, ειτε ως Συνασπισμοι κομματων, ειτε ως μεμονομενα κομματα. Ο συνασπισμος της δεξιας , ο οποιος και κερδισε τις εκλογες, ηταν το ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Μεσα σαυτο, ανηκαν κομματα, οπως το κομμα των Βασιλοφρονων, το Πανελληνιο Εθνικο κομμα, το κομμα των Εθνικων Φιλελευθερων και αλλα πολλα. Το συνολο των ΧΙΤΩΝ, ενταχθηκε , ως δεξιοι και βασιλοφρονες, στο ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , ενω μια πολυ μικρη μεριδα τους, αποφασισε να κατελθει αυτονομα στις εκλογες, εξ'ου και το πολυ μικρο ποσοστο της. Το ιδιο εκαναν και αλλες δεξιες πτεριγες, οπως το κομμα των εθνικοφρονων. Το συνολο ομως των δεξιων , οπως και οι Χιτες , ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Η προσπαθεια σου λοιπον, να χαρακτηρισεις τους Χιτες ως φασιστες, θεωροντας οτι αυτο ηταν το ποσοστο τους ειναι ανιστορητη και προβοκατορικη.Ειμαι σιγουρος, πως με την ιδια ευκολια,χαρακτηριζεις ως φασιστες, ολοκληρο το Λαικο κομμα, το οποιο ετιμησε με την εμπιστοσυνη του, η πλειοψηφια του ελληνικου λαου,στις πρωτες μετακατοχικες εκλογες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του 44, και αφου δεν το καταφεραν, ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Αλλωστε, ως επιβεβαιωση των οσων λεω για την Χ , ειναι το γεγονος, οτι αρχηγος του μικρου αυτου κομματος που κατεβηκε στις εκλογες με την επωνυμια της Χ, δεν ηταν ο φυσικος αρχηγος της οργανωσης Γ.Γριβας , αλλα καποιος Ευσταθοπουλος. Προκειται για μια πολυ μικρη ομαδα Χιτων, που πηρε μολις 1.800 ψηφους, ενω η ιδια η οργανωση, ανα την ελλαδα,αριθμουσε πολυ περισσοτερα μελη, τα οποια ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Κατα τις εκλογες δε, του 1950, κανενα κομμα Χιτων και κανενας Γριβας, δεν κατεβηκε στις εκλογες. Τελος, σχετικα με ο,τι ανεφερες, περι μη υπαρξης σαμποταζ της Χ κατα των κατακτητων, εχω να σου πω, πως το εργο αυτο το ειχαν αναλαβει με επιτυχια αλλες δεξιες οργανωσεις, οπως ο ΕΔΕΣ, η ΕΚΑ, η' τα Εθνικα ανταρτικα σωματα του "Αντον Τσαους" στην Μακεδονια, ΕΝΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, που συνεργαζονταν με τον αποχωρουντα κατακτητη, προκειμενου να καταλαβουν την εξουσια δια της βιας. Σκοπος της Χ ηταν, η παρεμποδιση αυτης της βιαιης καταληψης της εξουσιας απο το ΚΚΕ. Το μετακατοχικο ελληνικο κρατος, δια των δεξιων και κεντρωων κυβερνησεων του, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ για την προσφορα της, αποδιδοντας της, τον τιτλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ , ενω ο ακουραστος ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ, αμεσως μετα την απελευθερωση, επιδοθηκε στον ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, υστερα απο εντολη του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ, που οδηγησε στην απελευθερωση της μεγαλονησου.

Ειναι δε , πολυ σημαντικο να τονισουμε , πως η προθεση για την ενταξη της μεγαλονησου στον εθνικο κορμο, ειχε διατυπωθει στους Αγγλους,σολη την διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου,και απο την ελληνικη κυβερνηση και προσωπικα απο τον Βασιλεα Γεωργιο τον β'. Ενα απο τα προσωπα που με ασιγαστο ποθο διακηρυτε αυτο το αιτημα,ηταν ο Γ.Γριβας,λογω της Κυπριακης του καταγωγης. Ειναι λοιπον επομενο ,οι Αγγλοι να προσπαθουν να διαβαλλουν τον μεγαλο αυτον ελληνα πατριωτη, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΜΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ . Κατα την διαρκεια του αντιαποικιακου αγωνα στην κυπρο, ηγετης του οποιου υπηρξε ο ΓΡΙΒΑΣ, οι Αγγλοι προπαγανδιζαν στον κυπριακο λαο, ακομη και οτι ομοιαζει του Χιτλερ, κατα της κατατομης του μυστακος του!!!!!! Τοσο ηταν το μισος τους προς τον αγωνιστη Γριβα.

Η ΕΟΚΑ Α' ηταν καθαρο δημιουργημα του Γριβα, που ενω μπορουσε να απολαμβανει την ωραια του συνταξουλα ως αποστρατος, μεταπολεμικα στην Αθηνα, κατεβηκε στην Κυπρο και διακινδυνευοντας την ζωη του ( 10.000 λιρες τον ειχαν επικηρυξει οι Αγγλοι) και ζωντας στα βουνα και στα λαγκαδια,ηγηθηκε του απελευθερωτικου αγωνα των Κυπριων. Εκατονταδες νεα παιδια,πιστεψαν στο ηθος του και θυσιαστηκαν για την πατριδα και τον αρχηγο τους. Ανηλικα παιδια ,οπως ο Ευαγορας Παληκαριδης οδηγηθηκαν στην αγχονη των Αγγλων. Και ο αγωνας πετυχε και η Κυπρος ελευθερωθηκε. Εργο Γριβα και του ενοπλου αγωνα του.

η πραγματικη ιστορια της οργανωσης Χ , βρισκεται στο post " Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ " . Προτεινω σολους τους εντιμους και εθνικα σκεπτομενους χρηστες,να σταματησουν να γραφουν στο εδω προβοκατορικο θεμα του ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ , που το μονο που κανει ειναι να υβριζει και να παραπληροφορει. Εχει παρει απαντησεις για ΟΛΑ.......η περεταιρω συνεχεια απλως διαδιδει τις συκοφαντιες του.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΟΜΗΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ '80 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΡΟΝΕΣ ΕΚΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από christos04_a:

όπως ακριβως το είπα.

......

για τους χίτες μιλάμε, και αυτοί..

μιλάνε για οτιδηποτε άλλο εκτος από τους ΧΙΤΕΣ.

και εκφραζονται και ...εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ ....

................Της ΝΔ

......Του συνδικαλιστικού κινηματος ...

..................το οποίο δεν ξέρουν καν τι ειναι !

επίσης.... εκφράζονται... για τις αντεργατικές !!!!!!! ενεργειες της Κυβερνησης

ποιοί ??? ... η "εκπρόσωποι της ...δεξιάς" όπως λένε !!!

και αφου ερμηνευουν με την ασφαλιτικη λογική την πολιτικη του εργατικού κινήματος

(μόνο έτσι ξέρουν να μιλάνε, άλλου ειδους ανάλυση τους ειναι "κομμουνιστικός δάκτυλος" !!!)

ποιοί ?? μα αυτοί που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ !!!

.....και αφού όλα αυτά συμφωνα με αυτους συμβαινουν...

πέφτει και το συμπέρασμα!!!!,

όπως ακριβως το έθεταν οι χιτλερικοί στη Γερμανία την 10ετια του 30

..φταινε οι ξενοι ... που παρεπιπτόντως κουβαλάνε τα αφεντικά εδω...

και όχι οι αντικειμενική λειτουργία του καπιταλιστικού συστηματος

ο καπιταλισμός δηλαδή....

τους αξίζει η απόλυτη αδιαφορία και περιφρόνηση,

και το λέω αυτό σε καθε Δημοκράτη και το εξηγω στην 349 @ απαντηση μου.

μην παιζουμε το παιχνιδι τους

και τους αναδεικνυουμε σε ισότιμους συνομιλητες και αναδεικνυουμε τις απόψεις τους

ως ισχυουσες... αυτο ζητανε!!!

γιαυτό και ειναι προκλητικοί

γιατι

το Ιντερνετ είναι το καλυτερο μεσο διαφημισης για αυτους

γιατι εδω μπορουν να βριζουν και να λασπολογουν

χωρις τον κίνδυνο να τους κλεισουν μεσα !!!

και φυσικά χωρις τον κίνδυνο να γελοιοποιηθουν δημοσίως...

ΑΓΝΟΗΣΤΕ τους

Χρηστος


Απάντηση από Leontoouros:

Φίλε Χρήστο και συντρόφισσες, σύντροφοι, συνοδοιπόροι στο δρόμο του αγώνα!

Για ακόμα μια φορά απευθύνομαι σ' εσάς γιατί θεωρώ μάταιη κάθε άλλη απεύθυνση για τους λόγους που εξήγησα στην 347 τοποθέτησή μου και επιβεβαιώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Όχι, δεν είναι η δική μου ικανότητα σε μαντεψιές, είναι δική τους προβλεψιμότητα λόγω ρηχότητας. Επιμένω πως όσο τους δίνουμε την ευκαιρία θα ανοίγουν τον οχετό της "τραβεστί" (με την έννοια της μεταμφίεσης & επουδενί με σεξιστική χροιά) ιδεολογίας τους, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τραβήξουν την προσοχή. Αυτη την τελευταία την έχουν τόσο ανάγκη όσο και ο Μπενίτο που όταν συνελήφθη απ' τους αντάρτες ως ύστατη χάρη ζήτησε να μην του χαλάσουν το "θεάρεστο" πρόσωπο. Η συζήτηση με τέτοια άτομα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραμείνει πολιτική διότι ούτε το θέλουν, ούτε το μπορούν, ούτε το αντέχουν. Εξού η καταφυγή σε αφορισμους, βρισιές και λασπολογία.

Ακόμα κι αυτό το ποσοστό το οποίο επικαλούνται (8%), αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι νούμερο συμβολικό, καθώς στη αριστερά η δυναμική του κινήματος ουδέποτε μετριόταν με ψηφαλάκια (τουλάχιστον όχι μόνο), αλλά με τους μεγαλειώδεις αγώνες του ελληνικού λαού στους δρόμους. Όπως η μεγαλειώδης πανστρατειά για την υποδοχή του Κλίντον, όπως τα εκατομμύρια του λαού στην προδοσία Οτσαλάν, όπως ακόμα αναρίθμητοι κολασμένοι στις αλησμόνητες μέρες του Δεκέμβρη μετά τη δολοφονία ενός αθώου 15χρονου. Πότε η ακροδεξιά είδε τέτοιες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τέτοια συσπείρωση πίσω από τα πανώ της? Ποτέ και ούτε θα την δει στα καλύτερά της όνειρα. Διότι, αδυνατούν να κατανοήσουν πως όταν βγαίνουν αγώνες και οι άνρωποι αλλάζουν ραγδαία τις αντιλήψεις τους αναζητούν οάσεις ελευθερίας που μόνο η αριστερά μπορεί να προσφέρει. Στη συλλογική μνήμη αυτού του λαού, ακόμα κι αν ψηφίζει για τους όποιους λόγους τα ρεφορμιστικά κόμματα, η ελευθερία έχει ταυτιστεί με την κόκκινη σημαία κι αυτό το αποδυκνείουν οι αγώνες που ανέφερα κι άλλοι αναρίθμητοι που μπορώ να επικαλεστω.

Και που ήταν αυτοί οι δήθεν πατριώτες Καπετάνισσα_εάμ, ΄κάθε φορά που ο ελληνικός λαός εξεγείρονταν και έβγαινε μαζικά στους δρόμους? Πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ παριστάνοντας τους "αγανακτισμένους πολίτες", τρέχοντας να συνδράμουν στην καταστολή και τη φίμωση τα αφεντικά τους. Αυτά όμως ο λαός[τον τάχα μου επικαλούνται] τα ξέρει και γι' αυτό τους ξεβράζει σε κάθε κινητοποίησή του.

Γι' αυτό δεν ξέρω αν αξιζουν την οργή μας ή τον οίκτο μας...Τότε ήταν με τις μαύρες στολές, τώρα κρύβονται πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ.

Μια ζωή υποτακτικοί του εκάστοτε αφέντη, καλωσορίζοντάς τον στα γόνατα

Μια ζωή ραγιάδες , ραγιάδικο και το φέρσιμό τους.

Leontoouros.


Απάντηση από deleteduser:

Δεν αμφιβαλλουμε καθολου, πως το ΠΑΣΟΚ την 10ετια του '80 προεβει στην παροχη συνταξεων σε ολους τους γνωστους ξενοκινητους χρηματισμενους ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. Ο μεγιστος περιγελος ηταν, οτι πηραν συνταξεις, και εαμοβουλγαροι,που την περιοδο της κατοχης ηταν 2 και 3 ετων!!!!Καλα εκανε το Πασοκ, αφου οι συνοδοιποροι του ΚΚΕ, το στηριζαν μια χαρα, αλλωστε την κονομα ουδεις εμισησε. Η αποδειξη της ευγνωμοσυνης του ΚΚΕ προς το Πασοκ, ηταν να παραπεμψει τον Παπανδρεου στο ειδικο δικαστηριο το 1990!!!!!!! Σημερα το ΚΚΕ , εχοντας αριστες σχεσεις με την ηγεσια της ΝΔ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΑΛΛΗΣΒΕΡΗΣΙ με δουλιτσες να παρεχονται απο την κυβερνηση στις επιχειρησεις του κκε απο την μια, και απο την αλλη μια προκλητικη ανοχη των εργατοπατερων του κκε προς τις αντεργατικες ενεργειες της κυβερνησης, κι ολα αυτα βεβαια, και φυσικα , γιατι η κυβερνηση αρνηται να αρθρωσει αντιΑΡΙΣΤΕΡΟ λογο, φοβουμενη μην προκαλεσει τους αναποφασιστους αριστερους και πανε στο Πασοκ,ως κομμα που εχει τις πιθανοτητες να κυβερνησει. Πολυ καλα κανει λοιπον η κυβερνηση της ΝΔ και πληρωνει τους κομουνιστες, και πολυ καλα κανουν και οι κομουνιστες και εξαργυρωνουν την ανοχη τους και την σιωπη τους, αλλωστε μια ζωη αργυρωνητοι(πουλημενοι) ηταν, πότε στην Σοβιετικη Ενωση, πότε στο Πασοκ, και τωρα στην ΝΔ. ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΧΤΙΣΕΣ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΥΔΡΩΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο λαος της δεξιας εαμοβουλγαροι, δεν χαρακτηριζεται απο τις πολιτικες αποφασεις των εκαστοτε πολιτικων αρχηγων του, που υποκριπτουν πολιτικες σκοπιμοτητες, αλλα απο την ιδια του την συνειδηση. Σεις ειστε εκει στο 8%......εκι σας κατεταξε ο ελληνικος λαος, και παντα τελευταιοι σολες τις συνδικαλιστικες αρχαιρεσιες. Το ιδιο ισχυει και για τον υπολοιπο ελληνικο λαο του κεντρου(σημερινο Πασοκ). Οσο για τα περι γερμανοντυμενων, ας παρουμε μια γευση για την συνεργασια του ΚΚΕ με τους ΝΑΖΙ στην κατοχη.......Συμφωνο Στρατιωτικης συνεργασιας μεταξυ Γερμανων και ΕΛΑΣ, ΥΠΕΓΡΑΦΗ την 1η Σεπτεμβριου 1944 , καπεταν Κιτσος διοικητης 2ου Ταγματος , 31ου συνταγματος του ΕΛΑΣ και ΕΡΙΧ ΦΡΕΝΣΚΕ ταγματαρχης του γερμανικου στρατου,ως εκπροσωπος των γερμανικων ενοπλων δυναμεων στην ελλαδα) . Τελος για την αποψη που ειχε η εφημεριαδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,την ποια επικαληται ο εαμοβουλγαρος θεματογραφος, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ......... να τι εγραφε η συγκεκριμενη εφημεριδα, γιαυτους, την επομενη της περιφανους νικης του ελληνικου λαου στον Γραμμο, εναντιον του ξενοκινητου κομουνισμου : "" Ο συμμοριτισμος μετα τριετες οργιο αιματος, εκπνεει. Τον ενικησε και τον συνετριψε ο ελληνικος λαος. Και μονο αυτος, ξενος κανεις δεν εχυσε το αιμα του στην μεγαλη αυτη μαχη, που εχει τοσες ομοιοτητες με την πρωτη κατα ξηραν νικη εναντιον του αξονος, την οποια προσεφερε η Ελλας στον κοσμο "" Διπλα στο αρθρο, υπηρχε μια φωτογραφια χαρακτηριστικη......η φωτογραφια ενος ελληνα στρατιωτη, με φυσιγνωμια αρρενωπη. Το βαρυ ντουφεκι αναρτημενο στον ωμο, το κρανος παλιο αγγλικο, και τα φυσιγγια κρεμασμενα στο στηθος "μπαντολιερα".οπως τα φορουσαν οι συμμοριτες , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από deleteduser:

ποση μαλακια υπαρχει στον κοσμο............. για 1000στη 4η φορα το ρομποτακι στην 348 κανει το ιδιο κοπυπειστ απο το <<μαθημα>> τοι Μιχαλολιακου... καλα ρε κλοουν εχεις ξεφτιλιστει με αυτα που λες.. δεν το καταλαβαινεις?? δες ρε πανιβλακα τι παει ναπει μαζικοτητα και χιλιαδες κοσμο αποτυχημενοι με ολη τη σημασια της λεξεως... που κανετε μια πορεια και 50 ατομα ζητημα ειναι αν θα μαζευεστε.. θα θελετε ρε περιθωριακα στοιχεια να ειχατε εστω και ενα 8%? αμ δεν σφαξαμε.. απο το 1% εχετε δουλιτσα ακομη και δεν προκαιται ποτε να το ξεπερασετε..

ξεστραβωσου http://stavrochoros.pblogs.gr/2008/11/mme-eikones-poy-den-paizoyn-.html

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη kapetanissa_eam ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από christos04_a:

Όταν πρωτομπήκα εδώ πριν ένα χρόνο περίπου έπεφτα «με τα μούτρα» να απαντήσω σε αυτές τις χυδαιότητες.

Έχω απαντησει πολλάκις σε αυτά τα οποία είναι έωλα και ανάξια απάντησης, έως γελοία..

τα οποία δεν αντέχουν όχι στην ιστορική επιστήμη καθοτι ψευδη γνωστότατα..

Αλλά ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ !!! ( ειναι εντελώς γελοία ιστορικά πέραν καθε λογικής και αστηρικτα)

Αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να απαντησω πάλι και για να μην δώσω την επίφαση της αναγνώρισης ως υπαρκτής και άξιας σχολιασμού συγκεκριμένης πρακτικής και ιδεολογίας την οποία εκφράζουν κάποιοι εδώ με συγκεκριμένη πρακτική και συμπεριφορά.

οι συγκεκριμένοι τύποι, (ο ένας κυρίως, οι άλλοι είναι συζητησιμοι.. )

από τότε που διάβασαν τις νεώτερες εκδόσεις της ιστορίας που μας μάθαινε η χούντα

και τις ιστοριούλες της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών ...

με συγγραφείς τους γνωστούς ακροδεξιούς σημερινά μπουμπούκια του ΛΑΟΣ και μαθητές του Πλευρη..............θεώρησαν ότι....μορφώθηκαν ιστορικά...!!!

και κάνοντας αντιγραφή - επικόλληση σε διάφορα σαιτ του Ιντερνέτ

νομίζουν ότι κάνουν πολιτική...!!

όπως διαφαινεται και από τα γραφόμενα του γνωστού εδώ «εκπροσώπου» των ιδεών αυτών και της πρακτικής τους, με ύμνους «εις την Βασιλικήν Χωροφυλακήν»

πρόκειτα για γόνους Χωροφυλάκων και Γερμανοντυμένων που έδρασαν κατά τις μαύρες περιόδους της χώρας μας,

η δε πολιτική τους ιστορία είναι συνυφασμένη με εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού στην υπηρεσία των κατακτητών.

( κατοχή, κουκουλοφόροι, δοσίλογοι, Μαυραγορίτες, Γερμανοντυμένοι, ΧΙΤΕΣ δολοφονοι γνωστοί εγκληματίες που έδρασαν μαζί με τα στρατεύματα κατοχής, (Βουλγαρους, Ιταλους Γερμανούς) χούντες, κυπριακό βασανιστές ΕΑΤ -ΕΣΑ, Πολυτεχνείο, εξορίες, φασισμός.

περιόδους όπου χάθηκε η Κύπρος και ο λαός ήταν στα σίδερα

Με λίγα λόγια

Πρόκειται για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ όπως τους αποκάλεσε τότε η εφημερίδα «Ελευθερία»

για να κατανοηθεί καλύτερα αυτό που λέω δείτε

ποιά είναι η απήχηση και η κοινωνική αποδοχή αυτών που λένε.

Δείτε,

Ποιό κομμάτι του Ελληνικού λαού υιοθετεί τα λεγόμενά τους.

Συγκεκριμένα ποιο τμήμα του Ελληνικού λαού που εκπροσωπείται πολιτικά:

ας ξεκινήσουμε από το ΠΑΣΟΚ

το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ξεκίνησε με αναφορές στην Εθνική Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό

στην κυβερνητική θητεία του αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση καθιερώνοντας και ημέρα μνήμης.

η ΝΔ

Καθιέρωσε με ΝΟΜΟ !! την άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ τους πολεμιστές του Δημοκρατικού στρατού

καθιερώνοντας τη σύνταξη τους για όσους ήταν τραυματίες ( ο θείος μου ο Χρήστος).

Επίσης με τη ρύθμιση αυτή δικαιώθηκαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, Δάσκαλοι, καθηγητές, Στρατιωτικοί, κ.λ.π που το μετεμφυλιακό κράτος τους έδιωξε από τις δουλειές τους, τους εξόρισε για πολλά χρόνια και με το νόμο αυτό συνταξιοδοτήθηκαν !!

(ο Φράνκο στην Ισπανία αναγνώρισε το Δημοκρατικό Στρατό επίσης παρ’ ότι δικτάτορας)

και τα δύο κόμματα λοιπόν και ο ΣΥΝ δεν δέχονται τις θέσεις αυτές που προβάλλουν εδώ οι γνωστοί, όσο για τον ΛΑΟΣ δεν διαφοροποιείται από τα παραπάνω,

δεν παίρνει επίσημα ΠΟΤΕ θέση για αυτά ο πονηρός Καρατζαφέρης για να μην προκαλεί, μην αφήνοντας τα ακροδεξιά του στελέχη να προκαλούν.

Αυτά εξ ολοκλήρου τα υιοθετεί ένα κόμμα !!!

η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ... δηλαδή το 0,01% του Ελληνικού λαού.

Ε γιατί να γίνεται ζήτημα η θέσης τους ενώ καταδικάζεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ?

Την ακροδεξιά την γνωρίσαμε ως λαός , την βάλαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Ο λαός την έβαλε στη θέση της, εκεί που ήταν πάντα.

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Και εκεί θα ανήκει πάντα.

Μην τους δίνετε σημασία, αφήστε τους να κρώζουν, δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στον λαό και στους εργαζόμενους.

Δουλειά τους είναι ο ρατσισμός, οι φυλετικές διακρίσεις, ο φασισμός σε κάθε του μορφή.

Στρέφονται κατά των κομμουνιστών, όπως πάντα έκαναν χρησιμοποιώντας το ως πρόφαση για την επιβολή της φασιστικής δικτατορίας.

Ο Παπαδόπουλος και οι χουντικοί τον δήθεν «Κομμουνιστικό κίνδυνο» επικαλέστηκαν, που ήταν ανύπαρκτος, για να επιβάλλουν δικτατορία, όπως είχαν εντολή από τους Αμερικάνους και την CIA της οποίας ήταν κανονικοί πράκτορες.

Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων χτυπώντας αυτούς που ενοχλούν το κεφάλαιο, την πρωτοπορία της εργατικής Τάξης,

δηλαδή ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ενώ στόχος τους είναι το σύνολο του λαού και η επιβολή από το κεφάλαιο κατασταλτικών μέτρων κατά του λαϊκού κινήματος και των διεκδικήσεων του, έως και την επιβολή φασιστικής δικτατορίας, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Για αυτό επειδή τώρα ξέρουμε όλοι τι εστί φασισμός, δεν είναι κάτι άγνωστο, ας έχουμε κατά νουν το ποίημα του πάστορα που συγκλονιζει.

Σας παραθέτω το ποίημα του πάστορα Martin Niemoller :

«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα

γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν

προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.

Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε

μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..»

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Όχι σε αυτούς που προσπαθούν να εξιδανικεύσουν τις μαύρες μέρες της Ελληνικής Ιστορίας προβάλλοντας τον βάρβαρο αντικομμουνισμό τους ως άλλοθι.

Δεν σκοπεύουν στους Κομμουνιστές μόνο

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Χρήστος


Απάντηση από deleteduser:

Επειδη κουμουνια σεις ειστε τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟ 8%, επειδη στον αποφλοιωμενο σταλινικο σας εγκεφαλο δεν μπορειτε να χωνεψετε το φτυσιμο που τρωτε χρονια τωρα καθηλωμενοι σε ολες τις εκλογες, εθνικες και σωματιακες σε μονοψηφια ποσοστα, αποφασισατε να παραποιησετε και την ιδια την ιστορια. Αυτο παρτετο χαμπαρι,δεν θα σας το επιτρεψουμε. Εσυ ζωντοβολο στο 346.....μαθε να διαβαζεις τουλαχιστον σωστα το ψευδωνυμο μου.....ΑΘΑΛΗΣ....κι οχι Αταλης.......αλλα για εαμοβουλγαρα παλι και πολλα ελληνικα ξερεις. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ POST, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ............ενα ακομη copy pasteλι γιανα γλυκαθητε κουμουνια. Για το θεμα , περι της καθοδου των Χιτων στις εκλογες του 1946. Στις εκλογες κατεβηκαν παρα πολλα κομματα, εκτος του κκε, που προσπαθησε βιαια να τις σαμποταρει, επιτιθεμενο στο εκλογικο τμημα στο Λιτοχωρο, και κατεσφαζοντας ολους τους ελληνες στρατιωτες. Τα κομματα αυτα, κατεβηκαν στις εκλογες, ειτε ως Συνασπισμοι κομματων, ειτε ως μεμονομενα κομματα. Ο συνασπισμος της δεξιας , ο οποιος και κερδισε τις εκλογες, ηταν το ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Μεσα σαυτο, ανηκαν κομματα, οπως το κομμα των Βασιλοφρονων, το Πανελληνιο Εθνικο κομμα, το κομμα των Εθνικων Φιλελευθερων και αλλα πολλα. Το συνολο των ΧΙΤΩΝ, ενταχθηκε , ως δεξιοι και βασιλοφρονες, στο ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ , ενω μια πολυ μικρη μεριδα τους, αποφασισε να κατελθει αυτονομα στις εκλογες, εξ'ου και το πολυ μικρο ποσοστο της. Το ιδιο εκαναν και αλλες δεξιες πτεριγες, οπως το κομμα των εθνικοφρονων. Το συνολο ομως των δεξιων , οπως και οι Χιτες , ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Η προσπαθεια σου λοιπον, να χαρακτηρισεις τους Χιτες ως φασιστες, θεωροντας οτι αυτο ηταν το ποσοστο τους ειναι ανιστορητη και προβοκατορικη.Ειμαι σιγουρος, πως με την ιδια ευκολια,χαρακτηριζεις ως φασιστες, ολοκληρο το Λαικο κομμα, το οποιο ετιμησε με την εμπιστοσυνη του, η πλειοψηφια του ελληνικου λαου,στις πρωτες μετακατοχικες εκλογες. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του 44, και αφου δεν το καταφεραν, ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Αλλωστε, ως επιβεβαιωση των οσων λεω για την Χ , ειναι το γεγονος, οτι αρχηγος του μικρου αυτου κομματος που κατεβηκε στις εκλογες με την επωνυμια της Χ, δεν ηταν ο φυσικος αρχηγος της οργανωσης Γ.Γριβας , αλλα καποιος Ευσταθοπουλος. Προκειται για μια πολυ μικρη ομαδα Χιτων, που πηρε μολις 1.800 ψηφους, ενω η ιδια η οργανωση, ανα την ελλαδα,αριθμουσε πολυ περισσοτερα μελη, τα οποια ενταχθηκαν στο Λαικο κομμα. Κατα τις εκλογες δε, του 1950, κανενα κομμα Χιτων και κανενας Γριβας, δεν κατεβηκε στις εκλογες. Τελος, σχετικα με ο,τι ανεφερες, περι μη υπαρξης σαμποταζ της Χ κατα των κατακτητων, εχω να σου πω, πως το εργο αυτο το ειχαν αναλαβει με επιτυχια αλλες δεξιες οργανωσεις, οπως ο ΕΔΕΣ, η ΕΚΑ, η' τα Εθνικα ανταρτικα σωματα του "Αντον Τσαους" στην Μακεδονια, ΕΝΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, που συνεργαζονταν με τον αποχωρουντα κατακτητη, προκειμενου να καταλαβουν την εξουσια δια της βιας. Σκοπος της Χ ηταν, η παρεμποδιση αυτης της βιαιης καταληψης της εξουσιας απο το ΚΚΕ. Το μετακατοχικο ελληνικο κρατος, δια των δεξιων και κεντρωων κυβερνησεων του, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ για την προσφορα της, αποδιδοντας της, τον τιτλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ , ενω ο ακουραστος ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ, αμεσως μετα την απελευθερωση, επιδοθηκε στον ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, υστερα απο εντολη του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ, που οδηγησε στην απελευθερωση της μεγαλονησου.

Ειναι δε , πολυ σημαντικο να τονισουμε , πως η προθεση για την ενταξη της μεγαλονησου στον εθνικο κορμο, ειχε διατυπωθει στους Αγγλους,σολη την διαρκεια του Β' Παγκοσμιου πολεμου,και απο την ελληνικη κυβερνηση και προσωπικα απο τον Βασιλεα Γεωργιο τον β'. Ενα απο τα προσωπα που με ασιγαστο ποθο διακηρυτε αυτο το αιτημα,ηταν ο Γ.Γριβας,λογω της Κυπριακης του καταγωγης. Ειναι λοιπον επομενο ,οι Αγγλοι να προσπαθουν να διαβαλλουν τον μεγαλο αυτον ελληνα πατριωτη, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΜΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ . Κατα την διαρκεια του αντιαποικιακου αγωνα στην κυπρο, ηγετης του οποιου υπηρξε ο ΓΡΙΒΑΣ, οι Αγγλοι προπαγανδιζαν στον κυπριακο λαο, ακομη και οτι ομοιαζει του Χιτλερ, κατα της κατατομης του μυστακος του!!!!!! Τοσο ηταν το μισος τους προς τον αγωνιστη Γριβα.

Η ΕΟΚΑ Α' ηταν καθαρο δημιουργημα του Γριβα, που ενω μπορουσε να απολαμβανει την ωραια του συνταξουλα ως αποστρατος, μεταπολεμικα στην Αθηνα, κατεβηκε στην Κυπρο και διακινδυνευοντας την ζωη του ( 10.000 λιρες τον ειχαν επικηρυξει οι Αγγλοι) και ζωντας στα βουνα και στα λαγκαδια,ηγηθηκε του απελευθερωτικου αγωνα των Κυπριων. Εκατονταδες νεα παιδια,πιστεψαν στο ηθος του και θυσιαστηκαν για την πατριδα και τον αρχηγο τους. Ανηλικα παιδια ,οπως ο Ευαγορας Παληκαριδης οδηγηθηκαν στην αγχονη των Αγγλων. Και ο αγωνας πετυχε και η Κυπρος ελευθερωθηκε. Εργο Γριβα και του ενοπλου αγωνα του.

η πραγματικη ιστορια της οργανωσης Χ , βρισκεται στο post " Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ " . Προτεινω σολους τους εντιμους και εθνικα σκεπτομενους χρηστες,να σταματησουν να γραφουν στο εδω προβοκατορικο θεμα του ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ , που το μονο που κανει ειναι να υβριζει και να παραπληροφορει. Εχει παρει απαντησεις για ΟΛΑ.......η περεταιρω συνεχεια απλως διαδιδει τις συκοφαντιες του.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη ATHALIS_BUAS ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από Leontoouros:

Σύντροφοι, στο να απαντάμε σε ένα συνεχές και ακατάληπτο υβρεολόγιο, το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει τόσο την πενία πολιτικών επιχειρημάτων όσο και τα συμπλέγματα διάφορων που καλύπτονται πίσω από την μάσκα της πολιτικής, δεν έχει άλλο νόημα. Αντίθετα, συντηρούμε τις μύχιες επιθυμίες εγωκεντρικών πλασμάτων που με προκάλυμμα την ιδεολογία προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή, έστω και με αρνητικό & υβριστικό τρόπο, την οποία νιώθουν ανίκανοι να διεκδικήσουν στην πραγματική ζωή.

Από λεβεντομαγκιές και χυδαιότητα πίσω από την κάλυψη του πληκτρολογίου έχουμε συνηθίσει, ειδικά από άτομα που πίσω από την κατ΄επίφαση υπεράσπιση ακραίων και προκλητικών θέσεων, προσπαθούν απλά να ικανοποιήσουν έναν άρρωστο ναρκισσισμό.

Μέσα από τις τόσες απαντήσεις κάθε νηφάλιος αναγνώστης έχει πια βγάλει τα συμπεράσματά του. Κάθε συνέχιση της κουβέντας στο επίπεδο που προσπαθούν να την ρίξουν, εξυπηρετεί πλέον μονάχα τις αυτάρεσκες, απολίτικες &ανομολολόγητα αυνανιστκές προθέσεις τους για ψίχια προσοχής. Αν ήταν λίγο περισσότερο ειλικρινείς με τον ίδιο τον εαυτό τους κατ' αρχήν, θα διεκδικουσαν την προσοχή που πιστεύουν πως τους αναλογεί με αμεσότητα και πιστεύω πως κανείς μας δε θα τους την αρνούνταν. Όμως εδώ όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το συνεχές παραλληρηματικό υβρεολόγιο, όσο απαντάμε συντηρούμε τη νοσηρότητά τους.

Όποια απάντηση κι αν δεχτώ για αυτήν την τοποθέτησή μου (καθότι οι αντιδράσεις ορισμένων που αγγίζουν τα όρια της ψυχοπαθολογίας είναι απόλυτα προβλέψιμες) παρακαλώ μην δώσετε συνέχεια.

Αντι επιλόγου:

"Όποιος κοιτάζει ένα ανοιχτό παράθυρο

ποτέ δε βλέπει τόσα πράγματα

Όσα όποιος κοιτάζει ένα παράθυρο κλειστό."

Σαρλ Μπωντλαίρ


Απάντηση από deleteduser:

καλα ο αλλος.... εχει κολλησει στο να κοπιαρει τις ιδιες μαλακιες..... το θεμα θα κλειδωσει και αυτος θα συνεχιζει να κοπιαρει τις μαλακιες του... και ας μην μπαινουν πλεον η ταινια μεσα του εχει κολλησει εκει... << και για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα του προβοκατορα κομμουνιστη..>> (χαχαχαχαχα) παω στοιχημα πως οταν πεφτει να κοιμηθει το βραδυ αυτα γυριζουν στο <<μυαλο>> του.. τα βλεπει και στον υπνο του.. χαχαχαχα.... θα του λενε καλημερα και αυτος θα απανταει:<< και για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα του προβοκατορα κομμουνιστη..>> χαχαχαχαχαχαχα....

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη kapetanissa_eam ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από JKS84:

KAI MHN KSEXNAS O KOKOS DEN ERXETAI POTE KSANA

EINAI TEOS KAI BASILIA DEN KSANA BLEPEIS OPOS KAI META TIS EKLOGES POLLY KAIRO THA KSANAKANEIS NA DEIS TO MAKSIMOU

KAI KOPSE LIGO AYTA POU PINEIS KAHKES


Απάντηση από koursaros_2:

ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ !!!


Απάντηση από koursaros_2:

ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Η ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ = ΚΚΕ )

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ "ΟΜΑΣ Χ"

ΤΕΛΟΣ


Απάντηση από koursaros_2:

ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΛΕΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΞΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ ΣΕ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΓΥΑΡΟ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ "ΚΥΝΔΥΝΟΥ" ΒΛ ΜΑΗΣ 68 (ΑΡΓΟΤΕΡΑ)

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ 1000 ΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ !


Απάντηση από koursaros_2:

ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ! ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1864 1881

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α ! ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 1896 ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 1913

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 1914

ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 1924

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ! 1945 ΕΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ 1955 ΔΙΑΔΙΚΑΣΕΙΕΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΝΗ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1967 ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

1974 ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΟΧΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ Β !)

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α ! ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1897 - 1912- 1914 - 1919

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ! 1 ΦΟΡΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΣΕ !

Η ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ! ΤΟΥΒΛΑ !


Απάντηση από koursaros_2:

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ! ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΕΩΣ ΟΥΤΕ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΡΕΝΤΙΚΟΥΛΩΝ ΡΕΖΙΛΙΔΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ! 1 ΦΟΡΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ !


Απάντηση από koursaros_2:

Ψιτ ! Πρασινορουφιανε ....

Μαθε καλα !

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ! ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟΥ Ο Ι Κ Ο Υ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΕ ! ΕΚ ΜΗΤΡΟΣ ΟΛΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΔΩΝ

Μαθε τωρα την καταγωγη του Τζουνιορ ... Τζωρτζ Παπανδρεου - Μινεικο εκ μητρος της Μαργκο Τσαντ !

ενα τεταρτο Ελληνας ο Τζουνιορ πρασινορουφιανοιΕπιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.