Συζητήσεις - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Χρήστης: koursaros_1
Θέμα: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Ημερομηνία: 04/01/09 18:49

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο.Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα. Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις,και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.

Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ,Έκρον,Γάζα, και Ασκάλον.Η γή των Φιλισταίων ονομαζόταν απο τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των κρητών» ακριβώς λόγω της κυρίαρχης παρουσίας των φιλισταίων στην περιοχή.Σύνφωνα με τις λίγες επιγραφές που έχουν μείνει,κατά το 630 π.χ. οι φιλισταίοι είχαν χάσει την ελληνική τους γλώσσα και μιλούσαν Αραμαϊκά.

Όμως με την ελληνιστική περίοδο,η ελληνική παρουσία και γλώσσα επανεμφανίζονται στην Παλαιστίνη.Η ελληνιστική περίοδος διάρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π.χ.Η επαρχία της Γαλιλαίας,όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας, ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες.Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού. Αν και οι πόλεις ευρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή διοίκηση, το ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής και οι Φιλισταίοι που μετονομάστηκαν παλαιστίνιοι,είχαν ξανά εξελληνιστεί.

Με την κάθοδο του χριστιανισμού,οι Έλληνες της Παλαιστίνης,αλλά και οι παλαιστίνιοι,όπως και οι κάτοικοι της Συρίας,της Ιωρδανίας,και του Λιβάνου,έγιναν χριστιανοί.Όταν διαιρέθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία,η Παλαιστίνη,όπως και όλες οι άλλες χώρες της περιοχής, έγιναν μέρος του Βυζαντίου.Κατά συνέπεια,οι παλαιστίνιοι άλλα και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Συρίας,του Λιβάνου,και της Ιωρδάνιας έγιναν 'Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι.

Με την εμφάνιση του Ισλάμ,και τις επιδρομές των Αράβων από την έρημο της Αραβίας,το Βυζάντιο έχασε αυτές τις περιοχές στους μουσουλμάνους Άραβες.Οι Άραβες επέβαλαν τη θρησκεία τους και τη γλώσσα τους στις χώρες που κατέκτησαν.Έτσι μαζί με τη μουσουλμανική θρησκεία,η περιοχή αυτή υιοθέτησε και την αραβική γλώσσα,και σε πολύ μικρό διάστημα ο πληθυσμός αραβοποιήθηκε.

Όμως όχι όλοι οι κάτοικοι της Παλαιστίνης,και των γύρω χωρών έγιναν μουσουλμάνοι.Αρκετοί παρέμειναν χριστιανοί ορθόδοξοι,αν και έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούν μόνο αραβικά.Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου,αυτοί όλοι οι αραβόφωνες Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι,ονομάστηκαν Ρωμιοί Ορθόδοξοι(Rum Orthodox) από τους Τούρκους,όπως το ίδιο και οι Έλληνες.Από τότε οι αραβόφωνες κάτοικοι της Παλαιστίνης αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής,αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται Rum Orthodox,δηλ. Ρωμιοί Ορθόδοξοι και όχι άραβες.Σίγουρα "Ρωμιοί" δεν είναι μόνο οι Ελλαδίτες κι οι Ελληνοκύπριοι.Οι αραβόφωνες Rum Orthodox, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Βυζαντινοί στη Μέση Ανατολή.
Απάντηση από koursaros_1:

Μα εγω δε μπορω να καταλαβω ... Εγιναν αγωνες και επαναστασεις για αν γινει το ελληνικο κρατος ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΙ ΕΝΙΩΘΑΝ ? Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ! Και απλα κοιτανε καποιοι να βρουνε οτι αυτοι οι προγονοι μας που αγωνιστηκαν για ελευθερια και για ενωση διαφορων εδαφων για να γινει η νεα Ελλαδα αν ηταν "ανακατεμενοι" ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ! ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ! ΚΙ ΟΜΩΣ ! ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ! ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ !

ΟΤΙ "ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ"


Απάντηση από ALFA1970:

Κουρσαρε ετσι είναι και ας τους να λένε οτι θένε. Αν διάβαζαν τις απαντήσεις που έδωσα πριν θα το καταλάβαιναν. Προκαλώ τον καθένα με στοιχεία να μου αποδέιξει το αντίθετο. Και για τουρκοκρητικούς ανάφερα και μάλιστα πολλές φορές σκληρότερους από τους τούρκους, αλλά με την ανταλαγή πλυθησμών δεν υπα΄χουν πλέον στοιχεία τέτοια στον πλυθυσμό. Και να υπήρχαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ και παρα πολλοι απο αυτούς κρυπτοχριστιανοί. Ενδεικτικά ανφέρω τους Κουρμούληδες στο Ηρακλειο (Μεσσαρά) και τους 4 Μάρτυρες στο Ρέθυμνο!!!!


Απάντηση από koursaros_1:

ΜΑ ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ... ΘΕΛΟΥΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ) ΗΤΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ ) ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ !

ΣΑΜΑΝ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ !


Απάντηση από koursaros_1:

ΑΛΦΑ1970 .. ΤΟ 1669 ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ! ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΥΤΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕ ΤΗ ΚΑΝΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΑ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗ ΚΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ ΤΠΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ !


Απάντηση από koursaros_1:

ΤΕΛΟΣ .. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΛΜΕΡΑΥΚΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΜΕ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ! ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ " Η ΛΙΑΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΠΤ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ - ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ - ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ..

"ΑΥΤΗ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΣΑΝ "ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ" ΕΠΛΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ"

Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ !

ΟΣΟΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΟΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΡΑΚΤΩΡΩΝ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !


Απάντηση από ALFA1970:

Φίλε Λοκι εχεις δικιο οσον αφορα τον τονο μου. Παρασύρθηκα απο το υφος σου και ζηταω συγνωμη για την εκφραση. Αλλα μάλλον δεν διάβασες καλά τις απαντήσεις μου. Δες τις και το ξανασυζητάμε όποτε θες.

Ο κουρσάρος σου έδωσε κάποιοες απαντήσεις, και αμα θες συζητάμε και το άλλο θέμα που αφορα την απρουσια των εβραιων στην κρητη. Αλλωστε παντου υπήρχαν αλλα πάντα αποτελούσαν ξεχωριστή κοινωβική σέκτα. Ειδικά στον Μεγάλο Κάστρο είχε πάρα πολλούς. Σήμερα ελάχιστους. Βεβαια πάντα οι φίλοι μας οι Εβραίοι στ απλάισια του μεγάλου ισραήλ εποφθαλμιούν το νησι. Αλλωστε αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια, μαζί με την Κύπρο.


Απάντηση από koursaros_1:

ΣΑΜΑΝ .. ΕΧΕΙ ΛΕΧΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ Ο ΑΚΑ "ΜΕΝΑ" (ΜΙΝΩΑΣ) ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ! Η ΜΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Α ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ! ΕΓΩ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΡΑΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ! ΟΙ ΕΤΟΚΡΗΤΕΣ ΚΤΛ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ! Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ! ΟΠΟΥ Ο ΔΙΑΣ (ΚΡΗΤΕΣ) ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ (ΙΕΡΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ) ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ (ΣΑΦΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ) ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ! (ΔΗΛ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ) ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΕΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ! Ο ΔΙΟΣ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΣΑΜΑΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ" ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ (ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΛΑΣΓΟΙ" ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


Απάντηση από koursaros_1:

ΝΑΙ 66 ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΓΩ ! ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ! ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ !

ΤΟΥΡΚΟΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΥΘΗΣΜΩΝ ΤΟ 22 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ! Ο ΑΛΦΑ1970 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ! ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΩΤΕΟΥΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ! ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ! ΣΑΡΑΚΙΝΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΤΟ 961 ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΩΡΟ ΦΩΚΑ (ΧΑΝΤΑΚΑΣ , ΚΑΝΤΙΑ ΚΤΛ) ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΙ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΩΝΑ "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ"


Απάντηση από deleteduser:

συντροφε ALFA1970

το λοκι γροθοι δεν το γνωριζω αλλα μπορεις αν θες να μας κανεις μια επιδειξη ωστε να το μαθουμε.

οχι δεν καταγομαι απο την λεβεντογεννα απατητη και ασπιλωτη φυλετικα Κρητη αλλα απο το Γιοτουνχαϊμ .

αφου δεν ξερεις τους "ρουστικους" , τουλαχιστον εχεις ακουστα τους "Αμπαδιωτες " , τους "λινοβαμβακους" ή εστω τους 'Τουρκοκρητες" ;

δεν αμφισβιτει κανεις (ουτε ο shaman θεωρω) την ελληνικοτητα της Κρητης και των Κρητων , αλλα ειναι και αφελες να παραβλεπουμε μια ιστορικη αληθεια , οτι δηλαδη ιστορικοι χωροι οπως η ελλαδα , σταυροδρομια συναντησης πολιτισμων , λαων και ιστορικων εξελιξεων , υπηρξαν ανεκαθεν τοποι πολιτισμικης και φυλετικης οσμωσης.

αυτο ειναι κατι αυτονοητο και δεν ειναι καθολου αρνητικο.

το αντιθετο μαλλον.

αυτο ειναι που κανει εναν λαο ξεχωριστο γιατι εμπλουτιζει και ανανεωνει τα γεννετικα και πολιτισμικα του χαρακτηριστικα.

ΥΓ: για την "κρητικη παρουσια στην Παλαιστινη ειπαμε.

μηπως να πουμε τωρα και για την εβραϊκη στην Κρητη ;

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη loki_gothi ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από ALFA1970:

φίλε στην 62 το λοκι γροθοι το γνωρίζεις???? Μήπως κατάγεσε και εσυ από Κ΄ρητη?????


Απάντηση από ALFA1970:

Αν είδες επίσης σε μια απο τις απαντήσεις μου φίλε Σαμαν για τα ονόματα που έδωσες όπως το Βιτζεντζος και Δομίνικος, απλα θα επαναλάβω οτι αρκετοί ενετοι ασπάστηκαν το ορθόδοξο δόγμα και αποροφήθηκαν στον ντόπιο πλυθυσμό. Οπως επίσης είπα οτι ήταν και οι πρώτοι που ασπα΄στηκαν τον μουσουλμανισμό για να κρατήσουν τα κεκτιμένα τους, μια και δεν είχαν ισχυρή εθνική συνείδηση. Εχω διαβάσει σε βιβλιο που αφορά την προέλευση τον επωνύμων στην κρήτη ακόμα οτι και η δική μου οικογένεια έχει ενετική ρίζα.


Απάντηση από ALFA1970:

Aγαπητε Σαμαν. Μια και μου το έχεις ξαναπέι με το Ρουστικοι. Εκτός απο το χωριό Ρούστικα που είναι λίγο έξω από το Ρέθυμνο, τετοια λέξη δεν την έχω ακούσει. Και πίστεψε με ξέρω αρκετά καλά την τοπική ιστορία. Σε εχω ξαναρωτήσει σε μια ίδια απάντηση σου σε παλιότερο πόστ να μου πεις γι΄αυτους αλλα απάντηση δεν πήρα!!!!!. Τόσο εγω όσο και ο αγαπητός Κουρσάρος έχουμε παραθάσει κάποια στοχεία με απόδείξεις. περιμένω τα δικά σου.


Απάντηση από deleteduser:

shaman

ασε την προπαγανδα.

εδω μιλαμε για παλ-ΕΛ-αιστινους .

μιλανε τα ντοκουμεντα.

κοιτα τον Αραφατ .

φτυστος ο Μανουσος απο τα Σφακια.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη loki_gothi ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από shaman:

oso gia ton koyrsaro, h syzhthsh einai dyskolh metaksy toy ' to kalo ayto paidi, den mporei na katalabei, oti mia allhlepidrash, opws aytes poy perigrafei kai einai yparktes asfalws, den shmainei kai e8nologikh taytothta ! oi aigyptioi kai oi xaldaioi eixdan epishs epidrash stoys ellhnes, opws kai oi foinikes kai oi mikrasiates, xwris ayto na shmainei oti etaytizonto.

einai pi8anwtato ontws to na eixan kapoia sxesh oi proellhnes krhtes me toys filistaioys kai ta alla aytox8ona mesogeiaka fyla (kares klp), opws kai me toys eteokyprioys - alla, oloi aytoi oi proellhnikoi plh8ysmoi, den exoyn kammia sxesh me toys ellhnes ths arxaikhs kai ths klasikhs ellados, pro ths afiksews twn teleytaiwn sthn ellada, opws kai oi shmerinoi arabes ths palaistinhs den exoyn sxesh me toys filistaioys, oi opoioi sth diadromh ths istorias, ths arxaias hdh, eksafanisthkan san fylh, afomoiwmenoi apo ta aramaika kai ta arabika kai syrika fyla.


Απάντηση από shaman:

syggnwmhn, filoi moy, poy den mporw na synexisw th syzhthsh sas, dioti briskomai sto ekswteriko, kai mpainw sto zou gia peripou ena lepto thn hmera .

asxeto, alla ... afoy den blepete stous krhtes kammia ma kammia ksenh epirroh, ti hsan, as poyme, telos pantwn oi ''roustikoi'' ? toys exete akoysei pote ?

hsan, en pash periptwsei, symmiktoi plh8ysmoi me onomata poy h krhth kai oi krhtikoi den eixan pote (bitsentzos, domhnikos, ka), kai hsan apo toys kapoioys mono poy emeinan sthn krhth kai eksellhnis8hkan siga siga - opws kai polloi alloi.

opoios pantws den blepei sthn krhth arabikh, o8wmanikh kai enetikh epidrash toylaxiston, asfalws prepei na kanh ton aommato, den ekshgeitai alliws ...

na pernate kala oso 8a leipw !


Απάντηση από koursaros_1:

Τωρα θα δειτε το χαρτη της λωριδας της Γαζας οπου αντιστοιχει πληρως στην αρχαια πενταπολη των Κρητων της Φιλισταιας. Παρατηρειστε μια ονομασια πολεως σαν KHAN "YUNIS"

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gaza_Strip_map.png

Λινκ απο Βικιπεδια


Απάντηση από koursaros_1:

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡ Μ!


Απάντηση από ALFA1970:

Κουρσαρε θα συμφωνήσω απολύτως για μια ακόμα φορά μαζί σου!!!!!! Καλη συνέχεια!!!!


Απάντηση από koursaros_1:

Αυτα αλφα1970 ας τα διαβαζουν αυτοι που ασπαζονται ανυποστατες θεωριες περι ξενων επιρροων στη Κρητη


Απάντηση από ALFA1970:

Kουρσάρε δεν ειχαν ολοι φραγκολεβαντίνικη καταγωγή αλλα το καθεστώς ηταν τόσο σκληρο που ορισμένοι δεν αντεξαν. Παντως οι περισσότεροι ήταν έτσι. Απλα το αναφέρω για να επισημάνω οτι και το ποσοστο από την ενετική κατοχη που είχε εντριφύσει στο ντοπιο στοιχειο εχει φύγει. Αυτο με τα λιανοντούφεκα οντως ειναι γραφικό!!!! Το τραγικό όμως είναι οτι λόγω του οτι τα όλπλα τότε εριχναν μια μπαλωθια (εχει βγει και το αποφθεγμα (βάστα Τούρκο να γεμίσω!!!!!) χρησιμοποιούσαν τους αμάχους σαν προκάληψη. Τους έβαζαν σαν ασπίδα μπροστά από το ασκέρι και επιτιθόταν στους ανταρτες. Αναγκαστικά έριχναν στο πλυθος και το εκμεταλεύονταν οι Τούρκοι ώστε να επιυεθουν μια και ήθελε χρόνο να γεμίσεις. Αυτους τους ονόμαζαν περιπεκτικά ΣΑΚΟΥΛΙΈΡΗΔΕΣ αναλώσιμοι....

Ηταν και αυτο μέτρι πίεσης στο ντοπιο στοιχειο....Ειδικά τα πρώτα πιο σκληρα χρόνια της κατοχής!!!!


Απάντηση από koursaros_1:

Τι με κανεις τωρα βρε αλφα1970 ! Θα παω να ξαναβρω στοιχεια για τους 3 μεγαλους αρμπεντεδες μεταξυ κρητικων και τουρκοκρητων ! Οπου πολεμουσαν με τα λιανοτουφεκα και εξυβριζαν στη κρητικη διαλεκτο φυσικα οι με τους δε και το αντιστροφο με λογια ποιητικα ! Αυτα ειναι !


Απάντηση από koursaros_1:

Οχι Αλφα1970 δε το γνωριζα αυτο για τους Τουρκοκρητες της Συριας ! Ειναι πολυ λυπηρο παντως ενω ειχαν ελληνικη καταγωγη εστω και φραγκολεβαντινικη αλλα επι το πλειστων ελληνικη να ειχαν τετοια τυχη ! Μαζι με τα ξερα δηλ καιγονταν και τα χλωρα ! Και να αντιμετοπιζονται ρατσιστικα ! Αν και θεωρω οτι οσοι αλαξοπιστουσαν ησαν απλα δειλοι !


Απάντηση από ALFA1970:

Κουρσάρε αυτο με τις βεντέτες συναίβεναι σε όλη την κρητη και ειδικά σε Ηράκλειο και Λασίθι. Ορισμένοι γενίτσαροι ήταν ακόμα πιο σκληροι με ον ντόπιο πλυθυσμό, και οι βεντέτες γινόταν με την μορφή ενέδρας, ακι απο του ςμεν ακι απο τους δε. Ασχετα αν βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση το νησι.


Απάντηση από ALFA1970:

Κουρσάρε οι περισσότεροι απο αυτους που έφυγαν κατα την ανταλαγη πλυθυσμων δεν μιλούσαν καν Τουρκικά. Μιλούσαν ελληνικά και τραγουδούσαν την τοπικη παραδοσιακη μουσική. Πολύ γνωστός είναι ο Λυραρης Τουρκοκρητικός Καραγκιουλές. Αλλωστε στην συντριπτική τους πλειοψηφεία τα επίθετα τους ήταν ελληνικά και το μικρό ονομα Οθωμανικό!!!! Ακομα και σήμερα ειδικά αν ξέρεις το Χαμιντιέ στην Συρία μιλούν ακόμα τα ελληνικά μην σου πω πιο χαρακηριστικά από εμας εδώ στην κρήτη μια και εκει δεν υπάρχει η επιροή απ ξενα στοιχεία.


Απάντηση από koursaros_1:

Τωρα θα δειτε το χαρτη της λωριδας της Γαζας οπου αντιστοιχει πληρως στην αρχαια πενταπολη των Κρητων της Φιλισταιας. Παρατηρειστε μια ονομασια πολεως σαν KHAN "YUNIS"

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gaza_Strip_map.png

Λινκ απο Βικιπεδια


Απάντηση από koursaros_1:

Aλφα1970 αυτο δε το γνωριζα για τους τουρκοκρητες απλα ξερω για τους αρμπεντεδες - βεντετες μεταξυ Κρητων και Τουρκοκρητων επι οθωμανοκρατιας στο Ηρακλειο ! Επισης εχω δει σε ντοκυμαντερ γεροντες Τουρκοκρητες στα Μοσχονησια που αφηγουνταν για την κακομεταχειρηση που ειχαν στα σχολεια οταν ηταν παιδακια απο τα αλλα τουρκακια επειδη ησαν Ρωμιοι ! Οπου τα φτυνανε και τα εξυβριζαν ... Ενδιαφερον ομως πληροφορια δινεις


Απάντηση από ALFA1970:

Κουρσάρε θα συμφωνήσω απόλυτα με την απάντηση που έδωσες στην 27 σου. αυτο ακριβώς ξέρω και εγώ. Απλά θα προσθέσω οτι οι περισσότεροι εξισλαμισμένοι Κρήτες, ήταν ενετικής καταγωγής οι οποίοι είχαν ασπαστεί το ορθόδοξο δόγμα που για να κρατήσουν τα προνόμια που είχαν από την ενετική κατοχή πέρασαν με ευκολία στην άλλη πλευρά. Κατα τα άλλα θα συμφωνήσω απόλυτα με τις απαντήσεις που έδωσες μια και βάση έχουν και είναι απόλυτα τεκμιριωμένες!!!!

Καλό βράδι.


Απάντηση από koursaros_1:

45 Καλα εσεις εκει στο ΣΥΡΙΖΑ κοιταξτε να καταλαβετε τι γουσταρετε ! Παντως κατι ξερεις ...


Απάντηση από koursaros_1:

Διαβαστε και αυτο !

We actually believe that the Sea People became active as early as the reign of Akhenaten. These were probably the Denen, Lukka and Sherden. The Lukka and Sherden are also recorded, along with the Peleset as serving as mercenaries in the army of Ramesses II, especially at the Battle of Qadesh. In fact, Ramesses II had earlier been forced to defend himself against attempts by the Sherden to establish a chain of efforts to the west of Egypt. They had arrived in that area almost a century earlier, and are said to have included the Libu, who would eventually give their name to Libya. An inscription of Ramesses II relates in the 8th year of his reign (which is dated c. 1176 BC):

"No land could stand before their arms, from Hatti, Qode, Carchemish, Arzawa and Alasiya on, being cut off at one time. A camp was set up in one place in Amurru. They desolated its people, and its land was like that which has never come into being. They were coming toward Egypt, while the flame was prepared before them. Their confederation was the Peleset, Tjeker, Shekelesh, Denyen, and Weshesh, lands united. They laid their hands upon the land as far as the circuit of the earth, their hearts confident and trusting: 'Our plans will succeeded!'

Medinet Habu Inscription

Various scholars have tried to place these people with recognizable regions. We are told by ancient text that they came from Ahhiyawa. However, we are told that the Sea People included:

The Peleset, who were non other than the Philistines that gave their name to Palestine.

The Lukka who may have come from the Lycian region of Anatolia.

The Ekwesh and Denen who seem to be identified with the Homeric Achaean and Danaean Greeks

The Sherden who may be associated with Sardinia.

The Teresh (Tursha or Tyrshenoi - possibly the Tyrrhenians), the Greek name for the Etruscans; or from the western Anatolian Taruisa

Shekelesh (Shekresh, Sikeloi - Sicilians?)

http://www.touregypt.net/featurestories/seapeople.htm


Απάντηση από gomez1980:

Κοιτάχτε σύμφωνα με εθνικιστικούς κύκλους πας μη Έλλην βάρβαρος και φυσικά Εβραίος και επειδή οι Παλαιστίνιοι δεν είναι Εβραίοι θα είναι Έλληνες!!


Απάντηση από koursaros_1:

διαβαστε αυτο και θα εντυποσιαστειτε !!! Στα αγγλικα αλλα συντομα και μικρα ! του δοκτορος Τζ. Μποσλαντ!

Crete

The oldest literature about the Philistines points to Crete as their original home. This idea is strengthened by the ancient name of the Philistine city of Gaza: Minoah; the same name was given to several trade stations started from Crete.7 It is furthermore known from the Odyssee that the island was inhabited around 1200 B.C. by a variety of peoples. An argument against Crete as the Philistines' homeland is the fact that iron is not found there at all and copper in no more than traces. Tin is absent as well.8 In their days the Philistines were known for their great skill at metal working, and they guarded their knowledge anxiously (1 Sam.13:19). This is hardly compatible with the available evidence that Kephtiu was a copper exporting country.

Cyprus

Cyprus is named as the homeland of the Philistines especially in recent literature. J. Strange points out that both Cyprus and the Philistines were familiar with metallurgy at a high level and that pottery from Cyprus strongly resembles pottery from Philistea (Mycenaean III C:1b). It is furthermore known from literary references that Cyprus, like Crete, was inhabited in the 13th and 12th centuries B.C. by a variety of

peoples.9 However, the many different names given to the island in the various cultures of that time make it very difficult to identify Cyprus as Caphtor.10

V. Karageorghis adds to the arguments in favour of Cyprus the evidence from excavations on the island (near Pyla and Maa): a mixed population (from Crete, Greece and Anatolia) appears to have lived here in fortified villages during 25 years. The inhabitants were wealthy, but clearly preferred a defendable place over a location that favoured trade and agriculture. After these 25 years both places were abandoned or burnt down. Maa was rebuilt by the conquerors who also manufactured type Myc. III C:1b pottery.11 Karageorghis moreover refers to Cypriotic myths about Greek heroes who founded cities on the island.12 Finally, Raban and Stieglitz showed that the architecture on the island was comparable with that of Philistea as far as the use of ashlars (large building blocks) was concerned.

Another argument in favour of Cyprus is a definite resemblance between Philistine and Cypriotic - Minoic writings from that period.13

The presence, though perhaps temporary, of Philistines in Cyprus or Crete is given wider perspective if the contemporary events in this part of the Mediterranean are also taken into consideration. Literary references and excavations from the Late Bronze period only demonstrate the great importance of such a widened perspective.

The Sea Peoples

It will be clear from the foregoing that a number of non-native peoples lived in Cyprus around 1200 B.C. and that the inhabitants of the eastern Mediterranean apparently were exposed to danger. The reasons for this unstable situation, which lasted from c. 1300 to c. 1170 B.C., are still uncertain. Egyptian relief texts speak about 'Sea Peoples' invading the coasts of Canaan and Egypt from the North and destroying whole kingdoms. Possible reasons for the mass migrations of those days could be, e.g., famine in Greece and Anatolia, invasions of tribes from the Balkans, and earthquakes.14

Anyway, the collapse of the Hittite empire (shortly after 1200 B.C.), the fall of Troy (1185 B.C.), and the invasions into Egypt (c. 1207 and 1175 B.C.) were all part of a major catastrophe that pushed peoples from the North to the South and caused large devastations among Late Bronze (c. 1550-1200 B.C.) cultures. When the mass migrations came to a halt, Greece was left impoverished, while prosperous and highly developed cultures seemed to have moved to the South.15 The Philistines arrived in the south-west of Canaan in the 12th century B.C., and this marked the end of Egypt's domination over the region. Here too Myc. III C: 1b pottery is found after their arrival.

Egyptian reliefs in Medinet Habu tell us that the Peleset (Philistines) were involved in the second raid on Egypt, during the eighth year of Ramesses III (c. 1175 B.C.). It was apparently after these raids that the Philistines settled down in the south-west of Canaan.

http://www.bga.nl/en/articles/filist1.html

εδω η ιστοσελια με παρα πολλα ενδιαφεροντα στοιχεια !


Απάντηση από koursaros_1:

Ευχαριστω Αρετη26 ! Σημερα κι ολας κατεβαινω στο κεντρο μπας και βρω κανα βιβλιο της προκοπης για τους Φιλισταιους (θα κοιταξω να ειναι απο ειδικο μελετητη σε θεματα της Φιλισταιας) Αυτη η ελληνογεννες φυλη ειναι τοσο αδικημενη μα τοσο αδικημενη απο την παλαια διαθηκη και απο την θρησκευτικη προπαγανδα των Ιουδαιων που μολις εμαθα πριν 11 χρονια οτι ηταν και αυτοι μερος του δικου μας κοσμου συγκινηθηκα ! Εαν κατσεις και βρεις τις μαχες που εκαναν με τους Ιουδαιους θα δεις ποσο βρωμικα με αφορμη τη θρησκεια οι Ιουδαιοι εκαναν πραγματικες εθνοκαθαρσεις ! Μη σου πω οτι οι Φιλισταιοι ηταν η πρωτη φυλη θυμα της θρησκειας ! Τετοιο μισος και απεχθεια και ρατσισμο βρισκεις μονο στους Ναζι ! Δε σου κανω πλακα ! Και μονο οι χαρακτηρισμοι οπως "καταραμενοι", "σκυλια" , "φιδια" "ειδολολατραι" τεκνα του σατανα" ειναι αρκετα ως αποδειξη ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ των Ιουδαιων προς σε αυτον τον ελληνικο λαο !


Απάντηση από deleteduser:

κουρσαρε μια χαρα τα λες και ασε καποιους να λενε ο,τι θελουν!συνεχισε ετσι.

Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από το χρήστη areti26 ο οποίος έχει διαγράψει το προφίλ του.
Απάντηση από koursaros_1:

Πριν μια τετραετια ετυχε να επισκεπτω σε ενα τσατ αμερικανικο ενα ιουδαικο ρουμ φωνητικο οπου ενας ραβινος αγορευε και το ακουγε κοσμος (Ιουδαιοι κατα βαση μη σας πω ολοι ) η εκανε τσατ γραφοντας θεματα θρησκευτικου περιεχομενου ! Τηρουσαν μια σειρα για να παρει καποιος λογο οταν θα τελειωνε ο ραβινος για να κανουν ερωτησεις ! Οταν ηρθε η σειρα μου και αρχιζα να μιλαω βεβαιως ειπα οτι ειμαι Ελληνας και οτι ειχα καποιες ενστασεις περι τη βια που ασκουσε ο στρατος του Ισραηλ κατα των Παλαιστινιων ! Τοτε ξαφνικα ο ραβινος που ηταν και αντμιν του ρουμ και μου ειπε επι λεξη .. αγγλιστι ! Ακομη το θυμαμαι !

"Τι δουλεια εχεις εσυ εδω Ελληνα ? Αλλα θα σου πω εγω !Εσεις οι Ελληνες και αυτοι οι καταραμενοι ειστε το ιδιο αιμα ! Ξερω γιατι τους αγαπατε ! Γιατι ειναι Φιλισταιοι αυτα τα σκυλια ! Ειστε το ιδιο αιμα ! Εξω σκυλι ! Εξω και μη ξαναδεις αυτο το ρουμ Ελληνα" και φυσικα μου εκανε μπαν !

Δε ξερω ποιος θα με πιστεψει αλλα αυτο ειναι ακρως αληθινο γεγονος ! Δεν ειναι τυχαιο γιατι εχω ανοιξει θεμα !


Απάντηση από koursaros_1:

Κατατοπιστικη η απαντηση σου .. Και μονο που λες οτι τα ματια σου ειναι η πηγη αρκει ! Οτι εχετε η οτι ξερετε παιδια ριχτε τα !


Απάντηση από blackknight:

Δεν έχω κάποια πηγή στο θέμα εκτός από αυτό που είπα, και από τα μάτια μου όταν βλέπω τα χαρακτηριστικά προσώπου αυτών των ανθρώπων.


Απάντηση από koursaros_1:

Μπλακναιτ οτι ξερεις πες τα εδω ! Πες τα να μαθαινει ο κοσμος και αν εχεις και τις πηγες ριχτες !


Απάντηση από blackknight:

Άκουσα πρόσφατα κάποιον ηγέτη τους που μιλούσε σε ξένο τηλεοπτικό κανάλι να προφέρει το όνομά τους φιλιστίνιανς και μου έκανε εντύπωση.


Απάντηση από koursaros_1:

Σαμαν ... Ο Ηροδοτος μιλαει για εναν Ραμση ! Οι αιγυπτιολογοι απλα υποθετουν οτι ειναι ο ΙΙ η ΙΙΙ ! Δε θυμαμαι τωρα ! Δε κολλαμε ομως εκει ! Στην παλαια διαθηκη μπορεις να βρεις πηγες για το ποιοι ηταν τελικα αυτοι οι Φιλισταιοι ! Παρακατω εχω παραθεσει κειμενα απο αρχαιολογικες ανασκαφες απο κειμενο του "Νιου γιορκ ταιμς" Για τους Λιβυες που ηταν χαμιτικο φυλο σαφως και τους διαχωριζω δε διαχωριζω ομως την Κυρηναικη στη βορεια Λιβυη που ηταν αυστηρα Ελληνες Ιωνες !

Οι δε Αιθιοπες και τουτοι ησαν Μαυριτανοι και Σιμιτες μαζι απο τη βασιλισσα του Σαβα απλα η μυθολογια κανει λογο γι αυτους δειχνοντας ετσι οτι υπηρχε μια σχεση μεταξυ Ελληνων και Αιθιωπων ! Φυλετικη υποθετω απο τον Περσεα και την Ανδρομεδα που ο πρωτος πεταγε με τον φτερωτο Πηγασο !

Για τους Φιλισταιους ειναι πλεον οι αποδειξεις επιστημονικες περαν απο τις βιβλικες


Απάντηση από shaman:

ο μέγας αλέξανδρος τής αιγύπτου, ήταν ο ραμσής 2 καί όχι ο 3 ' τά ονόματα ''φιλισταίοι'' καί ''παλαιστίνη'' είναι εμφανώς ομόρριζα, καί κανείς δέναντιλέγει ' ωστόσο, πώς αυτό αποδεικνύει ότι οι φιλισταίοι είναι καί έλληνες ; επειδή ... οι έλληνες είχαν όνομα γι' αυτούς ;

μήπως είναι έλληνες καί οι λίβες (λίβυοι), καί οι αιθίοπες, μέ τή λογική αυτή ;


Απάντηση από koursaros_1:

Ψαξατε καλα εσεις του ΣΥΡΙΖΑ ? Σας ειπα ... οτι εγω λεω ΙΣΧΥΕΙ ! ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΣ ΦΥΛΟ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ! ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ) Ο ΡΑΜΣΗΣ ΙΙΙ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ! ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ ΑΝ ΡΕΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ ! ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ! ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !

ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ !


Απάντηση από koursaros_1:

Ο Μπουκοταζ να διαβασει το ποστ νο 24 και ο υπολοιπος κοσμος !


Απάντηση από koursaros_1:

Μπαρμιελ να εισαι καλα ! Και τα δικα σου ποστ για θεματα εργατικου δικαιου ειναι βασιμα και αψογα :)


Απάντηση από koursaros_1:

18 Μπουκοταζ ! Αυτες τις μαλακιες λενε και σε καποια ανθελληνικα λινκ υποτιθεται "αριστερα" που ανακατωνουν το κοσμο στην Ελλαδα ! Αλλου αυτα ... Μη με κανεις να ανοιγω αλλα ποστ και σε κανω ρεζιλι !


Απάντηση από koursaros_1:

15 Στοβαιε ! Ιδου τι ελεγε ο προφητης Σοφρωνιας τον 6ο αιωνα πχ

«Αλίμονον εις τους κατοικούντας εις τα παράλια της θαλάσσης, εις το έθνος των Κρητών. Ιδού ο λόγος του κυρίου εναντίον σας: Θα σε ταπεινώσω, χώρα των Φιλισταίων, θα σε ερημώσω, ώστε ουδείς κάτοικος να υπάρχη. Και θα γίνει λιβάδιον, βοσκότοπος δια τους ποιμένας και μάνδρα δια τα πρόβατα. Αύτη θα μοιρασθή δια κλήρου εις το υπόλοιπον του Οίκου του Ιούδα...»


Απάντηση από koursaros_1:

15 Δε φταιμε εμεις αν οι Σιμιτες ειναι ανθελληνες ! Ειτε αρεσει καποιους ειτε οχι οι Ισραηλιτες εκαναν λυσαλεους ιερους πολεμους κατα των Φιλισταιων ! Διαβασε τη παλαια διαθηκη μιας και εισαι γνωστης της αρχαιζουσας απ οτι αντιλαμβανομαι !


Απάντηση από koursaros_1:

Σλαβικη επιδρομη ουδεποτε ειχε η Κρητη ! Μια αβασιμη θεωρια οτι υπηρξε ενας παρα πολυ μικρος αριθμος Αρβανιτων αποικων που εγω δε τη στηριζω και αλλη μια εντελως εξωπραγματικη ( τη βρισκω βλακωδες αλλα την αναφερω) που αποικησαν το νησι Τσετσενοι βοσκοι κατα παρακληση του Βασιλια Μεγα Πετρου της Ρωσσιας εξ ου και η βεντετα ! Εδω γελαμε τωρα !

Μη ξεφευγουμε ομως απο το θεμα παρακαλω ! Τελος το κειμενο δεν εχει τοπικιστικο χαρακτηρα προσκειμενο της Κρητης !

Πληροφοριες δινει για τη καταγωγη των Παλαιστινιων


Απάντηση από koursaros_1:

Σαμαν ! Η φαλμεραυκη θεωρια εχει καταριφθει προ πολλου .. Απο πολλους διακεκριμενους ιστορικους με προτιστο τον εξισου Γερμανο Καρλ Χοφ .. Επισης απο Παπαρηγοπουλο ασχετως αν ο Κορδατος σαν αριστερος εκανε πολλες ανακριβειες επειδη ο πρωτος ηταν βασιλικος και ο δευτερος ηθελε την πολιτικη κοντρα του ! Απο Σουρμελη , Καμπουρογλου συν οτι ο Φαλμεραυερ στερηθηκε μια θεση σαν ακαδημαικος για τις εκτρωματικες θεωριες του ! Η Κρητη απο ξενα στοιχεια ειχε Σαρακινους για 180 χρονια περιπου που εξολοθρευτηκαν απο τον Νικηφωρο Φωκα το 961 μχ Φραγκους που εγκατελειψαν το νησι το 1669 μετα την πτωση τους απο την Οθωμανοκρατια και Οθωμανους που το 1922 εγινε η ανταλαγη των πλυθησμων (μαζι εγκατελειψαν το νησι και οι Τουρκοκρητες, Ελληνικης καταγωγης εξισλαβισμενοι Κρητικοι που εγκατασταθηκαν στα Μοσχονησια )και ο πλυθησμος της ειναι κατα βαση ντοπιος απο αιγαιοκρητες , αχαιους και Δωριεις, στα δυτικα κυριως και Μικρασιατες Ελληνες αποικους !


Απάντηση από ALFA1970:

Σαμάνε πραγματικά τα περιμένω με ενδιαφέρον.. Καλο βράδι.


Απάντηση από shaman:

θα επανέλθω στό θέμα αυτό ' επιγραμματικώς, άλφα, σού υπενθυμίζω περιοχές όπως ''χαρβάτι'' στήν κρήτη, καί άλλες, τίς οποίες θά αναζητήσω καί θά σού αναφέρω (φυσικά, όλη η ιστορία τής ελλάδος, τής κρήτης συμπεριλαμβανομένης, έχει παρασιωπηθή, εν ώ πλείστες περιοχές είναι γνωστές πλέον μόνον μετωνυμικώς), πού αποδεικνύουν τήν σλαυική εποίκιση καί στή μεγαλόνησο.

αυτό φυσικά ουδαμώς αλλοιώνει τόν χαρακτήρα τών κρητών, γιά όνομα τού θεού ! απλώς, ητιολόγησα τά ξανθά μαλλιά καί τά γαλάζια μάτια καί τό υψηλό ανάστημα καί ζυγωματικά σέ πολλούς κρήτας, ιδιαίτερα του δυτικού τμήματος.

τονίζω, πρός αποφυγήν παρεξηγήσεων : ΔΕΝ υπαινίσσομαι τίποτε περισσότερο από επιμιξίες !Επιστροφή

Η έκδοση αυτή του site είναι για χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη javascript. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες είναι περιορισμένη, για πλήρη πρόσβαση στο site ενεργοποιήστε τη javascript και κάντε refresh τη σελίδα.